Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Još tamo ljetos dobio sam album "Enchantment", koji je službeno objavljen 21. srpnja, a o kojem me prvi informirao Doug Deutsch. Nekoliko mjeseci kasnije isto je učinio Frank Roszak, koji je preuzeo sve oko globalne radijske promocije ovog nadasve neobičnog, ali istovremeno i izvrsnog benda, koji nam dolazi iz Phoenixa. I da, oni se zovu Until The Sun.

Ovaj nadasve neobičan, osebujan i nepredvidiv bend pojavio se, barem što se mene tiče, samo onako i nešto me kvrcnulo, potaklo i počeo sam sve više i više slušati predmetni album i vrlo neobične stvari su se počele događati, budući da je bend svojom glazbom sve više i više sjedao i pogađao baš tamo gdje treba. Kako su tjedni prolazili, u meni se dugo vremena kuhao ova tekst, ove rečenice jer jednostavno nisam ni sam slutio koliko me zapravo ovaj glazbeni sadržaj privukao k sebi i zarobio. Pjesme se samo nižu i svaka sljedeća još snažnije potencira tu nevjerojatnu atmosferu i sve tenzije samo rastu do krajnjih granica izdržljivosti i stoga je važno dobro rasporediti snage prilikom slušanja.

Ovih sat vremena dobro će vam protresti kosti i možda će neko samouvjereno biće samo zastati i zapitati se, fakat tu se događaju lude stvari, tu je jednostavno cijela priča postavljena naglavačke a ovaj "ludi bend" drma k'o bez duše, ne ostavljajući niti malo prostora svima nama da se zbrojimo i da kažemo: OK, to je sve pod kontrolom. Vraga, ostao sam bez teksta. Zašto? Zato jer ovako nešto nisam još čuo na ovakav način, niti sam se susreo do sada da netko na takav način prezentira svoju glazbu, svoje vizije i rješenja, koja će mnoge od vas zaprepastiti svojom lakoćom rješavanja problema, koji se uvijek dešavaju tijekom stvaralačkog procesa.

{youtube}K7HelBT5vhg{youtube}

Ovih 14 glazbenih brojeva svojom snagom i nepatvorenom izražajnošću nikoga neće ostaviti ravnodušnim, snažni ženski vokal doslovno čini čuda, a svi u bendu zdušno je podržavaju, sve je u funkciji davanja direktne potpore glavnoj pjevačici, koja u svoj toj situaciji, sve više i više postaje svjesna svojih mogućnosti i da ona ih sada koristi ono "full gas". Kako ih do sada nisam slušao ovo je za mene istinsko otkriće.

U press materijalima saznajem da je ovaj album samo nastavak njihovog prethodnog izdanja, kritički hvaljenog "A Night At The Rhythm Room", na kojem ću svakako inzistirati. Da, jednostavano imam tu "ludu" glazbenu priču u potpunosti, zaokruženu.

Until The Sun su: Brandon Teskey (gitare); Alyssa Swartz (vokal); David Raymer (bas); Michael Young (klavijature) i Chris Tex (bubnjevi), Will Kyriazis (klavijature/Rhodes) (#13) the Lori Cooper i Karee Kudebeh (back vokali)

Od 2017., kada su oformljeni, pa do danas, ostavili su svoj trag na blues i rock sceni Arizone, prvotno svojim energičnim nastupima uživo i nevjerojatno solidnim snimkama. Njihova glazba uključuje i često spaja elemente bluesa, alternativnog rocka te Pink Floyd psihodelije i jazza. Moram priznati da su istinsko osvježenje u mom glazbenom svijetu i da ih doista vrlo često i rado slušam.
Nema nikakve dvojbe Until The Sun sviraju svoju vlastitu glazbu jer svima nam je dosta razno-raznih obrada.

Preporuka

Until The Sun su osvježavajuće originalni blues/rock bend, koji uglavnom svira vlastitu glazbu i to je naprosto sjajno! Ovaj album s 14 vrlo nadahnutih i snažnih skladbi doslovno će vas razvaliti svojim sadržajem, i neka, zaslužili ste! Ne razmišljajte ništa, već se jednostavno prepustite glazbi, a ona će sve postaviti na pravo mjesto, baš tamo gdje treba.

Više saznajte na:
www.untilthesun.com
facebook.com/UntilTheSunbend
instagram.com/untilthesunbend

Popis pjesama:

1. Enchantment pt1 (1:02)
2. Your Well (4:26)
3. All Over Again (4:36)
4. Dancing on the Floor (4:52)
5. Broken Masterpiece (4:39)
6. Dragon Below (4:50)
7. Death in Disguise (4:27)
8. Enchantment Pt. 2 (0:44)
9. Hound Dog (4:12)
10. Animal Within (3:50)
11. Seek the Sunshine (4:31)
12. Groovin (3:53)
13. Space for Leaving (5:36)
14. Ghost in the Prayer (8:29)

(Indy & DDPublicity / FRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiAvalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour