Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Volim kada kontinuirano pratim bend i kad su kroz moje uši prošli svi njihovi studijski radovi. Jednako tako, volim kada bend/izvođač zna da ih zasigurno neću ostaviti na cjedilu i jednostavno ih "otpiliti". The Ellis Mano Band je ekipa koja za mene ima itekako značajnu vrijednost! Kako godine prolaze, osjeća se da ova ekipa ide sve jače i sve dublje u glazbu koja značajno definira njihovu temeljnu odrednicu da se baš tu, u rock 'n' bluesu snalaze "ko' riba u vodi".

Dana 24. veljače Jazzhause records objavljuje njihov novi studijski uradak "Luck Of The Draw", koji svojim sadržajem definitivno potvrđuje ove moje uvodne rečenice.

Chris Ellis (vokali), Edis Mano (gitare), Nico Looser (bubnjevi), Severin Graf (bas) i Lukas Bosshardt (klavijature) čine ovaj bend i u studiju su snimili odličan album. Teško da je u svojoj cjelovitosti ovo blues album, no to nam se tako čini na prvu! Ono što je zapravo potrebno je malo vremena da se pažljivo posluša i presluša ovaj album. I što se zapravo događa? Odjednom počinjete osjećati taj nevjerojatni bluesy ugođaj. Istina je da njihov eksponirani i čvrsti rockerski stav dominira, to se čuje u svakoj noti, u svakom tonu, ali jednako tako tu je ta plavičasta koprena koja tako suptilno i cjelovito pokriva svih jedanaest skladbi. I opet, doista me fascinira taj njihov snažan "rock 'n' blues feeling", ta njihova temeljna poveznica s glazbom koju svi volimo. Ovi glazbenici su već desetljećima prisutni na glazbenoj sceni, a pjevač Chris Ellis i gitarist Edis Mano radili su zajedno u nekoliko vrlo uspješnih bendova i imaju doista dugu glazbenu vezu. Pored njih tu je istančana ritam sekcija koja vrlo točno i snažno podupire tu njihovu vezu, a tu su sada i klavijature, koje ipak daju cijeloj toj priči određeni kolorit, na vrlo suptilan način ispunjuju sav snimljeni materijal i stoga bend izvodi doista impresivnu glazbenu priču.

Ovih 53' I 37" bilo je dovoljno da me prikuju za moju fotelju i, priznajem, baš bi ih volio čuti i vidjeti uživo. Ellis Mano Band je ekipa koja, kako vrijeme prolazi, sve više i više sazrijeva i postaje značajno ime na sceni, na kojoj trebate imati ono nešto da bi bili zapaženi. I na ovom novom studijskom albumu doista dobro zvuče. Odlična "furka" te efektna i snažna glazbena priča dovodi ih u, fakat, prvi plan interesa publike, koja ih je već slušala, ali za njih zanimanje iz dana u dan raste. I opet, vjerujem da je ovaj album istinski dokaz koliko zapravo vrijede, a želim samo posebno naglasiti da tako to i treba biti. Oni to doista zaslužuju!

Netko će kazati: pa zašto nije ovaj tekst ranije napisan? Odgovor je vrlo jednostavan. Ovih desetak dana album je intenzivno bio dio mog zvučnog radara i njime se snimala svaka nota i kroz tih desetak dana album je postao moj sastavni dio, a to mi je itekako bitno, jer ta priča mora biti prvotno "skuhana" u mom biću i kada postane dio mene sve je ostalo lako.

Nema nikakve sumnje, ovo je nedvojbeno snažna glazbena priča koja, vjerujem, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uz dojmljiva producentska rješenja Edisa, ponovo su nam isporučili album koji će u ovim našim rock 'n' blues krugovima izazivati opravdani respekt. Pa zar to nije dovoljno?! Naravno da je. Njihova glazbena priča ponovo ima snažnu i zaokruženu poruku u kojoj jednostavno znamo što nam je činiti; samo slušati nadahnutu prezentaciju i prepustiti se da ta i takva glazba učini svoje.

Preporuka
Puno je možda čak i onih koji se sprdaju kako se Europa i njena rock 'n' blues scena mogu sakriti pred američkom, no nije to baš tako! Netko može misliti da općenito europska rock 'n' blues scena nije jaka. E tu je velika greška, tu se doista krije "brdo" izvođača i imena koja svakako iznenađuju svojom kvalitetom ili snagom. Između ostalih tu su i Ellis Mano Band, koji svojim albumom "Luck Of The Draw" dokazuju da je to baš tako!

Naime, Ellis Mano Band su prije desetak dana objavili svoj novi studijski album "Luck Of The Draw" za Jazzhause Records, kojim, po meni, definitivno čine još jedan korak dalje i više i nadam se da će vas sve iznenaditi koliko je kvalitetan i dobar. Isto tako, vrlo brzo će sve veći broj rock 'n' blues glazbenih poklonika pohrliti na njihove koncerte provjeriti o čemu se ovdje radi. Doista, iskreno se nadam da ćemo se uskoro vidjeti i uživati na koncertima Ellis Mano Banda, jer sve to vrijedi čuti uživo!

Više o svemu saznajte na:
www.ellismanoband.com
www.facebook.com/Ellis-Mano-Band-1901530770160526
www.facebook.com/EllisManoBand
https://www.instagram.com/ellismanoband/
http://www.jazzhausrecords.com/
https://open.spotify.com/artist/6eytwpfdItqr7BxmsXS6qo?si=kbN1JjIuRKGs4pmB-fSn2w&nd=1
https://music.apple.com/at/artist/ellis-mano-band/1357548537
Here And Now: https://music.ellismanoband.com/here-... 🎶
Ambedo: https://music.ellismanoband.com/ambedo 🎶
Luck of the Draw: https://music.ellismanoband.com/luck-...
Narudžbe za CD ili vinyl:
https://www.ellismanoband.com/shop/?u...
https://www.youtube.com/channel/UCoXPTNAI8459gMioPEeuHcA
live svirka: https://www.youtube.com/watch?v=AeOIT...

Popis pjesama:

1. Turtle 4:54
2. Blue Paranoia 4:38
3. Only With You 4:18
4. Get Out 2:57
5. Good To Go 5:27
6. Luck Of The Draw 4:49
7. Forsaken 4:35
8. One For All 4:59
9. Healing Light 6:37
10. Never Gone 5:12
11. Without A Warning 5:11

(Jazzhause records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike