facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
There Is A Hell...


Bookmark

Data

Released Listopad 2010
Format Albumi
Vrsta Metalcore
Dodano Ponedjeljak, 18 Travanj 2011
Žanr Metal
Length 52:50
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Epitaph
Tags

Review

Ono što su nekada bili Backstreet Boysi u svijetu popa, prije tri godine to su postali Bring Me The Horizon u svijetu metala. Bend na čijim koncertima iz petnih žila vrište maloljetnice nakon višemjesečnog je pisanja i snimanja, pod producentskom palicom Fredrika Nordstroma, izbacio svoj treći studijski album dugačkog naziva There Is A Hell, Believe Me I've Seen It, There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret.
 
Olie Sykes i ekipa od posljednjeg su se BMTH izdanja razišli s originalnim gitaristom Curtisom Wardom i zamjenili ga sa i više nego dostojnim, možemo reći, pojačanjem iz raspuštenih australskih metalcoraša I Killed The Prom Queen, Jonom Wainhofenom. Zvuk kojeg su njegovali na Suicide Seasonu ostao je prisutan i na ovom albumu čime su definitivno raskrstili s početnim deathcore zvukom, osim povremenim karakterističnim Olievim growlovima koji se na ovom izdanju primjete samo dva puta ali zato sve pršti od hardcore deranja i višeglasja te mnogih noviteta čime i ovo izdanje zvuči izrazito svježe, zabavno i nabijeno energijom. 
 
Gostovanja mlade pjevačice Lights na Crucify Me i Don't Go, Johna Francescia iz You Me At Six te bolesni screamovi frontmana The Chariota, Josha Scogina dali su ovom izdanju dodatnu dimenziju i poprilično ga obogatili.
 
Sam album počinje izrazito atmosferičnom i tematski melankoličnom Crucify Me čije značenje se može shvatiti dvojako: kao Olijevo razračunavanje ili pomirba s Bogom. Ovakav tip zvuka prvi puta čujemo u aranžmanima BMTH-a a primjena elekronskih samplova i loopova kod clean vokala s već spomenutim pjevanjem Lights daju pjesmi hitoidni prizvuk. Sljedi Anthem koja uz Home Sweet Hole, Aligators Blood, Visions i Fox And The Wolf predstavlja ono tipično za Bring Me The Horizon, brzo, žestoko i s brutalnim brejkovima. 
 
It Never Ends je pjesma za koju su snimili spot te ujedno i prvi singl. Apsoultni hit albuma u kojoj ima stvarno svega, od melankolije, ženskog zborskog pjevanja, amtosferičnih melodija i brejkova. Don't Go je tipični metalcore narodnjak u kojem opet clean vokal Lights dira točno u srce a pojavljuje se i violina što je nešto sasvim neuobičajeno za ovaj tip glazbe. Album završava s brzim, manje od dvije minute udarcem u glavu u vidu već spomenute Fox And The Wolf.
 
Bring Me The Horizon je bend koji možete voljeti ili mrziti ali činjenica je da svakim svojim izdanjem unesu neki novitet u i onako prezasićenu metalcore scenu i jedan su od rjetkih bendova iz tog žanra koji se može svidjeti ljudima koji ne slušaju nužno hardcore ili metal.
 
Tomislav Perica
Hits 901
Bring Me The Horizon Albumi Kronologija That's The Spirit » That's The Spirit

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma