Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TwinLion Records su 1. listopada prošle godine objavili album "Hot Mess", a isti potpisuju Coyote Kings.

E sad, čini mi se da je vrlo malo nas koji volimo blues čulo za ovaj bend, a jednako tako nisam baš uvjeren da je njihova slušanost bila takva da bi uopće netko znao o čemu se radi. No, ovaj bend već ima zavidnu diskografiju, a svakim novim albumom sve više i više imamo priliku upoznati njihovu glazbu.

Coyote Kingse vodi pjevač i gitarist Robin Barrett, uz njega tu je dojmljiva pjevačica Tiphony Dames te impresivna ritam sekcija, pjevač i bubnjar Gordon Townsend, a tu su još bili bubnjari Emilio Cabrales (#1, 3, 4 i 7) i Curtis Johnson (#8 i 9) i basist Ralph Van Deurs.

Za potrebe ovog albuma u studiju su im se pridružili glazbenici: Robby Walker (bas gitara #10), Nicole Mejia (vokal #10), Rita K Fryer (vokal #10), Michael Agidius (sax #3), Nate Miller (sax #1, 8). Svi oni zajedno u studiju dali su sve od sebe i to je rezultiralo ovakvim albumom. Pa evo o čemu se radi?

Već ova sama formacija benda garantira sirovu, efektnu glazbenu priču, gdje jednostavno nema muljanja. Čvrsto, energično i nadasve iskreno bend nam predaje svoje glazbene sadržaje. Nema nikakve sumnje da će osobito mlađi poklonici ovog rock n' bluesa biti itekako zadovoljni onime što čuju. S druge pak strane, mi stariji i zreliji okidati ćemo se na sjajnu Robinovu gitaru, soulfističan vokal Tiphony Dames, odličnu svirku gostujućeg Nate Millera na saxu, koji doslovno upada baš tamo gdje treba i to se, barem meni, posebno sviđa.

Nema nikakve dvojbe, album "Hot Mess" pravi je "real deal" koji će vas definitivno oduševiti svim sadržajem. S druge pak strane, ova glazbena priča istinska je glazbena uspješnica budući da se radi o doista sjajnom materijalu.

Ovih deset snimljenih skladbi itekako su bitan i važan razlog za potpuno posvetu ovom njihovom novom studijskom albumu. U nešto više od 44' dobili smo doista impresivan glazbeni sadržaj u kojem ne bi posebno isticao niti jednu skladbu, već bih vas uputio da album "Hot Mess" poslušate od početka do kraja i da se i sami uvjerite da je ta njihova rock n' blues priča itekako kvalitetna i originalna, te nadasve uvjerljiva.

Sav snimljeni materijal kada se spoji i kada sve to postane jedna ovakva dojmljiva glazbena priča, tek tada se svi zajedno možemo uvjeriti koliko je zapravo album "Hot Mess" dobar.

Preporuka

Album "Hot Mess" Coyote Kingsa istinska je rock n' blues pjesmarica i svojevrsna glazbena početnica koja će svima koji tek kreću u ove vode biti jedna od glavnih vodilja, kada je u pitanju nadahnuta svirka ovog benda. Pored toga, tu je i vrlo izražena slušanost i naklonost kako mlade, tako i malo starije publike. A to se jedino može objasniti ako se potpuno predate i od sebe odgurnete sve one barijere i prepreke koje vam samo smetaju da samo i jednostavno... uživate!

Više o svemu saznajte na:
http://coyotekings.com
www.facebook.com/RealCoyoteKings
https://music.apple.com/au/album/hot-mess/1708101368
https://open.spotify.com/album/2JzgtGmAGg1fxW3SjvKbnW
https://www.amazon.com/Hot-Mess-Coyote-Kings/dp/B0CJCQZX9V

Popis pjesama:

1. Nothing Left To Prove/4:00
2. Bad Decision /4:15
3. The Best You Couldn't Do /4:33
4. The Quiet One/ 3:44
5. Only Love I Know/3:54
6. Little Bit/4:02
7. When The Sun Ain't Shining/ 4:03
8. Keep Rollin By /5:47
9. Butterfly/3:59
10. Let It Be /6:29

(TwinLion Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u