Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"For You" novi je studijski album koji potpisuje i u vlastitoj režiji objavljuje gitarist i glazbenik Tim Woods. "For You" je objavljen 7. srpnja ove godine. Do mene je ovaj album došao zahvaljujući susretljivosti Betsie Brown iz memfiške promotorske kuće Blind Raccoon.

Tim Woods svakako nije nikakav anonimus, dapače, on je glazbenik i gitarist koji svira gitaru više od 30 godina. Za ovaj studijski album Tim je odlučio sakupiti odličnu ekipu glazbenika, koji su na ovaj ili onaj način značajno doprinijeli da ovaj album ima impresivni ugođaj, da iz pjesme u pjesmu taj kompletni ugođaj raste i sve više i više postaje dio nas samih.

Tim Woods je odlučio odabrati autorske pjesme i s pomno odabranim glazbenicima odlučio je snimiti ovaj album. Evo ih redom: Tim Woods (gitara, vokali); Bobby Lee Rodgers (gitara, bas, bubnjevi, klavijature); Paul Hornsby (Hammond B3 on "For You"); Erik Lawrence (sax on "For You") i naravno, rezultat nije izostao. Shodno tome, možemo zaključiti da se radi o albumu izuzetno postojane kvalitete koji nam nudi pregršt probranih blues tonova i raskošnog ugođaja. Iako ovaj novi nije po atraktivnosti poput prošlog albuma, to uopće nema veze, kvaliteta je tu itekako izražena i izuzetno jaka! Preslušavanjem sami ćete otkriti u čemu je najveća vrijednost i atraktivnost ovog albuma.

Ono što svakako valja istaknuti je to da je svaka pjesma na određeni način pravi mali biser koji, jedan po jedan, čine nevjerojatnu nisku sastavljenu od dragulja, koji će još dugo, dugo vremena osvjetljavati put brojnim nadolazećim blues glazbenicima.

U 40' slušamo dojmljive tonske zapise kojima Tim i ekipa jasno izražavaju svoje određenje prema ovom glazbenom stilu. I upravo tako i na taj način otkrivajući ovu glazbu u svakom kutku svog života, Tim je naprosto skupljao materijale za svoj novi studijski album na "For You". Na kraju krajeva ova ekipa zajednički je snimila i iznjedrila ovo svoje nadahnuće i to je to! Nema se tu što puno objašnjavati. Bolje vam predlažem da sami, ako već niste, poslušate ovaj album i otkrijete o čemu je riječ. Nadam se da ćete itekako biti zadovoljni!!

Preporuka

Album on "For You" Tima Woodsa ima tu snažnu poruku koja nam permanentno govori i upućuje na to da se ovdje radi o istinskom susretu u studiju i međusobnom prožimanju glazbenog fluida, a u što će se on u konačnici razviti na svima vama je da čujete i odlučite. Glazbena osjetljivost i virtuoznost značajno su doprinijeli da album zvuči tako kako zvuči, puni, potpuni "sound", pregršt "blue notes" i sjajna plavičasta maglica, koja vas najprije digne u nebesa, a potom vam se spusti oko nogu i onda vas jednostavno okruži i preuzme. Ne razmišljajte puno, već samo slušajte i uživajte!

Više o svemu možete saznati na:
www.timwoodsmusic.com
www.facebook.com/TimWoodsOfficial
https://spoti.fi/3lwShYC (artist)
https://blindraccoon.com/clients/tim-woods/
https://www.youtube.com/@TimWoodsOfficial

Popis pjesama:

1. I Can't Stop Rockin' (3:48)
2. For You (2:41)
3. Are You Kind? (4:37)
4. It's True (3:49)
5. Mimic (2:48)
6. Low Down Blues (3:35)
7. Believe (4:49)
8. Reaching Out (3:48)
9. The Story (5:28)
10. Within (4:38)

(Samostalno / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Izvještaji



Promocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski