facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Southernality


Bookmark

Data

Released Lipanj 2015
Format Albumi
Vrsta Rock and roll / Roots rock / Contemporary Country
Dodano Četvrtak, 27 Kolovoz 2015
Žanr Country
Length 45:52
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2015
Država SAD
Etiketa Republic Nashville
Catalog Number 002261302
Edition details objavljeno: 9.6.2015.; izvršni producent: Jimmy Harnen; producent: Dave Cobb
Tags Dave Cobb A Thousand Horses Republic Nashville Jimmy Harnen

Review

Četveročlani američki county band A Thousand Horses u lipnju ove godine izdao je drugi po redu studijski album, ''Southernality'', a njihov singl ''Smoke'' dopio je na prvo mjesto CountyAirplaya. ''Southernality'' je puno više od dima; zapravo je savršeno uravnotežen country rock blues album za preslušavanje na easy-going dane.

''Southernality'' je stvaran pod utjecajem Allman Brothersa, Black Crowesa i Lynyrd Skynyrda, što je izvrsna referenca, ako smo u potrazi za modernim blues country glazbom. Svih trinaest pjesama s albuma su romantične ugodne laganice, a cjelokupni dojam albuma je ipak svjež, snažan i slobodan, kako sugerira ime benda.

''Smoke'', prvi singl s albuma, kojeg su dečki prvog snimili, iako je zadnji napisan, postao je apsolutni hit na country ljestvicama diljem SAD-a i Kanade. Singl je balada koja uspoređuje žene, odnosno ljubavne veze, s ružnom pušačkom navikom. ''She's a habit that I can't let go (...) it's killing me and I know''. Jasno je da sam tekst pjesme, kao ni ideja iza usporedbe, nije ništa novo i revolucionarno, ali vokal frontmena Michaela Hobbya je ono što dovodi do otpuštanja endrofina i pratećeg osjećaja ugode.

''Tennessee Whiskey'' romantična je balada o (još jednoj) nesuđenoj ljubavi i načinu na koji se muškarci pokušavaju riješiti usamljenosti. Ponovno, ništa revolucionarno, ali svakako simpatično i zarazno ''Tennessee whiskey tell me did you miss me, she broke my heart when she left me, now I need you to protect me''. Odmah nakon ''Tennessee Whiskey'' dolazi ''Sunday Morning'' još jedna ljubavna balada, koja izvrsno zatvara krug, čime čini kompaktnu cijelinu na albumu. Osim toga, taj je singl dečkima iz benda omiljeni, no ''(This Ain't No) Drunk Diary'' će biti drugi službeni singl.     

Osim balada, žešće su stvari ''Travellin Man'', '' Trailer Trashed'' i, naravno, ''Southernality'' , po kojoj je album i nazvan. Inače, riječ je spoj dvaju pojmova ''South'' i ''Personality'' (Južnjačka osobnost) te nas doista čitav album, barem u mašti, odvodi na romantični, spori, bezbrižni jug SAD-a. Ako je to bio cilj benda, album zaslužuje čistu peticu!

Vanja Premužić

Hits 1720

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma