Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako je prošlo samo pet dana, iskreno sam uvjeren da i dalje imamo ekskluzivu, jer, kao već puno puta do sada, "Blues Corner" vam donosi na ovom glazbenom portalu imena i izvođače koji traže svoju globalnu afirmaciju. Gary Cain je definitivno jedan od takvih izvođača, kod kojeg, ako je sudeći po ovom zadnjem studijskom albumu "Next Stop", sve doslovno puca od silnog naboja i energije po šavovima. Album je u vlastitom aranžmanu objavio 6. svibnja, a ovo što se tiče globalne promocije sve na sebe preuzela je promotivna kuća Blind Raccoon. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji stalno sam na izvoru vrlo zanimljivih i sjajnih albuma. Slobodno mogu napisati da je "Next Stop" Garya Caina upravo jedan od takvih. A evo i zašto?!

Album nam donosi snažnu svirku trija koji ima gitaru, bas i bubnjeve i sve to se sjedinjuje u jednoj osobi, u jednom glazbeniku. On je Gary Cain. Lijepo je čuti te povremene sjene utjecaja SRV-a i Hendrixa, Gary to doista vrlo znalački radi i jednostavno nas prikuje uz zvučnike, slušalice i, evo priznajem, i sam ostao sam zatečen svom tom snagom i pristupom cijeloj toj prezentacijskoj formi. Ona je obilježena baš tom njegovom svirkom, jer Gary nikada ne kuca, on jednostavno nogom otvara sva vrata. Shodno tome, tako zvuči i ovaj materijal, nema se tu ništa cici-mici već rokaj full gas! Ovaj kanađanin će itekako ostaviti traga u vašim slušateljskim bićima.

Većina, od njegovih deset originalnih pjesama, ovdje slijedi svojevrsni obrazac. O čemu se radi?! Agresivni, uzburkani gitarski riffovi otvaraju gotovo svaku pjesmu i služe kao sredstvo za njegove naglašene, pomalo čak i bezvezarije, ali na kraju sve to zvuči itekako dobro i nadahnuto. A sve je Gary odsvirao sam. Jedino mu se pridružio John Lee na orguljama u pjesmi "A Short, Furious Goodbye”.

Nema nikakve dvojbe, ovaj album u svojih 38' i 18" lijepo će vas razdrmati i pokrenuti iz vaše latergije i neka, gibati se mora!

Album "Next Stop" napisan je i snimljen u Austinu u Teksasu, a to se bogme itekako čuje! Ovdje nema puno filozofije, ovdje se radi o snažnoj predaji kompletnog glazbenog bića svima koji to žele. Da se radi o istinskom znalcu potvrđuje Garyjeva priča još tamo od 2016., a već samo dvije godine kasnije nastupao je prije George Thorogood and the Destroyersa i bio polufinalist na International Blues Challengeu 2018. u Memphisu. Do ove boleštine stalno je nastupao po festivalima i klubovima diljem Kanade, SAD-a i Europe. I dobro je ispekao svoj zanat, a sada ovim svojim novim album doslovno razvaljuje i drago mi je zbog njega i, evo, doista ću ga promovirati jer svojim sadržajem to zaslužuje.

Preporuka

Kada čujete pjesmu "Keep On Comin'", dragi moji, ostat ćete bez teksta, ona je samo jedna od ovih deset "ludih" skladbi. Gary Cain svakako je zaslužio dio vaše pozornosti, a kada je dobije, više ga nećete ispuštati iz svog okružja. Provjerite što to nudi ovaj njegov studijski album "Next Stop".

Više o svemu saznjate na:
www.garycainband.com
www.facebook.com/garycainband
www.twitter.com/garydcain
www.instagram.com/garycain
VIDEO YT Channel: www.youtube.com/channel/UCC_IBKf1ebH1iaaroGmQzZQ
iTunes: https://music.apple.com/us/artist/gary-cain/1201521968 (artist)
Spotify: https://spoti.fi/3DL8lAf (artist)
Bandcamp: https://garycain.bandcamp.com/album/next-stop
http://blindraccoon.com/clients/gary-cain/

Popis pjesama:

1. Billionaires In Space/ 3:28
2. Confusion /3:37
3. Gatekeeper/ 3:42
4. Crazy/ 3:29
5. Keep On Comin’ /4:53
6. Kitchen Sink / 5:11
7. House On Fire /4:19
8. Gone / 4:17
9. Ain’t Up To Me /3:00
10. A Short Furious Goodbye /2:22

(Samostalno / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome