Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako me vrijeme gazi, ostajem i ustajem noću, rano ujutro, kako bih sve to uspio poloviti, ali ništa, baš ništa ne uspijevam pogoditi, barem za sada. Samo tri dana nakon objave albuma "Hog Wild" The Hogtown Allstarsa, kojeg je 6. svibnja objavila jedna od najvećih kanadskih blues izdavačkih kuća Stony Plain Records samo je još jedan u nizu albuma koji su me osvojili svojim sadržajem.

ha

Hogtown Allstars, samo ime govori sve. Bend se sastoji od doista iskusnih glazbenika, koji su se već dobrano nakupili razno-raznih nagrada i priznanja i osigurali si globalnu afirmaciju. Oni doista nemaju nikakvih problema oko bilo čega, njima samo da je svirati ono što vole i što ih ispunjava. Upravo su to i učinili ovim svojim nastupnim albumom i ta "divlja svinja" je itekako "divlja", opaka, surova i nezasitna, ali i sjetna, osjećajna i pažljiva kada treba i kada je u pitanju ovaj glazbeni stil i njegova nadahnuta prezentacija.

pic

U bendu su: Chuck Jackson (vokal i usna harmonika), Pat Carey (sax) i Gary Kendall (bas) svi iz DownChild Blues Banda a uz njih tu su i Teddy Leonard (električne i akustične gitare), te bubnjar Jim Carson. Tu su i klavijaturist Tyler Yarema i trubač Howard Moore, koji zajedno s Garyjem pjevaju i back vokale. Momci su album posvetili nažalost prerano preminulom Michaelu Fonfari, koji je tri puta osvojio nagradu “Keyboardist of the Year”.

Kroz 10 skladbi u gotovo 37' dobili smo sve što treba i što bi bilo dobro da posluša što više ljudi. Naime, ovdje se radi o spontanoj glazbenoj priči koja samo teče i što sam više uz nju to mi se čini da ovaj band itekako dobro poznajem a na kraju krajeva to je i u neku ruku točno. DownChild Blues Band za mene nije nikakva nepoznanica, već dapače priča, koja ima svoju težinu.

Preporuka

Moram i sam sebi priznati da sam ostao zatečen kada sam prvi puta preslušao ovaj album. Zapravo, sam sebi sam rekao daj čekaj malo ovo uopće nije za odbaciti. "Hog Wild" je nastupni album ekipe koja, već ima lijepi broj utakmica u nogama i koja svakim danom postaje itekako svjesna svog imena Hogtown Allstars. Pored toga Stony Plain Records ne radi s onima koji nemaju "ono nešto" to im zapravo uopće nije potrebno niti nužno, dapače oni svako malo izbacuju izdanja od kojih mnoga odmah zauzimaju prva mjesta na raznim svjetskim top ljestvicama albuma ovog glazbenog stila. Kako sam već duže vrijeme u ovim vodama, kako je kroz moje slušateljsko biće prošlo jako puno albuma treba mi puno više prostora, treba mi puno više vremena da jednostavno sve što stiže poslušam i odlučim o tome napisati par riječi. Za ovaj album Hogtown Allstars uopće nisam dvojio, već sam jednostavno pustio album i krenuo zapisivati ove rečenice.

Na kraju ovo je tekst koji možda više govori o meni, nego o ovom odličnom albumu. No, nema veze jer ako ovih niti 37' nisu bili dovoljni da kažem dosta... nego sam samo išao iz početka, ponovo i opet i neka ova priča postane dio slušateljske priče svakog imalo ozbiljnijeg poklonika ne samo bluesa, već samo dobre glazbe. Ako na takav način pristupate ovoj priči onda znate da je sve OK!

Osobno sam se u sve uvjerio i odlučio da vam pružim informacije i da vam pokažem što će se dogoditi vašem biću, kada ovom albumu pružite šansu. Pokušajte, dajte mu šansu i ostavite si prostora da od reagirate…vjerujem da ćete ubrzo posegnuti za tipkom "play one more time" i tako... tko zna koliko puta. U mom slučaju to je bilo ravno 16 puta za redom ...dosadi …ma ne…i gdje je ta tipka zapravo? I idemo opet i ponovo!

Više o svemu saznajte na:
www.thehogtownallstars.com
http://www.garykendall.com/Bluestime/THAS.htm
https://www.facebook.com/groups/1450105858628462
https://m.facebook.com/events/the-hogtown-all-stars/1565541653492234/
www.stonyplainrecords.com
http://www.thehogtownallstars.ca/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=Hogtown%20Allstars&utm_campaign=HogWildRadio
https://www.facebook.com/groups/1450105858628462?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=Facebook&utm_campaign=HogWildRadio
https://open.spotify.com/artist/6k52PKYFrt3gXFhF6dzazH?si=5GcmthayS0-vYkfE2vboXw&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=Spotify&utm_campaign=HogWildRadio&nd=1

Popis pjesama:

1. Mr. Lucky 3:28
2. I Ain't Lyin' 2:58
3. Hog Wild 4:49
4. Real Good Night 4:19
5. I Just Think of You 4:17
6. Angel In My Bed 3:37
7. Subway Casanova 3:36
8. The Sad One 2:45
9. Biscuits and Beans 3:46
10. She's Got The Stuff 3:16

(Stony Plain Records)

Yours bluesy,
Mladen Lončar - Mike