Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Odmah, onako na početku lagano "pitanjce". Kako bi se osjećali da nakon toliko godina u vašoj blizini svira veliki basist Billy Cox, koji je pratio Jimija Hendrixa u njegovom bendu "Band of Gypsies"? Kada je Greg Sover odlučio obraditi stvar "Remember" s prvog Hendrixovog albuma "Are You Experienced", nekako se Billy Cox nametnuo sam po sebi. Potom tu je još i Jimijeva stvar "Manic Depresion" te još 8 skladbi koje potpisuje sam Greg. Sve to možete naći na albumu "His Story", koji je svjetlo dana ugledao 21. srpnja preko Greg Sover & Grounded Soul Records te uz radijsku promociju Frank Roszaka.

Nema nikakve sumnje, Greg Sover je jedan od izuzetno nadarenih i perspektivnih mladih glazbenika i dolazi nam iz Filadelfije. I da, ono što je pred nama, ovakav glazbeni sadržaj već na prvo slušanje iziskuje vrlo pozitivne reakcije, ne samo publike, već i oficijelne stručne glazbene kritike i to se itekako primjećuje.

Greg je samouk na gitari, koji je sve pokupio gledajući video snimke Jimi Hendrixa i Stevie Ray Vaughana. Ta njegova "škola" dovodi ga do pobjede na "Hard Rock Rising Competition" u filadelfijskom "Hard Rock Cafeu" 2015. godine. Frank Roszak itekako je ponosan što je u svoje redove uvrstio ovog mladog glazbenika, bez kakve sumnje istinsku svijetlu točku budućnosti ovog glazbenog stila.

Naime, pred svima nama je raznovrsno, nadahnuto glazbeno štivo apsolutno ugodno za slušanje, što je glavna je uzdanica ovog novog zadnjeg studijskog albuma "His Story" itekako obećavajućeg mladog, nadahnutog i nedvojbeno talentiranog glazbenika Grega Sovera.

Nisam baš previše siguran u jaču promociju ovog glazbenika u Europi, ali eto, neka Hrvatska bude iznimka i neka upravo glazbeni portal SoundGuardian.com i njegov "Blues Corner" budu, 'ajmo kazati, svojevrsni predvodnici promocije, kako njegovog novog albuma, tako i samog Greg Sovera. Definitivno, ovaj mladi glazbenik to itekako zaslužuje.

Slušajući njegove prethodne albume "Songs of a Renegade"(2016.), "Jubilee" (2018.) i "The Parade" (2020.) dobivam apsolutno zaokruženu glazbenu sliku. Ta i takva slika ima svoju kompoziciju, kolorit i okvir, a u svemu tome glavnu riječ vodi upravo ovaj mladi i talentirani glazbenik, gitarista i pjevač. Greg Sover nastupio je na IBC-u predstavljajući Steel City Blues Society iz Phoenixvillea.

A ovo što nam sada nudi svojim novim albumom je svakako još jedan korak dalje u apsolutno svakom pogledu. "His Story" je samo NOVI iskorak prema naprijed i nastavak odlične vibre s njegovih prethodnih albuma. Ta njegova afirmacija, ali i svojevrsna senzacija se nastavlja, a, ruku na srce, njegova glazba to i zaslužuje. Polako, ali postupno priznanja stižu iz doslovno cijelog svijeta.

U ove gotovo 43 minute dobili smo odličnu informaciju zašto nikome, ali baš nikome nije samo tako jednostavno biti dio ovog velikog blues okupljanja i natjecanja, naravno, kada se radi o IBC-u. Baš stoga, nitko od naših predstavnika ne treba biti na bilo koji način rezigniran, jer već je velika pobjeda biti na toj najvećoj blues manifestaciji. Samo se nadam da će se u budućnosti naša priča vratiti na tračnice koje je trasirao Boris Hrepić - Hrepa, jer sve se mora temeljiti na mladim glazbenicima, oni su budućnost. Sjajan posao koji su zajednički odrađivali Hrepa i Miroslav Dimić itekako je bio prepoznat vani i taman kada je sve krenula kako treba dolazi do onog poznatog hrvatskog jala i ono zašto ti, a ne ja i sve polako tone i ide baš tamo gdje ne treba, u vražju mater! Nitko i ništa ne može se zamjeriti da budete dio jedne priče, a da niste tamo, da kao čelni čovjek ne promovirate HBS – CBF, kako biti dio priče ako su svi prepušteni sami sebi, ako nikoga nema da cijelu tu priču okrupnjava, potiče i gura prema naprijed. Mislim da bi se svi u svojim glavama trebali posložiti i konačno početi puhati u istu tikvu, to je jedini način da se cijela stvar progura i da priča poprimi onaj karakter koji je imala prije one proklete boleštine.

Preporuka

Vjerujem da ste otvoreni za nova imena, za nove albume, za različite i raznovrsne glazbene pristupe prezentacijskoj formi ovog glazbenog stila. Stoga, poslušajte ovogodišnji studijski album "His Story", svijetle budućnosti rock n' bluesa, impresivnog i izvrsnog Grega Sovera i njegovog benda. Vjerujem da se nećete razočarati... ja nisam!

Na kraju, evo što o svemu sam Greg kaže: It’s all about crossing these boundaries and bringing everyone together, whatever your race, religion or nationality. As for me, I’ve been through it all... it’s too late to stop now. Just go for it. The show must go on.

Više o svemu saznajte na:
www.gregsover.com
www.gregsover.com/epk
www.Facebook.com/gregsover
www.Twitter.com/gregsover
Instagram: @GregSoverBand
www.frankroszakpromotions.com
Video:www.YouTube.com/gregsovervideos

Popis pjesama:

1. Dark House/3:39
2. Freedom Part 2 /3:57
3. Temptation/3:55
4. Manic Depression/3:45
5. Phoenix One Way Train /3:06
6. Tonight/4:37
7. Living on the Edge/4:02
8. Song 28 /6:46
9. Stuck In The Rain /5:46
10. Remember/3:17

(Greg Sover & Grounded Soul Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski