facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2010
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Metalcore / Screamo / Alternative/Indie Rock / Punk Metal
Dodano Četvrtak, 05 Svi 2011
Žanr Metal
Length 49:33
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Jive
Catalog Number 88697639472
Edition details objavljeno: 26.4.2010.; produkcija: Don Gilmore; snimano: travanj - prosinac 2009. - The Document Room (Malibu, California) i Monnow Valley Studio (Monmouth, Wales)
Tags Bullet For My Valentine Don Gilmore Jive

Review

Heavy metal bend iz Walesa, Bullet For My Valentine, objavio je album pod nazivom Fever 26. travnja ove godine sa jedanaest novih pjesma. Iako postoje od 1998. godine, ovo im je tek treći studijski album, izdan dvije godine nakon svog prethodnika, Scream Aim Fire. No, nije ide im loše jer je Fever prvi tjedan pojavljivanja zauzeo treće mjesto na ljestvici Billboard 200.

Njihov ovogodišnji uradak započinje snažnim riffom i zvukom, gotovo stilom vojnih bubnjeva u Your Betrayal koji se provlači kroz cijelu pjesmu. Nakon nešto više od minute ubacuje se i vokal Matta Tucka i baš ova pjesma je odabrana da predstavi njihov novi materijal kao prvi singl.

Naglo nastavljaju ovim, čak i ponešto bržim ritmom, u sljedeću pjesmu koja je i naslovna, Fever. Formula se ne mijenja, jak riff sa melodioznim refrenom koja označava koncept cijelog albuma sudeći po naslovu. Instrumentala dostojna solidnog metal benda se i dalje kombinira sa čistim vokalom, pa tako i u trećoj po redi pjesmi na albumu, The Last Fight, inače drugom singlu s album. Ovdje je izražajan gitaristički solo koji ponešto podsjeća na one power metal bendova.

Skoro na sredini albuma susrećemo prvu baladu, ili barem djelomično. Intro koji skače od brzog do sporog, mijenja se u baladu pod nazivom A Place Where You Belong. Već sa sljedećom pjesmom, Pleasure and Pain, vraćaju se na kurs sa početka albuma, žestokim tempom kombinirajući čisti vokal s onim nešto grubljim, iako ne u potpunosti growl vokalom.

Alone se bavi ispoljavanjem negativnih osjećaja, a glazbeno prati ostatak album, kao i sedma stavka Breaking Out, Breaking Down. Bittersweet Memories se ne može u potpunosti klasificirati kao balada, no definitivno spada u sporije pjesme gledajući na ostatak materijala koji sačinjava ovaj album.

Kako ne bi dugo ostajali na ovome preosjećajnom dijelu, sljedeća Dignity se vraća u zvuk koji je rezerviran za većinu pjesama na albumu. Sa svojim „anarhija“ tekstom i popratnom glazbom je još jedna od boljih numera.

So society just can't let us be
Please don't be ashamed we are not to blame
The future's ours to take we will make mistakes
Scream this loud and proud we will not back down!

Begging For Mercy nastavlja u njihovoj najboljoj death melodic maniri sa čistim refrenom. Jedanaesta pjesma na albumu i zatvara Fever, a to je Pretty on the Outside. Ostaju vjerni do kraja, tako da i ova pjesma ide ruku pod ruku sa, na primjer, predzadnjom Begging For Mercy. Završavaju jednako snažno kako su i započeli.

U nekakvom balansu između svoja prijašnja dva albuma je nastao Fever, koji je dosad njihov najprihvaćeniji album kako od strane publike tako i kritičara. I doista, za gotovo svaku pjesmu se mogu pronaći riječi hvale, kao i za njihov konstantni stil koji nije popuštao pod pritiskom mainstream ili komercijale.
Do kraja godine imaju priličan broj koncerata kojima promoviraju novi album, većinom po Europi i Australiji uključujući i neke festivale.

Dijana Druškić

Hits 840
Scream Aim Fire « Scream Aim Fire Bullet For My Valentine Albumi Kronologija Temper Temper » Temper Temper

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma