×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGvijesti_najave/2008/10/29/chris%20duarte%20vantage%20point.jpg, images/SGvijesti_najave/2008/10/29/chris%20duarte%20vantage%20pointm.jpg, Chris Duarte Group - Vantage Point, Left} Pred nama je još jedan solidan album teksaškog bluz gitariste Chrisa Duartea i njegove Chris Duarte Group. Album je nazvan Vantage Point, a isti je 09. rujna objavila izdavačka kuća Blues Bureau.

Chris Duarte je ime koje već duže vrijeme pratim budući da je njegov stil utemeljen na bogatoj ostavštini legendarnih gitarističkih idola Stevie Ray Vaughana i Jimi Hendrixa. Očito je Chris njihov veliki štovatelj, jer je on cijelu tu priču prilagodio sebi i razvio svoj originalni gitaristički, ali i glazbeni, izričaj i za to mu skidam kapu.

Nakon njegovog prvijenca Romp iz 2003. uslijedilo je konačno ekipiranje banda sa Dustin Sargentom na basu i Damien Lewisom na bubnjevima, te se zaista ozbiljno kreće u profesionalnu karijeru. Kao i mnogi bandovi tako i Chris Duarte Group svojim rockerskim triom i pristupom jasno daju do znanja svima da tu nema nikakve filozofije. Sve je otvoreno i sve je potpuno jasno, a ako i nešto nije jasno to je iz razloga što Chris nema baš veliku diskografsku aktivnost.

Album Vantage Point uslijedio je samo godinu dana iza albuma Blue Velocity, po meni, osobno ipak malo prebrzo, a to se i osjeća na albumu. No, Chris je svoj glazbeni izričaj razvio tako da na albumu Vantage Point imamo prigode čuti nekoliko zaista briljantnih kompozicija. Na cijelom albumu prisutan je visoko izraženi blues ugođaj, koji iz pjesme u pjesmu raste, kao i svojom efektnošću i slušljivošću, kojom razvija i traži izraženu pozornost slušatelja.

{mosthumbviewer: images/SGvijesti_najave/2008/10/29/chris%20duarte.jpg, images/SGvijesti_najave/2008/10/29/chris%20duartem.jpg, Chris Duarte, Center}
{Klikni na fotografiju za uvećani prikaz}

Chris Duarte Group bez puno filozofije i nepotrebnih dubioza daje nam solidne količine energičnog i efektnog Teksas rock/bluesa, koji nikada nikog nije ostavio ravnodušnim. Ovaj rock/blues trio na svoj osobiti način osvaja poklonike bluza diljem svijeta. Na ovom albumu Chris Duarteu pridružili su se: bubnjar Jeff Reilly i basist Joseph Patrick Moore.

Posebno sam zadovoljan i sretan da između puno poznatih i priznatih i dakako specijaliziranih bluz web portala ovaj naš SoundGuardian.com, a u sklopu njega ovaj moj Blues Corner, svakim danom sve više i više dobiva na značaju u bluz krugovima. S druge pak strane, jednako sam zadovoljan jer imam veliku mogućnost promovirati i predstaviti Vam i ona imena i albume koji još uvijek nisu dovoljno afirmirani na bluz sceni. Na taj način dobivam i imam određeni kredibilitet, ovaj posao nije nimalo lagan, jer se temelji na bitnim i ustrojenim vezama, kako sa samim glazbenicima, tako još i više sa izdavačkim i distributerskim kućama diljem svijeta.

Album Vantage Point Chris Duarte Group samo je jedan u nizu albuma, koji na ovaj ili onaj način dolaze do mene i traže da budu predstavljeni široj populaciji konzumenata ovog jedinstvenog glazbenog stila.

Svojom glazbenom strukturom i ugođajem ovaj album spada u kategoriju modernog Texas bluesa. Već ovaj podatak govori nam da se radi o albumu koji ne bi trebali zanemariti. Poznajući istančan ukus onih koji slušaju bluz, znam da tu jednostavno... nema greške.

PREPORUKA:
Svojom impresivnom i energičnom svirkom Chris Duarte Group uz osebujan vokal samog Chrisa i solidnu skladateljsku produktivnost nudi nam: vatrenost, energičnost i senzibilitet.

Na albumu Vantage Point osjeća se sve to, uz pojačanu želju za reinkarnacijom svojih glazbenih idola. Shodno tome, Christ Duarte možda nikada neće upasti u onu povlaštenu grupaciju blues inovatora, ali i bez toga on spada u jednog od najimpresivnijih praktičara, koji jednostavno znaju dobro oploditi ono što su naučili i što im leži. Ako poslušate album Vantage Point odmah će Vam biti jasno o čemu pišem.

Više o svemu možete saznati na:
Chrisduartegroup.com
Myspace.com/chrisduartegroup


Popis pjesama:

01. The Best I Can Do
02. Satisfy
03. Slapstak
04. More Boogie
05. Troubles on Me
06. Let"s Have a Party
07. The End of Me and You
08. Blow Your Mind
09. She Don"t Live Here Anymore
10. Babylon Woodpecker
11. Blow Your Mind
12. Troubles on Me

(Blues Bureau)