facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2011
Format Albumi
Vrsta Americana / Alt-Country / Alternative Country-Rock
Dodano Četvrtak, 22 Rujan 2011
Žanr Country
Length 49:35
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2011
Država SAD
Etiketa Yep Roc Records
Catalog Number YEP-2246
Edition details Datum objave: 21. 6. 2011.; Produkcija: Dave Alvin, Chris Gaffney; The CD also comes with a download card from the label to get a bonus track
Tags

Review

Eleven eleven, najnoviji album američkoga rock, blues, country (a mogli bismo spomenuti i još koji žanr) glazbenika Davea Alvina, izdan je 2011. godine i broji simboličnih jedanaest pjesama odsviranih na električnoj gitari.

Koristeći teme iz svakodnevnog života, poput ljubavi, prijateljstva, tuge, pa i smrti, uz pratnju gitare i ponegdje klavira na onaj dobro poznat bluzerski način, Alvin pjeva smireno, pomalo kao da recitira.

Kao i mnogi glazbenici prije njega, Alvin je posvetio jednu pjesmu s ovoga albuma Johnnyju Aceu, junaku američkog rythm and bluesa 50-ih, u kojoj, kao što i samo ime pjesme kaže, Johnny Ace is Dead, govori o njegovoj smrti. Ace, pak, nije jedini čija se priča može pronaći među ovih jedanaest pjesama, Alvin također progovara o takozvanom Meksičkom Robinu Hoodu, Joaquinu Murrietti u pjesmi Murrietta's Head. U country duetu s Christy McWilson, Alvin pjeva o tipičnoj ljubavi, onoj nekoj davnoj, iz mladosti, nikad prežaljenoj, u tonu upravo onakvom kakvog takva pjesma zahtijeva, jednostavnom, melodičnom i poprilično catchy.

Iako bismo sve pjesme na ovom albumu mogli nazvati dobrima, a poneku izdvojiti i kao nešto više od toga, na neki način kao da, kao cjelina, nemaju ono nešto, onu snagu koju album treba imati da bi bio potpun. Alvinova dugogodišnja karijera, bilo u The Blastersima ili samostalna, bogata je i za album kojeg posljednjih dana vrtim ne može se reći da je loš, pogotovo ako bismo pjesme slušali ne kao dio cjeline, već jednu po jednu, samostalno, ne obraćajući pozornost da bi trebale tvoriti neko jedinstvo. Alvin poprilično dobro barata onim čime se bavi i što proizvodi, pa, u krajnjem slučaju i ne treba cjepidlačiti i inzistirati na savršenstvu, jer ponekad je i manje od toga sasvim dovoljno.

Antonia Drezga

Hits 723

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma