Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kada čovjek u svojoj 81. godini života objavljuje svoj novi studijski album, kada je taj glazbenik utjecao na cijelu plejadu Teksas blues i rock glazbenika, kada i dalje radi i sklada, ali i izvodi na svoj osobiti način pjesme svojih omiljenih glazbenika (kao što su Hank Williams i Jimmy Reed, gdje nam samo spontano podastire tu svoju nevjerojatnu poveznica od tradicionalnog bluesa, honky tonka, R&B-a i drugih glazbenih stilova) i kada to zvuči baš ovako..., onda jedino mogu napisati: "Istinska rock n' blues legenda Delbert McClinton rides again!". "Outdated Emotion" naziv je albuma kojeg upravo danas, 13. svibnja, objavljuje Hot Shot Records/Thirty Tigers Records, uz svjetsku radijsku promociju promotivne kuće Blind Raccoon.

Upravo zahvaljujući Betsie Brown, glazbeni portal Soundguardian po tko zna koji puta donosi vam ovakvu ekskluzivnu promociju i prezentaciju novih izdanja. A ovaj album producirali su Delbert McClinton i Kevin McKendree. Ova kolekcija od 16 pjesama nudi slušateljima prolaz kroz "backstage" nekih od najznačajnijih glazbenih trenutaka u američkoj glazbenoj povijesti, dok sam Delbert McClinton vrlo samouvjereno, dojmljivo i ekspresivno izvodi neke svoje omiljene pjesme.

Delbert McClinton nam i dalje isporučuje dobre stvari, pred nama je njegov zadnji album "Outdated Emotion", koji ga oslikava kao impresivnog pjevača, nevjerojatnog aranžera i stiliste.

Nema nikakve dvojbe, McClinton nam tako zdušno i iskreno donosi pjesme, koje se kreću u rasponu od prozračnih balada i sjajnog bluesa pa čak sve to ide do onog klasičnog američkog popa, countryja, folka; samo što je to miljama daleko od onih poznatih američkih sladunjavih pjesmuljaka. Delbert i ekipa tu jako dobro znaju gdje su granice i što se ne smije prijeći. Ma, nema tu nikakvih dvojbi, već od prve "Stagger Lee" pa do zadnje skladbe "Call Me A Cab", McClinton je veliki meštar cijele ceremonije i sve je podređeno da ovaj album ispuni svakog imalo ozbiljnog poklonika dobre glazbe.

Netko bi rekao: "čovjek je malo umoran, ovo mu je 27. ili 30. studijski album, tko će ga znati, pa sad malo zvuči potrošeno….", kad ono "brus". Delbert i nakon nekoliko osvojenih Grammyja ide dalje. On jednostavno neće posustati. Iz albuma u album se osjeća ta stalna progresija i to je ono što nas slušatelje čini itekako sretnim, jer njegova glazba je istinsko nadahnuće. Ovo je klasičan Delbert, rekao bih "malo" starija, iskusna verzija, gdje zasigurno neće biti nikakvog promašaja. To garantira njegov izbrušeni, baršunasti, prigušeni vokal, jasne glazbene, zrele priče, dok s druge, pak, strane, osjeća se taj prizvuk noćnih izlazaka, zabava, odlazaka u klubove gdje se sluša i gdje odzvanjaju plavičasti blues tonovi i uvijek inervirajući folk, country, r&b i r'n'r. Bolji poznavatelji Delberta McClintona pozdravit će ovaj album kao svojevrsnu prirodnu progresiju u njegovoj karijeri općenito.

Preporuka

Kada se radi o Delbertu McClintonu, za istinske blues znalce preporuka nije potrebna, a za one druge napisati ću sljedeće, "Outdated Emotion" preporučam kao neku osnovnu lektiru koju bi svakako trebalo poslušati i usvojiti. Ovaj put nije to neko 'teško' štivo, ali da bi ga usvojili morate se koncentrirati i nakon toga stvar normalo ide sama od sebe. Eto, probajte i sami ćete doći do nekih spoznaja, zaključaka i to će biti temelj za vaš osobni sud onoga što ste slušali. Povijest je tu da se uči i pamti i da, jednostavno, bude dio nas samih. Nikako ne propustiti!

Više o svemu saznajte na:
www.delbert.com
www.facebook.com/delbertmcclinton/
www.twitter.com/officialdelbert
www.instagram.com/delbertmcclinton/
VIDEO Channel: www.youtube.com/channel/UCUnkURh3d4g1k-1X3yRiPkw
https://orcd.co/outdatedemotion
http://blindraccoon.com/clients/delbert-mcclinton/

Popis pjesama:

1. Stagger Lee
2. Settin' The Woods On Fire
3. The Sun Is Shining
4. One Scotch, One Bourbon, One Beer
5. Long Tall Sally
6. Two Step Too
7. I Want A Little Girl
8. Ain't That Lovin' You
9. Jambalaya
10. Connecticut Blues
11. I Ain't Got You
12. Move It On Over
13. Hard Hearted Hannah
14. Sweet Talkin' Man
15. Money Honey
16. Call Me A Cab

(Hot Shot Records / Thirty Tigers Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiMilky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici


Groza u Močvari


Robert Mareković i The Swingers otvorili "Advent u Križevcima"


Rambo Amadeus u Tvornici


Denis & Denis u Boogaloou


Žestoka srijeda uz Holy Mother


Darko Rundek & Ekipa u KSET-u


Moonspell u Portugalu


Alter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici