Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kada sam prije izvjesnog vremena predstavljao album "Do Right, Say Right", londonskog blues gitariste Mississippi MacDonalda, kojeg je objavila izdavačka kuća Another Planet Music, nisam ni slutio da će to imati baš tako pozitivne konotacije i sjajnog odjeka.

Shodno tome, upravo danas, 25.travnja zahvaljujući Marku Stratfordu iz APM Records ekskluzivno vam prezentiram album "Crazy 'Bout You - A Tribute To Sonny Boy Williamson" kojeg potpisuju Steve Bailey Feat. Mississippi MacDonald! I da, evo album je pred vama a sve to možemo zahvaliti Marku Stratfordu iz APM Records, koji se pobrinuo da Blues Corner glazbenog portala Soundguardian.com po tko zna koji puta donosi vam čistu ekskluzivu! Pored toga... koliko imam informacija među prvima u ovom dijelu Europe prezentiramo ovaj nadahnuti album doista sjajnih blues glazbenika.

Kada sam vidio da se radi o Tribute To Sonny Boy Williamson II odmah sam prionuo slušanju i iznenadio sam se kako Steve Bailey inače primarno slide gitarist "praši usnjak" baš kako je to nekada vrlo oseobito, nadahnuto i ekspresivno svirao Sonny Boy.

Steve Bailey je višestruko nagrađivan svirač usne harmonike iz Seattlea. Na sceni je još sedamdesetih, kada je svirao ali i učio od mnogih velikih blues majstora. Johnny Little John, Carey Bell, band Willie Dixona , Junior Wells samo su neki od ključnih figura, koji su zapravo prenjeli sve ono bitno …što treba u bluesu.

Kada je od kasnih osamdesetih do ranih devedesetih Steve proveo punih sedam godina u bandu gitarist e Isaac Scotta, koji je btw. bio odličan prijatelj Alberta Collinsa, to je svakako ostavilo traga na kompletnom glazbenom biću Stevea Baileyja. Pored toga tu su i sadašnji prijatelji i glazbenici Curtis Salgado i Robert Cray, gdje se stalno razmjenjuju odlične vibre i priča jednostavno nema kraja već se samo razvija i širi.

A prava priča se zarolala kada je objavljen singl sa ovog albuma "'Crazy ‘Bout You", ‘'Nine Below Zero". Isti je objavljen tijekom pandemije i zapravo je samo pokazao i dao naglasak da se radi o doista sjajnom albumu, bluesu kojeg tako nadahnuto izvode ovi blues glazbenici. Izvodeći ove klasične pjesme glazbenici pokazuju koliko su duboko unutra, koliko taj tradicionalni blues svako malo fura tu tradicionalnu vibru, koja je uvijek, ali baš uvijek aktualna.

Nema nikakve sumnje APM Records opet ima asa u rukavu, opet je pred nama sjajan album, koji će svakog vrsnog blues znalca pogađati baš tamo gdje treba i zato se svako malo kroz ovih 11 skladbi i kroz ovih gotovo 49' podižem iz fotelje, ustajem, hodam po sobi, a niz tijelo mi prolaze trci... a to znači da onaj "mojo" radi odličan posao i tako to treba i biti.

Okupljena ekipa: Steve Bailey ( vokal, usna harmonika), Mississippi MacDonald (gitara), Texas Joe Brown (bubnjevi) cijeli album snimila je u "L Sound Studios" u Londonu uz produkciju Phila Dearinga, koji je na albumu svirao (klavir, gitaru i bas gitaru ).

JohnBull 3162

Sve u svemu moram iskreno napisati da ova ekipa stvarno znalački i sa puno "feelinga" donosi nam ovu glazbenu priču, koja je duboko inspirirana velikim Sonny Boy Williamson II. Koji kada se šezdesetih godina prošlog stoljeća pojavio u Londonu kod tadašnjih londonskih izvođača ostavio je neizbrisiv trag. Yardbirdsi s Claptonom samo su cijelu tu priču sublimirali i pokazali da se mogu nositi sa bluesom, kojeg je SBW II donosio i doslovno rasipao oko sebe. Čudno sada je Steve učinio isto udruživši se s vanserijskim Oliverom MacDonaldom aka Mississippi MacDonaldom i to ne prvi puta, jer još 2017. njih dvojica snimili su odličan album "With The Soul Fixers" .

Preporuka

Ono što je svakako posebnost ovog novog albuma "Crazy 'Bout You-A Tribute To Sonny Boy Williamson" kojeg potpisuju Steve Bailey Feat. Mississippi MacDonald je apsolutno kristalno jasan i autentičan... da ne napišem originalan "sound" SBM II, koji iz pjesme u pjesmu samo raste. Neosporna istina vrlo je čujna budući da je tijekom snimanja albuma u studiju postignuta ta atmosfera, koja vas doslovno preplavi i osvoji! A vi sami provjerite zašto?!

Više o svemu saznajte na:
http://www.stevieandtheblueflames.com
https://www.facebook.com/steve.bailey.129357
https://music.apple.com/us/artist/steve-bailey/263388297
www.anotherplanetmusic.net

Popis pjesama:

1. Too Young to Die
2. Nine Below Zero
3. Trust My Baby
4. Crazy ‘Bout You Baby
5. Stop Right Now
6. Cross My Heart
7. Fattening Frogs For Snakes
8. Mighty Long time
9. Let Me Explain
10. She’s My Baby
11. Ninety Nine

(APM Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike