×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/12/12/joebonamassalive.jpg, images/SGrecenzije/2008/12/12/joebonamassalivem.jpg, Joe Bonamassa - Live From Nowhere In Particular, Left} Kako preslušavati album uživo glazbenika koji kaže da su na njegovu svirku najviše utjecaja izvršila tri albuma John Mayall & the Bluesbreakers with Eric Clapton (The Beano Album), Rory Gallagherov Irish Tour i Goodbye legendarnih Creamovaca.

Pred nama je album uživo nazvan Live From Nowhere In Particular jednog od priznatijih glazbenika i gitarista novije blues generacije, a to je odlični Joe Bonamassa. Joe i njegov band donose nam mnoštvo čiste, nepatvorene i osjećajne glazbe koja se definira kao blues, ali tko tome pridaje ikakvu važnost kako se titulira i zove takva glazba, glavno da je to glazba od koje vam se ježi koža.

Nakon što sam prije nekoliko godina po prvi puta slušao ovog mladog glazbenika bilo mi je jasno da se od njega može očekivati izuzetno puno. Svojim studijskim, ali i live albumima, Joe Bonamassa permanentno potvrđuje svoju određenost ka beskompromisnom rock ‘n’ bluesu. Svi oni koji vole ovu vrstu glazbe moraju se oduševiti sadržajem ovog dvostrukog CDa.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/12/12/joebonamassa.jpg, images/SGrecenzije/2008/12/12/joebonamassam.jpg, Joe Bonamassa, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Joe Bonamassa sa dojmljivom lakoćom vodi nas kroz svoju set listu, a na nama je samo da uživamo. Sam koncert ima u sebi apsolutno sve, i akustični, ali i električni blues set u pravoj maniri najboljih Teksas bluzera. Pored toga, i pored svih ostalih izvrsno odabranih pjesama, Joe nam u temi Django/Just Got Paid prezentira svu svoju instrumentalnu snagu jer nas kroz jazzy temu Django uvodi u urnebesnu improvizaciju u vidu legendarne pjesme ZZ Topa Just Got Paid. Upravo te amplitudalne varijacije daju onu potrebnu draž ovom albumu. Koncertni album Live From Nowhere In Particular, mladog bluzera Joe Bonamasse doslovno zrači svojom slušljivošću i na taj način privlači veliki broj slušatelja koji mu se priklanjaju i traže sve više i više materijala.

Na samom kraju nastupa Joe je odao počast još jednom velikom bendu, radi se o meni posebno dragom Jethro Tull, jer upravo s njima je Joe započeo sve ovo, što danas, apsolutno, zasluženo ima. Pa, tako Joe završava svoj nastup poznatom pjesmom Tullovaca A New Day Yesterday, koja se pretapa u temu Starship i to je kraj.

PREPORUKA:
Album Live From Nowhere In Particular odličnog bluzera Joe Bonamasse toplo preporučam svima koji jednostavno vole ovu vrstu glazbe. Zaista, nema nikakvog razloga da si ne priredite ovakvo zadovoljstvo i glazbeni užitak. Stoga, nabavite ovaj album što prije i znate ono:" Sjednite, opustite se i jednostavno dozvolite da glazba učini svoje i uživajte!" Ništa manje ni više.

Popis pjesama:

Disk 1.
01. Bridge To Better Days
02. Walk In My Shadows
03. So Many Roads
04. India - Mountain Time
05. Another Kinda Love
06. Sloe Gin
07. One Of These Days

Disk 2.
01. Ball Peen Hammer
02. If Heartaches Were Nickels
03. Woke Up Dreaming
04. Django - Just Got Paid
05. High Water Everywhere
06. Asking Around For You
07. A New Day Yesterday – Starship

(Rough Trade)