Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije samo nekih dva tjedna, ili ako baš želite 14. listopada, preko nizozemske promotivne kuće ABIK Radio Promotions, koju vodi uvijek spreman na suradnju Leen Velthuis, dobivam ovaj novi studijski album "Yin & Yang", kojeg potpisuje poznati glazbenik Will Johns.

Nisam baš siguran da je previše poznat ovim prostorima, a ovo je drugi album kojeg prezentiram i promoviram na SoundGuardianu. Kada kažete ili napišete Will Johns malo tko će odmah kazati: "a to je onaj, nećak od George Harrisona, Erica Claptona i Micka Fleedwooda". E sad već svi podižu obrve, no Will je zapravo sin Paule Boyd, sestre Jennie (bivša supruga Micka Fleetwooda) i Pattie Boyd (bivša supruga George Harrisona i Eric Claptona).

Will je rođen 1973. godine, njegovi roditelji su glumica/model Paula Boyd i sestra je daleko poznatije Pattie te producenta Andy Johnsa. Priča daleko snažniji odjek ima ako se kaže tko su njegovi ujaci, a oni su ni manje ni više Eric Clapton, Mick Fleetwood, George Harrison.

Tako, sada smo sve razjasnili pa je zapravo Will trebao imati istinski poguranac i vjetar u leđa od ovakve ekipe, ali, na kraju, svemu je nekako dao uobličeni značaj upravo Eric Clapton, kada je pozvao Willa da mu se pridruži na koncertu "Tribbute To Ginger Baker", koji je definitivno bio vrhunac dosadašnje glazbene karijere ovog glazbenika. Tu je Will kao pravi, iskusni glazbenik, koji doista zna što radi i iza sebe ima pet solo albuma, uspio pokupiti sve ono, što će mu itekako trebati u daljnjem radu. Svirati na istom "stageu" s Ericom Claptonom, Ronnie Woodom, Jackom Bruceom i Robbenom Fordom i drugima, to si ne može naš svatko ubilježiti i pripisati kao biografsku crticu. Ono što je sigurno je činjenica da su svi navedeni itekako ostavili traga u svemu što se tiče glazbene usmjerenosti i prezentacijske određenosti samog Willa Johnsa.

Novi album Will Johnsa donosi nam jedan novi pristup prezentaciji, ali i uporabljivosti bluesa i njegovih fragmenata. Kada se sve to uklopi i posloži dobivamo potpuno novi sound, koji je i snažan i direktan i duboko uronjen u modernu povijest bluesa. Dajem vam ove informacije u nadi da ćete potražiti i posegnuti za ovim albumom. Osobno čujem nešto potpuno drugačije, čujem blues u tragovima i trudim ga naći i nadam se da će ova moja priča imati nekog odjeka pa čak da samo netko, samo jedan od vas zagrize i potraži ovaj album, moja promotorska misija je uspjela.

S druge pak strane, drago mi je da Will Johns svojim stavom i snažnom vjerom u ovo što radi, a on doista na vrlo upečatljiv način prezentira sve ono što svakog tko voli dobru i kvalitetnu glazbu ne može ostaviti ravnodušnim.

Will Johns je svojim znanjem i nadahnutom prezentacijskom formom svakoj pjesmi dao je svoju osobnost i nepobitno originalni glazbeni pečat. Bez ikakvog preuveličavanja i napuhavanja Will jednostavno ide dalje i mora neke stvari staviti na pravo mjesto, tako da sve to zvuči dosta dobro, možda je ipak i na kraju upravo ovim albumom to i učinio.

Preporuka

Uostalom, što se zapravo tu i više ima za dodati? Treba jednostavno uzeti album i pustiti ga i poslušati o čemu se radi. 100% sam siguran da će "Yin & Yang" Will Johnsa svojim sadržajem učiniti svoje!

Volim ovo napisati: Ovo je pametnom dosta i stoga neka glazba krene, uživajte!

Više o svemu saznajte na:
www.willjohns.com
https://www.facebook.com/willjohns73
www.youtube.com/willjohnsmusic
https://www.youtube.com/channel/UCMj2cauqGqFqRqbKd9Q_Evw

Popis pjesama:

1. Do It Again 4:34
2. Morning 4:56
3. Why 5:51
4. William Cooper 5:52
5. Ruthless 3:50
6. Bird In A Golden Cage 3:39
7. One Day 6:14
8. Yin & Yang 3:07
9. (Hidden Clip) 0:26

(ABIK Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Diskografija:
Count On Me (2009.)
Hooks and Lines (2012.)
Something Old, Something New...(2016.)
Bluesdaddy (2021.)
Yin & Yang (2023.)

IzvještajiAvalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour