Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Čim se spomene ime Monster Mike Welch svima koji su u bluesu odmah postaje jasno da će imati prigode čuti materijal od kojeg cijelim tijelom prolaze trnci. Monster Mike Welch je preko izdavačke kuće Gulf Coast Records objavio svoj novi studijski album "Nothing But Time", i to 30. lipnja uz svjetsku radijsku promociju promotivne kuće MAC Radio PR, koju vodi Michelle Castiglia.

Sve se pokrenulo kada je 26. svibnja objavljen prvi, najavni singl s albuma, ”I’ve Got Nothing But Time” i budući da se sve odvijalo u Kaliforniji u San Joseu u Greaseland studiju cijelu priču pod kontrolom imao je izuzetni producent Kid Andersen, koji je ujedno i svirao na albumu. Uz njega, na albumu su radili "all-star bend", i to: dvostruki dobitnik Grammyja basist Jerry Jemmott (Aretha Franklin, Ray Charles, Wilson Pickett, Gregg Allman),  vlasnik izdavačke kuće, izvrsni gitarist Mike Zito, koji kaže da je njegov zagriženi fan već više od 25 godina i da je doista oduševljen što ga ima u Gulf Coast Records i što može raditi i snimati s njim. Mike koji je prije nekoliko tjedna izgubio voljenu suprugu i da, nažalost, ponovo je karcinom odnio pobjedu. No, kako se kaže, život ide dalje i svi se moramo u sebi zbrojiti, svi se u sebi jednostavno moramo naći i povući snagu i volju da idemo dalje. Nema popuštanja, jer oni koji više nisu s nama ne bi voljeli niti željeli da nakon njihovog odlaska svemu dođe kraj. Oni uvijek žele da mi koji ostajemo idemo dalje, da pronađemo razloge da i dalje budemo prisutni i da se nastavimo boriti.

Gledajući unatrag, svi smo imali teške trenutke i evo svi smo smogli snage da nastavimo i da jednostavno krenemo i idemo dalje. U priči moje malenkosti gubici su bili višestrukog značenja i razine. Što je teže izgubiti prijatelja, suborca, oca, majku ili baku svog djeteta, teško je odrediti prioritete, sve je jednako bolno i teško. Tako je i Mike Welch iznenada izgubio svog kolegu, prijatelja i svoju srodnu glazbenu dušu, svog "soul-mate" pjevača Mikea Ledbettera. Njih dvojica savršeno su funkcionirali i značajno snažno i efektno su se nadopunjavali. I taman kada su počeli ubirati plodove svog rada smrt, sudbina ponovo se umješala i odredila je neke druge prioritete i pravce kuda ide života priča ovog van serijskog gitariste.

Svoj "strašni" nadimak dobio je od glumca Dana Aykroyda ("Blues Brothers"), a on je uvjetovan njegovom "strašnom" svirkom gitare. Sve je to Mike potvrdio na albumima kojima je radio od 2001. pa sve do danas.

Ovaj njegov zadnji album zapravo je izuzetno dojmljiva kolekcija autorskih skladbi i impresivnih obrada kompozicija starih majstora bluesa. U preko sat vremena dobivamo dostatnu dozu "plavičastih tonova" koji naše plavičasto biće doslovno odvode, odnose, u neki novi, bolji i ljepši svijet. Sve što čujemo snažno djeluje na naša glazbena bića i zadovoljava nas u svakom pogledu. A kako i ne bi kada oko sebe imate glazbenike kao što su: Bob Welsh, Fabrice Bessouat, Eric Spaulding, Mike Peloquin, Jack Sanford,Dr. Aaron Lington, John Halblieb, Mike Rinta, Vicki Randle, JQ Welch, Jeannette Ocampo Welch, Lisa Leuschner Andersen i Rick Estrin. Doista se nema što prigovoriti već samo uživati u onome što su nam snimili i ponudili svi zajedno.

Mike Welch se ne boji ničega, naravno imajući iskustvo, imajući sve ono što je potrebno snažno ide dalje i svojom glazbom, svojim bluesom osigurava si značajno mjesto na svjetskoj blues sceni danas.

Ovakav glazbeni izričaj istovremeno ima dodirnih točaka s jazzom, swingom, r&b, soulom, a sve implementirano u blues, i tako kroz svih 14 kompozicija odlazimo na jedno nadasve osebujno i uzbudljivo glazbeno putovanje. Da, to je ono što mi koji volimo, tzv. blues "from the next level". Mi to nazivamo pravo osvježenje, a za one koji žele spoznati blues u, tzv. slobodnoj formi ovo je samo još jedna sjajna prigoda za potpunu uživanciju.

Monster Mike Welch i pridružena mu ekipa na svom avanturističkom putovanju istražuju i uče, a ono što su shvatili, kao da se samo tako spojilo i ono što čujemo, doslovno pršti od ljepote i snage. Vjerujte mi, još uvijek sam impresioniran i pod doista velikim dojmom. Priznajem, zaista mi se sviđa kako sve to zvuči, kako je sound Mikeove gitare snažan, raspojasan, jezgrovit i koncizan, a pored svega iz svakog njegovog tona izbija izrazita senzibilnost i nepredvidljivost.

Album "Nothing But Time" zvuči tako bogato, snažno, pun je izraženog plavičastog ozračja i ugođaja, koji vas naprosto preplavljuju i istovremeno u vama izazivaju ogromne količine ugode koja opet ima za posljedicu povećanje sveukupnog titra bluesa u krvi. Sve navedeno rezultira "strašnim" osjećajima, gotovo se može kazati valovima ugode, koji zapljuskuju vaše unutarnje biće, a vi jednostavno lebdite na plavičastim oblacima bluesa i svih ostalih već spomenutih glazbenih stilova. Zaista fantastičan osjećaj! Ove rečenice mogu razumjeti samo prokušani blues znalci, koji su ovakve reakcije imali bezbroj puta kada su slušali blues s onom poznatom, istančanom percepcijom cijelog ugođaja.

Preporuka

Pred vama, poštovani posjetitelji BLUES CORNERA, nalazi se album "Nothing But Time", koji će zadovoljiti i najprobirljivije, najzahtjevnije blues znalce i to će učiniti u potpunosti. Želite li biti dio toga? Nabavite ovaj album i pred vama će se otvoriti neki novi, drugačiji svijet, kojeg jednostavno nećete htjeti ostaviti!

Više o svemu saznajte na:
www.monstermikewelch.com
https://www.facebook.com/monstermikewelch
linktr.ee/monstermikewelch
www.gulfcoastrecords.net

Popis pjesama:

1. Walking to You Baby (5:15) - Mike Welch
2. If I Had Possession Over Judgement Day (3:45) - Robert Johnson
3. I’ve Got Nothing But Time (4:03) - Mike Welch
4. I Me Mine (4:07 - George Harrison
5. Offswitch Blues (4:39) - Mike Welch
6. I Ain’t Sayin’ (3:43) - Mike Welch
7. In Case You Care (4:30) - Mike Welch
8. Time to Move (3:58) - Mike Welch
9. Losing Every Battle (5:48) - Mike Welch
10. Hard to Get Along With (4:05) - Mike Welch
11. Jump for Joy (2:59) - Mike Welch
12. Ten Years Ago (6:04) - Buddy Guy
13. Afraid of My Own Tears Parts 1 & 2 (8:44) - Mike Welch/ George Lewis
14. Kind Hearted Woman Blues (3:36) - Robert Johnson

(Gulf Coast Records / MAC Radio PR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski