Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako me dugo nije bilo na portalu mnogi su me pitali: "S kime ili s čime ćeš krenuti?", jer toliko se toga dogodilo, puno je izdanja, puno je albuma koji žare i pale svjetskim top ljestvicama. Samo ću napisati: D.K. - ‘’Above the Clouds’’, 20.11.2022, Cantus i sve vam je jasno.

Znam, baš kao i ja ostat ćete u nevjerici i pitati sami sebe što je to?! O čemu se radi?!

Danko Krznarić, glazbenik koji je već dugo poznat u specijaliziranim glazbenim krugovima, objavio je svoj autorski album ‘’Above the Clouds’’, kojeg je podržala i izdala izdavačka kuća Cantus. To je to, sad je sve jasno? Ma naravno da nije, jer priča tek kreće.

Sve sam znao prije nego što sam čuo Danka i bend uživo, ali onda se dogodio 14th CBC, bend je zasvirao na ‘’stageu’’ i sve moje sumnje ili predrasude samo su se lagano rasplinule i nestale. I danas, bez ikakve sumnje i razmišljanja, baš kao i tada, mislim da su ovaj bend i ovi glazbenici moralni pobjednici 14th CBC-a, Što nikako ne umanjuje pobjedu i svirku mlade ekipe iz Labina u kategoriji bendova.

Danko Krznarić, glazbenik dobro poznat na domaćoj sceni, svojim autorskim albumom ‘’Above the Clouds’’ udara neke nove standarde ovoj glazbenoj priči koja je vrlo osobita, vrlo razigrana, i svima nam nudi brdo materijala koji, definitivno, ostavlja jako puno prostora za razmišljanje i daje nam snažnu potvrdu i poruku da se na Danka i njegovu ekipu i glazbu može itekako računati u budućnosti. Duboko vjerujem da će ova ekipa tek pokazati što zna i što to ima u njihovim glazbenim bićima.

Općenito, nikada nije dovoljno prostora niti je baš samo tako lako biti uvjeren da si na pravom putu i da radiš pravu stvar, osobito kada je u pitanju ovaj glazbeni žanr.
Da, ovdje nema ‘’lakih’’ nota, ova glazbena priča ima svoju vrlo ozbiljnu svrsishodnost, a to je zapravo ono što me posebno veseli.

Albumom ‘’Above the Clouds’’ bez imalo ‘’up & down’’ trenutaka njihova glazbena priča u sebi zapravo krije, ali prezentira i eksponira, narastajuću glazbenu progresiju. ‘’Above the Clouds’’ nije materijal kojim će se netko razbacivati hvalospjevima, ali respekt i spoznaja da ovaj ‘deal’ i ovakav upečatljiv’ dojam zapravo ostavlja tek mali broj domaćih glazbenika koji reproduciraju i njeguju ovakvu glazbenu tematiku, budi veliku nadu i radost u svima nama koji to volimo.

Preporuka

Da mi je netko prije samo nekoliko tjedana rekao da ću imena poput Buddy Guy, Mud Morgafield i mnogih drugih ostaviti po strani i krenuti s prezentacijom albuma ‘’Above the Clouds’’, glatko bih rekao ‘’no way’’, ali upravo se to dogodilo. Kako? Zašto? Teško mi je sad odgovoriti, ali duboko sam uvjeren da činim pravu stvar, jerjednostavno ova glazbena priča ima budućnost, a meni je to najvažnije. Provjerite sami zašto stvari baš tako stoje!

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086682140654
Stream: https://song.link/dkstay
https://www.cantus.hr/ https://www.facebook.com/CantusZg

Popis pjesama:

1. Above the Clouds
2. Again
3. Bad
4. Housekeeping Blues
5. I Will Lose My Mind
6. Pay The Price
7. Stay a Little While
8. Train
9. When I Die
10. Whiskey And The Blues

(Cantus)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Izvještaji



Tihomir Pop Asanović ispunio Peti kupe opakim grooveom


Chui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru