Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

13 skladbi, koje čine novi studijski album "B-Side Of My Life", vrlo znalački su raspoređene u gotovo 53' glazbenog sadržaja, kojeg nam nudi ovaj album, a kojeg potpisuje Jon Spear Band. Album je upravo danas, 3. prosinca službeno objavljen od strane samog benda i uz svjetsku radijsku promociju memfiške promotivne kuće Blind Raccoon.

Na samom početku, za one koji nisu bili dio te priče, nekada su izvođači objavljivali singlice na kojima je udarna stvar bila na A-strani, dok je B-strana bila predodređena za neku pjesmu "slabijeg" statusa. No, stručnjaci nisu uvijek bili u pravu i nekada je stvar s B-starne bila "jača" od one na A-strani. I to je uvijek bio posebni gušt svima koji kuže tu priču, tako je i naziv ovog albuma sam po sebi donio tu poruku "B-Side Of My Life" da može znatno utjecati na ovu drugu stranu. No dobro, dosta filozofije, glazbena priča Jon Spear Banda u sebi nosi i donosi nam doista vrlo suptilnu atmosferu, koja samo raste kroz ovih gotovo 53'.

Ovaj bend sada nam nudi svoj četvrti studijski album, koji će vam samo pokazati koliko je bend otišao naprijed i dalje u svim aspektima glazbenog rada i djelovanja.

Dara James (vokal, gitara i usna harmonika), Andy Burdetsky (bas i back vokal), John Stubblefield (bubnjevi ) i Jon Spear (gitara i vokal) je glavna ekipa koja čini ovaj bend, a kao gost na klavijaturama bendu se pridružuje Skip Haga u pjesmama: 4, 7, 8, 9 i 11.
Nema nikakve dvojbe, Jon Spear Band (JSB) ovim albumom svakako okreću novu stranicu u svojoj profesionalnoj karijeri, no, isto tako činjenica je da njihova svirka itekako otkriva njihovu glazbenu širinu i otvara svima nama koji volimo dobru i kvalitetnu glazbu neke nove vidike, i to je tako dobro!

"The Jon Spear Band bring excellent musicianship, strong lyrics, and a rising star in young Dara James. 'Old Soul' is a fine debut from some of Virginia’s finest!" – Sheryl and Don Crow donandsherylsbluesblog.

“Spear and company put into words and music what all of us know and have experienced but might not have the ability to express. Running as smoothly as a well-oiled machine, this band operates as a single unit...each member doing their part. The result is a work of absolute beauty.” – Bill Wilson, “Reflections in Blue”
Samo su neki od starijih zapisa o ovom bendu, ali jako dobro opisuju njihove težnje i stremljenja i samo djelovanje JSB-a u bliskoj i daljoj budućnosti.

U jedanaest autorskih skladbi, i dva covera, bend nam nudi doista široku glazbenu lepezu svojih utjecaja i prezentacijskih formi. Da, ima tu svega, ali svatko će u konačnici biti zadovoljan onim što mu se nudi i što čuje.

Jon Spear dolazi iz Virginie, a sam bend čine glazbenici različitih generacija, što samo dokazuje da je njihova ljubav prema glazbi, prema bluesu, učinila da premoste sve razlike. Naime, treba biti istinski umjetnik kako bi premostili doista različite glazbene stilove, koji uključuju: blues, funk, rock, R & B, pa čak i malo latino ritmova i salse. Dobro posloženi aranžmani, koji trajno daju obol i pečat njihovoj glazbenoj viziji, a poglavito onoj ideji koju u glavi ima sam Jon Spear. Mentoriran od strane Hollywood Fatsa i Debbie Davies, Jon je dobio nevjerojatnu količinu onih pozitivnih vibracija, elemenata, koji su odredili njegovu glazbenu osobnost, a koju tako nesebično i iskreno predaje publici.

PREPORUKA

Jon Spear Band studijskim albumom "B-Side Of My Life" potvrđuju sva ona snažna kretanja u glazbi općenito i da je tek prava stvar kada glazbu slušamo i jednostavno puštamo da ona sama učini svoje.

Na ovom albumu je prisutna interakcija glazbenika i publike, kao i samih glazbenika koji svojim zajedništvom potiču i izvlače ono najbolje iz sebe i, potom, to samo tako predaju slušateljstvu, publici, a koja opet, sve više i više potiče i vraća baš takve pozitivne reakcije kod samih glazbenika.

I, stoga, ovaj album vrlo indikativnog naziva "B-Side Of My Life" mogao bi polučiti brojna, vrlo visoka mjesta na brojnim top ljestvicama diljem globusa i, stoga, preporučam svakako poslušajte o čemu se ovdje radi!

Više o svemu saznajte na:
www.jonspearband.com
www.facebook.com/JonSpearBand
www.twitter.com/JonSpearBand
www.instagram.com/jonspearband
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://blindraccoon.com/clients/jon-spear-band

Popis pjesama:

1. Big Talk (Spear) 2:51
2. Heartbeat Like a Samba (Spear) 4:19
3. The Shaman (Spear) 3:35
4. B-Side of my Life (Spear) 2:55
5. Yellow Moon (Aaron Neville/Joel Neville) 5:42
© Irving Music, Inc. o/b/o Neville Music and Irving Music, Inc. o/b/o Apache Red Music
6. Follow the Light (Spear) 3:53
7. Kick in the Head (Waldeck) 3:55
8. Snakes and Spiders (Spear) 4:29
9. Can’t Have Nothing (Burdetsky/Waldeck) 4:02
10. Darker Side (Bruce McCabe) © Ryan Cory Music 5:35
11. My Old T-Shirts (Spear) 3:43
12. The Muskie Grind (Burdetsky/Waldeck) 4:01
13. Time for the Blues (Spear)

(Samostalno / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiVelika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku


Završio 18. Samobor Jazz Festival


Bloody Island metal fest @ Punta Christo


The Doors Alive @ Boogaloo


Steel Panther+Florence Black u Tvornici


Izokrenuta Šalata i potpuno ispravno okrenuti Simple Minds


Pavel - kiši usprkos


Mastodon, Kvelertak i Baroness, energija, znoj i metal


Zucchero oduševio lisinski


Placebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.