facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2013
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Death metal / Scandinavian Metal
Dodano Petak, 10 Lipanj 2016
Žanr Heavy Metal
Length 47:52
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2013
Država Njemačka
Etiketa Metal Blade Records
Catalog Number 3984-15199-2
Edition details objavljeno: 25.6.2013.; produkcija: Andy Sneap
Tags Metal Blade Records Amon Amarth Andy Sneap

Review

Švedski death metal bend Amon Amarth izdao je deveti studijski album pod nazivom „Deceiver Of The Gods“ u kojem su se i dalje držali svoje dobro poznate tematike i zvuka kojeg nisu mijenjali već samo tehnički i produkcijski usavršili. Poznati Andy Seap odgovoran je zašto je ovaj album tehnički vrlo kvalitetan, što je vrlo bitno.

Istoimena „Deceiver Of The Gods“ prva je na albumu, stavljena je na izvrsno mjesto jer potiče da se ovaj album s zanimanjem dalje nastavi slušati, odnosno ostavlja dobar prvi dojam. Izrazito je melodičan, poseban je naglasak na gitarama čije su dionice temeljni nosilac pjesme i daju dodatni značaj growlu vokala. Ista se stvar nastavlja u sljedećoj pjesmi „As Loke Falls“ koja ima pomalo power metal prizvuk zbog riffa koji je instrumentalna tema pjesme koja je brža i drži energiju na razini. Odlično bi funkcionirala live. „Father Of The Wolf“ je pjesma koja će se svidjeti njihovim fanovima, jer je lako pamtljiva i sjeda na prvo slušanje. Zanimljive je tematike, točnije refrena kakav njihova publika obožava. Ritam je također prilagođen sadržaju i upotpunjen je upečatljivom solažom. Publika će ove stihove definitivno glasno uzvikivati na njihovim koncertima između žestokog headbanganja.

Ništa lošija nje ni „Shape Shifter“ koja se bavi već dobro poznatim mitološkom temom, tj. likom na kakve smo navikli kod ovog benda. „Under Siege“ je pomalo mračnijeg ritma i mističnija je od ostatka. Prvi taktovi „Blood Eaglea“ prilično su gnjusni, ali, hej, sve je to naš dragi death metal i opsesija benda ratnim i povijesnim borbama.

„We Shall Destroy“ je laganija i monotonija od ostalih, slična joj je i sljedeća „Hel“ čija je najveća odlika vokalni duel snažnog clean vokala i growla, odnosno gostovanje Messiaha Marcolina, bivšeg člana Candlemassa. Pravo je osvježenje na albumu i jedan od osobnih favorita.

S „Coming of The Tide“ vraćaju žestinu prvog dijela albuma kojeg završavaju pjesmom „Warriors Of The North“ koja je pravi zakjučak njihovog novog remek-djela.

Amon je Amarth godinama gradio svoj ugled, a ovime je albumom pokazao iskustvo i mogućnosti. Ovaj album svakako treba preslušati.

Maja Trstenjak

Hits 563
Amon Amarth Albumi Kronologija Jomsviking » Jomsviking

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42