facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B
Dodano Ponedjeljak, 19 Rujan 2011
Žanr Pop
Length 58:13
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Island
Tags

Review

 

Najprodavanija pjevačica devedesetih se nakon sloma živaca uspjela komercijalno isprofilirati i u novom mileniju. Slom živaca ju je u tome skoro srušio no vruća producentska imena i piskutavi tonovi su uspjeli osigurati povratak na top liste. Uspjeh je bio tolik da je i plitki pjesmuljak poput We Belong Together postao jedna od najuspješnijih pjesama uopće.
 
Prošli album, naizgled dobitne formule E=MC2 ipak i nije bio toliki uspjeh. Prvi singl Touch My Body se stenjanjem uspio probiti na vrh Billboarda, no ostale nije pratila ta sreća. Kriza je dublja jer novi album Memoirs of an Imperfect Angel nije zauzeo čelnu poziciju po prodaji, a mislilo se da je Carey na to mjesto pretplaćena. Žalosno je to jer je novi album nešto najbolje što je Mariah Carey snimila u ovom stoljeću. Obzirom na njenu kvalitetu, najbolje znači da je slušljivo, no ne i dobro.
 
Ovaj album je povratak korijenima, devedesetima, vremenu kad su se singlice i albumi Mariah Carey prodavali kao Tamagochiji. U skladu s time, većina od 17 pjesama koje sačinjavaju ovo djelo su balade kroz koje Carey preko pitkih ljubavnih stihova iskazuje spektar svog glasa koji je u određenim trenucima fantastičan punokrvni sopran, a u drugima pretjerani soundtrack za svinjokolju.
 
Dobrih trenutaka za razliku od ostalih album Carey ovdje ima čak nekoliko. Obsessed je, iako produkcijski pretjeran, zgodan power r'n'b i šamarčina Eminemu. H.a.t.e.u. je predivna balada čiji klišejasti stihovi ipak nekako pogađaju pravu nit, a najbolja stvar albuma je zatvaranje I Want To Know What Love Is u izvrsnom gospel ruhu.
 
I tu sve staje. Ostatak albuma je repetitivni složenac saharinskih melodija, stihova i visokih frekvencija. Uistinu je teško razlučiti pjesmu jednu od druge dok se preko skupe produkcije provlači Careyino šaptanje bez ikakve jače svrhe od popunjavanja minutaže.
 
No, čestitajmo Mariah Carey. Napravila je album s tri suvisle pjesme. Obzirom na njene posljednje umjetničke dosege, ovo je i više nego vrhunac.
 
Ivan Glazer
Hits 1143
The Ballads « The Ballads Mariah Carey Albumi Kronologija Merry Christmas II You » Merry Christmas II You

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42