Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Upravo danas, 8. rujna, Tom Buenger, odličan glazbenik, tekstopisac, multi-instrumentalist i izuzetno talentirani pjevač "from West Coast" objavljuje svoj studijski album "Blues From Caucasia", kojeg radijski globalno promovira memfiška promotivna kuća Blind Raccoon.

Ime Tom Buenger ponovo vam mnogima ne znači puno, ali sve do trenutka kada niste preslušali njegov novi studijski album. "Blues From Caucasia" mnogima od vas će dati puno razloga da se zamislite i samo lagano zaključite da je ova priča vrijedna svake sekunde vašeg slobodnog vremena. Naime, album nije od onih kojih samo možete slušati u pozadini dok nešto radite, dok čitate, kuhate ili spremate, "Blues From Caucasia" od vas traži da mu se potpuno posvetite i sve drugo ostavite po strani. Zašto? Razlog je samo priča da ovaj glazbeni sadržaj možete potpuno resorbirati samo uz koncentraciju na ono što slušate, a ne da to prolazi mimo vas.

Tom Buenger je na neki način u svom glazbenom biću pohranio brojne glazbene utjecaje i reference iz doslovno cijelog svijeta i potom je sve to pretočio u ovih 11 skladbi koje su svoje mjesto našle na ovom novom albumu. Deset novih, autorskih skladbi i nadahnuta obrada poznate "Soul Of A Man", koju je 1930. prvi put snimio Blind Willie Johnson, transformirana je u uzdignutu himnu osobnog svjedočanstva. Sve skladbe nedvojbeno odražavaju njegovu ljubav prema rocku, soulu, bluesu, roots glazbi općenito i osobito gospelu. U svemu Tomu Buengeru se ponovno pridružuju gitaristi Teresa Russell iz Los Angelesa i Rafael Tranquilino iz Mexico Cityja te Chris Eger, pored njih tu su i Richard Williams na basu i bubnjar Cyrus Zerbe. Ma, svi zajedno pružaju nam jedinstveno glazbeno iskustvo koje će svakog od vas odvesti na zanimljivo putovanje, gdje svaka od ovih 11 destinacija nosi svoju ljepotu i atraktivnost.

Preporuka

Tom Buenger se čvrsto drži bluesa, istovremeno gotovo stalno odaje počast američkim gospel korijenima. Na ovom svom drugom studijskom albumu "Blues From Caucasia" na vrlo ekspresivan način donosi sve svoje vještine koje je usvojio na akustičnoj gitari, basu, harmonici i vrlo jedinstvenom vokalu.

Nakon što je 2021. izdao svoj debitantski album "Suburban Gospel", sada je pred nama, zahvaljujući agilnoj Betsie Brown iz Blind Raccoona, ovaj novi studijski album "Blues From Caucasia" kojim će Tom Buenger, duboko sam uvjeren, povući snažne refleksije na svjetskoj blues sceni. Provjerite obavezno jesam li u pravu i drži li ova moja priča vodu?!

Više o svemu saznajte na:
www.thomasbmusic.com
www.facebook.com/tombuengermusic
www.instagram.com/tombuengermusic
VIDEO Channel: www.youtube.com/@tombuengermusic6732
Spotify: spoti.fi/45pWcNL
http://blindraccoon.com/clients/tom-buenger

Popis pjesama:

1. Above the Sun – 2:43
2. Start a Fire – 5:31
3. That Ain't Right – 3:12
4. What You Gonna Do – 4:43
5. Mean Things – 3:21
6. Get With Me – 3:46
7. Don't Stop – 3:30
8. Feel Alright – 3: 49
9. Fight No More – 2:45
10. Talk To Me – 3:58
11. Soul of a Man – 3:26

(Samostalno / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski