Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/06/04/c.jpg, images/SGrecenzije/2008/06/04/cm.jpg, Diunna Greenleaf - Cotton Field to Coffee House, Left} Ovogodišnja dodjela BMA (Blues Music Awards), održana je 8.svibnja u Tunica Resorts, Mississippi. Na toj dodjeli istaknulo se jedno nepoznato ime, radi se o izuzetnoj pjevačici Diunni Greenleaf. U vlastitom aranžmanu objavila je prošle godine album Cotton Field to Coffee House, kojim je skrenula svekoliku pozornost poklonika bluza na svoju glazbu.

Diunna Greenleaf dolazi nam iz Hustona, Texas, sa svojim bendom Blue Mercy izvodi jedan svoj, osobiti "Diunna"s style of Blues", kojim je i zabljesnula na bluz sceni. Taj, stil temelji se na ogromnim količinama gospela, budući da je ova pjevačica sve što zna i može usvojila u crkvenim zborovima, rame uz rame sa svojim roditeljima Benom & Mary Ella Greenleaf. Sve to zajedno rezultiralo je pjevačicom snažnog vokala ( ali i stasa), te izuzetno zanimljivim i osobitim bluz stilom. Taj čudesni spoj tradicionalnog i onog svima nama razumljivog Texas bluza, bila je zapravo čarobna formula.

Ta i takva formula polučila je veliki uspjeh Diunna Greenleaf i njezinog benda Blue Mercy.

Album Cotton Field to Coffee House doprinio je da ova bluz pjevačica doslovno pomete sve ostale konkurente u ovogodišnjoj dodjeli BMA u kategoriji debitant godine, gdje konkurencija uopće nije bila slaba (Gina Sicilia, Insomniacs, John Nemeth, The Soul of John Black). Utoj kategoriji nikada nije bilo lagano osvojiti nagradu, jer ovdje se uvijek radi o van serijskim glazbenicima. Diunna Greenleaf uvjerljivo je pobjedila i osvojila ovu prestižnu nagradu. Duboko ukorijenjena u glazbene utjecaje Koko Taylor, Arethae Franklin, Rosettae Thorpe, Sam Cookea i Charles Browna, Diunna je jednostavno zabljesnula i osv ojila sve i publiku i kritiku. Svi dosadašnji nastupi ove jedinstvene vokalistice oduševile su i starije kolege glazbenike, koji su opet jedni drugima zdušno preporučali ovakav "biser". Shodno tome lista glazbenika s kojima je Diunna nastupala je zaista dugačka, pa ću ovdje izdvojiti samo neke: Bob Margolin, Keb Mo, Willie “Pinetop” Perkins, Hubert Sumlin, Willie “Big Eyes” Smith, James Cotton, Carrie Bell, Big Bill Morganfield, Smoking Joe Kubek and B’Nois King, Anson Funderburge, Sam Meyers and the Rockets, Bernard Allison, Odetta, Rod Piazza and the Mighty Flyers, Sherman Robertson, Kenny Neal te veliki Teddy “Cry Cry” Reynolds.Ovakavpopis glazbenikasamo zorno dočarava o kakvoj se kvalitetnoj i talentiranoj pjevačici i kompletnoj glazbenici ovdje radi. Album Cotton Field to Coffee House zaista vrijedi poslušati!!!

PREPORUKA:
Budući da se radi o izuzetno kvalitetnoj vokalistici i njezinom albumu nemam što drugo nego napisati IZVRSNO, PRODUHOVLJENO IZNIMNO SENZIBILNO I NADAHNUTO. Album Cotton Field to Coffee House osebujne Diunnae Greenleaf zaista vrijedi poslušati ali i imati u svojoj fonoteci. Ja sam to učinio a Vi ?!

Popis pjesama:

01. The Backdoor Man
02. Possession over Judgment Day
03. The Very Thought Of You
04. Little Red Rooster
05. Love Treasure
06. Tribute To John Lee Hooker
07. A Change Is Gonna Come
08. Lonely Man Blues
09. Beams Of Heaven
10. Resolutions
11. Members Only
12. Shake A Hand
13. Just Before Dawn

Bonus Disc
Rehearsal Jam - Tribute To The Legends

IzvještajiHard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu