facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Pop
Length 50:28
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa RCA
Tags

Review

 

Osim r'n'b producenata, za trenutnu propast glazbene industrije su krivi i tisuću i jedan talent show. Svaki naštanca bar pet zvjezdica koje naštancaju svaka bar po album, s njega izbaci po par singlova što je dovoljno da medijski prostor postane zakrčen lošim i još lošijim. Nije svaki talent show sretan da na scenu izbaci Natali Dizdar, American Idolu je najveći dojam bio stvaranje Kelly Clarkson.
 
I dok se na tom talent showu činila sklona soul klasicima poput Arethe Franklin, izdavanje samostalnih albuma je otkrilo njeno pravo lice pomodne alternativke. Kelly nije ništa bolja od Pink i Avril, buntovnica za mase, ona koja će vam poslužiti kao uvod prema pravom rocku ili pokazati realno stanje vašeg ukusa. Nastala je kao želja maloljetne publike i nažalost to će ostati. Na prošlom albumu My December je pokušala biti svoja no to je samo pogoršalo ikakve kriterije pa se sad vratila dobrim starim producentima i dobrom starom zvuku za trinaestogodišnjakinje.
 
Max Martin, autor najvećih hitova Britney Spears, zna stvoriti i loš, ali i komercijalno uspješan žešći zvuk. Kelly je već vinuo u nebeske visine megahitom Since U've Been Gone pa je bilo logično da ga se angažira za ovaj komercijalni povratak. Svoje dužnosti je izvršio kako treba: prvi singl My Life Would Suck Without You je osvojio prva mjesta i s jedne i s druge strane Atlantika. Što uopće ne znači da taj singl nešto valja.
 
Sagledajmo stvari realno, ovaj album je pomodnjaštvo bez premca. Tome u prilog najviše govori činjenica da je autorica dviju pjesama Katy Perry. Ta provokatorica ne može ni sebi samoj napisati dobru pjesmu, gdje će drugima? No ovdje nije riječ o pjesmama sigurno. Prošle godine je Duffy bila jedan od najvećih hitova, u skladu s time je nastala pjesma I Want You. Killersi su sa svojim disco rock zvukom uvijek hit, Kelly Clarkson pokriva i to polje solidnom If I Want You. Za mlade grungerice tu je Whyyouwannabringmedown.
 
Kelly Clarkson je proizvod producenata i publike. Odlaziti od bilo kojeg od svojih stvaratelja je komercijalno samoubojstvo i to se umalo dogodilo My Decemberom. Na sreću trinaestogodišnjakinja, Kelly se vratila producentima da joj štancaju nove poluhitove. Tamo je najtoplije, najugodnije i najnezahtjevnije.
 
Ivan Glazer
Hits 609
Kelly Clarkson Albumi Kronologija Piece By Piece » Piece By Piece

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42