facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ghost Stories · Live 2014


Bookmark

Data

Released Studeni 2014
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock
Dodano Petak, 26 Prosinac 2014
Žanr Pop-Rock
Length 40:43
Broj diskova 2
Edition date Studeni 2014
Država Europa
Etiketa Parlophone
Catalog Number 825646206070
Edition details objavljeno : 24.11.2014.; izvršni producenti: Arlene Moon,Mandi Bursteen,Phil Harvey,Julie Jakobek i Stefan Demetriou; režija: Paul Dugdale; snimano: 25.4.-2.7.2014. Royal Albert Hall, Enmore Theatre, Paris Casino, Beacon Theatre, E-Werk i Royal Hall
Tags Parlaphone Atlantic Coldplay Paul Dugdale Stefan Demetriou Julie Jakobek Phil Harvey Mandi Bursteen Arlene Moon

Review

Coldplay, koji već polako ulazi u svoje zadnje tinejdžerske godine, svoj četvrti live album izdaje pod nazivom Ghost Stories live 2014, prema istoimenom albumu koji je, zasluženo, pretrpio vjerojatno najgore kritike u povijesti benda. Ovaj album je također i glazbeni film sniman na nekoliko lokacija kroz nekoliko dana. Paul Dugdale je redatelj, a film je nominiran i za Grammyja.

Album je solidno prihvaćen i internacionalno, lokacije na kojima je sniman su sljedeće; pjesme Always In My Head, Midnight i A Sky Full of Stars u Royal Albert Hallu koji se nalazi u Londonu, Magic i True Love u Enmore Theateru u Sydneyu, Ink u Paris Casinu u Parizu, Another's Arms u New Yorku, Oceans u Cologneu te O u Los Angelesu.

Sadržajno se o albumu zaista nema što novo napisati. Vjerojatno najgori album u karijeri benda prema svim recenzijama i kritikama, nažalost, označava gubljenje niti britanskog alternativnog rock benda koji je harao svojim hitovima glazbenim ljestvicama diljem svijeta. Problem se nazire u Chrisu Martinu, vokalu i glavnom tekstopiscu, koji je ponajviše zaslužan za odlične pjesme u koje je unosio sve svoje emocije i mirnoću. Nakon što je nakon desetljeća braka prekinuo glumicom Gwayneth Paltrow kroz prizmu novih ostvarenja više ne možemo vidjeti smirenog i sretnog Martina nego čovjeka koji pati nad papirom i na rubu je plača držeći olovku kada pokušava pisati riječi koje očito zapinju nakon toliko vremena.

Coldplay je u skoro dva desetljeća postojanja naučio mnoge marketinške trikove te je podigao najlošiji album u svojoj povijesti na novi nivo odličnim filmom i live albumom. Kvaliteta je zaista odlična, u to nema sumnje. Jedino je šteta što neke kvalitetnije pjesme i bolji albumi nisu obrađene na isti način.

Tomislav Kiš

Hits 1258
Ghost Stories « Ghost Stories Coldplay Albumi Kronologija A Head Full Of Dreams » A Head Full Of Dreams

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42