facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2005
Format Kompilacije
Vrsta Soft rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Contemporary / Album Rock / Arena Rock
Dodano Utorak, 19 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 2:35:57
Broj diskova 2
Edition date Listopad 2005
Država Europa
Etiketa Polydor / Aquarius Records
Catalog Number 983 582-7
Edition details objavljeno: 18.10.2005.; producenti: Bryan Adams, Robert Lange, Bob Clearmountain; snimano: 1978. - 2005.
Tags Bryan Adams Aquarius Records Polydor Bob Clearmountain Robert Lange

Review

Jedna od najvećih kanadskih glazbenih zvijezda, Bryan Adams, nedavno je objavio zbirku svojih najvećih hitova Anthology kojom radi rekapitulaciju dosadašnjeg rada i podsjeća nas na neke od najsvjetlijih trenutaka u svojoj karijeri.

Bryan Adams je još davne 1993. godine objavio album So Far So Good na kojem su se nalazile uspješnice koje su obilježile prvo razdoblje njegove karijere. Anthology, osim što na prvom disku ponavlja pjesme sa So Far So Good kao što su Heaven, (Everything I Do) I Do It For You, Can't Stop This Thig We Started, Please Forgive Me ili pak duet sa Tinom Turner  It's Only Love, cjelu stvar nadograđuje sa sedam novih skladbi nastalih također u tom razdoblju od kojih valja spomenuti Remeber, Hearts On Fire, All I Want Is You.

Kompilacija sadrži ukupno trideset i šest pjesama raspoređenih na dva diska sa čak dva sata i trideset i pet minuta glazbe, a obuhvaća razdoblje Adamsove karijere od 1980 pa do danas. U tih dvadeset i pet godina plodonosne i vrlo bogate karijere jedan je element, odnosno jedna je pjesma zauvijek obilježila njegov rad i utrla put njegovoj velikoj budućoj slavi. Preokret se desio 1991. godine sa skladbom "(Everything I Do) I Do It For You" za koju je bogati orkestralni aranžman napisao Michale Kamen, a korištena je kao glavna tema u filmu Robin Hood. Iako je napisao pregršt lijepih pjesama ova će mu zauvijek ostati kao svijetli trag u karijeri po kojem će ga svim pamtiti i prepoznavati.

Ono što me je posebno oduševilo kod ove kompilacije jest da uz svaku pjesmu u knjižici ide i kratka pričica ili anegdota. Tako recimo o pjesmi Have You Ever Really Loved A Woman Adams kaže: "Nominirana je za Oscara u kategoriji najbolje filmske skladbe. Snimljena je u veljači 1995. na Jamajci. Pac ode Lucia prvotno se ispričao da ne može sudjelovati u skladbi jer se nalazi na odmoru. Interesantna stvar je da je Paco de Lucia bio svega nekoliko kilometara na odmoru od mjesta gdje je pjesma snimana i kada smo shvatili da se nalazimo na istoj plaži snimili smo pjesmu".

Drugi disk okreće se novijem razdoblju u karijeri i predstavlja Adamsa ne samo u studijskom već i u koncertnom izdanju. Tako na ovom cd-u možete poslušati live verzije pjesama Rock Steady (koju izvodi sa Bonnie Raitt), I'm Ready i 18 Till I Die. Od kolaboracija, u koje je Adams vrlo rado ulazio i u kojima se odlično snalazio, ovdje se nalaze one sa Melanie C u pjesmi When You're Gone te All For Love sa Stingom i Rod Stewartom – pjesma je također iskorištena za potrebe sedme umjetnosti, a služila je kao tema za film 3 Mušketira.

Kada sam već spomenuo tri skladbe koje su korištene u filmovima ne mogu a da se ne dotaknem i posljednje, a riječ je jednoj od dvije sasvim nove skladbe, I'm Not The Man You Think I Am snimljenu za potrebe filma "Colour Me Kubrick". Druga sasvim nova skladba nosi naslov So Far So Good, a snimljena je isto kad i skladba Please Forgive Me no sve do danas je ostala nedovršena.

Kod ovog izdanja nema nikakvih velikih kalkulacija i iznenađenja jer od Bryan Adamsa uvijek znate što možete očekivati, a uostalom kod svakog "antologijskog" izdanja uvijek znate na čemu ste. Mislim da nikakva posebna preporuka nije potrebna.

Dragutin Andrić

Hits 1825

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma