facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Performing This Week: Live at Ronnie Scott

Bookmark

Data

Released Studeni 2008
Format Albumi
Vrsta Rock / Blues
Dodano Petak, 07 Listopad 2011
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Velika Britanija
Etiketa Eagle / Menart
Tags

Review

 

Pred Vama, štovani posjetitelji glazbenog portala SoundGuardian.com, je moja refleksija na izuzetno - kvalitetni audio materijal, radi se naime o snimljenom koncertnom nastupu fantastičnog Jeff Becka i njegovog benda u obnovljenom legendarnom Ronnie Scott"s Jazz Clubu u Londonu. Live album nazvan je: Performing This Week: Live at Ronnie Scott"s Jazz Club, a 24. studenog 2008. godine objavila ga je izdavačka kuća Eagle Records.
 
Ovaj nevjerojatni tonski zapis zaslužuje svakako da bude promoviran u bilo kojem obliku. Jeff Beck sa svojim bendom nastupao je od prošle godine u legendarnom Ronnie Scott"s Jazz Clubu. Kao i uvijek do sada Jeff Beck pružio je vrhunski scenski, ali i instrumentalni nastup. 
 
Njegov bend čine: 
Jeff Beck, gitara
Tal Wilkenfeld, bas - izuzetna mlada basistica
Vinnie Colaiuta, bubnjevi
Jason Rebello, klavijature 
 
Doslovno je vrlo teško izdvojiti bilo koga, no svakako bih želio istaknuti izuzetno atraktivnu i mladu, ali neosporno vrhunsku basisticu Tal Wilkenfeld (imate moj osvrt na njezin nastupni album Transformation op.a.). Pored svoje neosporne atraktivnosti i mladosti Tal Wilkenfeld krasi izuzetno visoka artistička virtuoznost. Njezin senzibilni filigranski vez na basu doslovno fascinira, no ono što je još važnije; je činjenica da njezina svirka dodatno motivira "starog mačka" Jeff Becka.
 
Budući da je ovaj poznati klub dosta skučenog kapaciteta i da u njega stane svega cca 200 osoba, "sound" je gotovo idealan, osim malo tiših i prigušenih klavijatura. Tako mali prostor izuzetno dobro ocrtava bliski kontakt sa publikom, odličnu i "ufuranu" atmosferu, te nadasve bliski kontakt glazbenika i nazočnih gostiju. Kruže priče da su u publici bili Eric Clapton ( na koncertu 29-tog studenog pridružio se Jeffu i bendu ), Paul McCartney, Jimmy Page i Jon Bon Jovi. No. bilo kako bilo Jeff Beck pokazao se u izvrsnom svijetlu "prašeći " svoje provjerene standarde, kao i nezaobilazne blues teme. Odlična izvedba, te posebno nadahnuta svirka Jeff Becka dodatno je uspalila nazočne.
 
Ako se samo malo vratimo unatrag i prisjetimo se Claptonova Crossroads Guitar Festivala gdje je nastupio Jeff Beck u ovoj istoj postavi i gdje sam prvi puta vidio i čuo...što može Tal Wilkenfeld, da istina…. čovjek jednostavno ostaje zapanjen i bez teksta. 
 
S druge pak strane Jeff Beck svojim jasnim i nedvojbeno širokim glazbenim interesom koji obuhvaća funk, fusion, reggae, jazz do rocka i bluesa baca na koljena, apsolutno sve i publiku i kritičare ali i kolege glazbenike. Jeff Beck Band zvuči odlično, snažno, samouvjereno i beskompromisno, ama baš svi su "strašni" glazbenici, koji su u stanju izvesti apsolutno sve. Da ne bi bilo zabune oni to i čine. 
 
Kao i puno puta do sada Beck nas slama svojim gitarističkim rukopisom, njegova obrada A Day in the Life, the Beatlesa zvuči nevjerojatno svježe i nadahnuto. Kada izvodi Eternity"s Breath, Stratus, Goodbye Pork Pie Hat / Brush With The Blues, Space Boogie ili Big Block njegova gitara pjeva, vrišti, plače, zavija i urliče a sve to na slušatelja djeluje izuzetno drastično, kompletno Vas baca u trans. Na taj način Jeff Beck nam pokazuje i dokazuje; da gitara može zvučati kao ljudski glas, kao ljudsko biće ali samo ako se nalazi u pravim rukama. 
 
PREPORUKA:
Ako bi bilo tko tražio da se ovakvi tonski zapisi ne promoviraju ili ne objave u bilo kojem formatu, učinio bi pravi zločin. Ovo zaista vrijedi poslušati ali i vidjeti ako je to ikako moguće, a moguće je, osobno sam se uvjerio u to! 
Trenutno mali broj sretnika ima prigodu čuti ove materijale. Svi koji su to do sada čuli ostali su oduševljeni. A osobno se nadam da ćete i Vi štovani čitatelji -posjetitelji ali i slušatelji reagirati isto, kada uskoro u emisiji "Rock –oko" i čujete o čemu se ovdje radi.
 
E, da preporuka: OBAVEZNO POSLUŠATI I POTOM SAMO SLUŠATI I SLUŠATI!!!
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 632
Live at the Crossroads Guitar Festival 2007 « Live at the Crossroads Guitar Festival 2007 Jeff Beck Albumi Kronologija Loud Hailer » Loud Hailer

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42