Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Poštovani posjetitelji BLUES CORNERA, pred vama je studijski album "Chocolate Cake", jednog od najboljih kanadskih blues gitarista, pravog gitarističkog čarobnjaka, Shawna Kellermana, koji ovdje prati sjajnu pjevačicu, svoju prijateljicu Zoom. Album je 28. listopada objavljen u vlastitoj režiji, uz globalnu radijsku promociju ZEB MEDIA!

Naravno, Shawna poznajemo već dugi niz godina i njegova gitara obilježila je njegov rad s Bobbyem Rushem te, nažalost, pokojnim Shermanom Robertsonom i Luckyem Petersonom i to je, naravno, itekako sve utjecalo na njegovo kompletno glazbeno biće. No, tko je Zoom? Ona je VELIKA, OPAKA glazbena EKSPLOZIJA. Kada Zoom zapjeva svaki put se događa veliki BUM!!! Sjajan je to osjećaj kada ova glasna, nevjerojatna dinamična dama izađe na scenu, kada uđe u studio ili zapjeva u crkvi. Ona je istinska "old school" u svom svojem značenju i jednostavno je sve ono što, zapravo, i treba biti kada je u pitanju ovaj glazbeni stil. S bluesom se druži od svoje 3. godine života, a kasnih 70-ih prvi put je vidjela Koko Taylor. To osobno iskustvo da vidi i čuje njen sirovi, prizemni ton, doslovno joj je promijenio život. Krenuvši na turneje u devedesetim i stekavši priznanje, pozvana je da se pridruži prestižnim "Chicago Blues Tours" diljem Europe. To joj je donijelo mogućnost nastupanja s nekim od njenih uzora, kao što su: Koko Taylor, Bobby Bland, Albert King, James Cotton, Junior Wells, John Primer, Lucky Peterson, Billy Branch i Maurice Vaughn, itd. A onda dolazi do "breaka" od punih 20 godina i Zoom se posvetila obitelji, a potom ponovo kreće u biznis i u tome joj pomaže njen stari prijatelj Shawn Kellerman.

Nakon mjeseci rada, Shawn je dovršio glazbene sastavnice albuma, a potom je sve to svojim "ludim" vokalom uobličila Zoom, koja će vas doslovno svojim glasom otpuhati s lica zemlje. Na kraju, pred svima nama je istinski dokaz kako sve to zvuči i tu jednostavno nema nikakvih problema niti dilema. Pred nama je istinski glazbeni "BUM" i sada imate sjajnu priliku svjedočiti kako to njih dvoje sjajno rade; Zoom svojim nevjarojatnim vokalom, a Shawn svojom nedahnutom, "high energy" gitarom. Ovako ubojitim oružjem njih dvoje će vas doslovno samljeti snažnim zaraznim funk i blues groovom. Ovo što čujemo doslovno će će uzdrmati iz korijena sve vaše neke uvriježene postulate i jednostavno će vas primorati da okrenete još jednu "novu stranicu" u svom poimanju moderne glazbe.

S druge, pak, strane, Shawn Kellerman spada u one glazbenike koji njeguju moderni blues. Takva glazba je oduvijek oduševljavala njegove glazbene interese. No, teško je nespomenuti njegovih 5 godina provedenih u Mississippiju i Washingtonu D.C, gdje se družio, svirao i nastupao s glazbenicima, kao što su: Mel Brown, Paul Reddick, Deborah Coleman, Carlos Del Junco i Bobby Rush. Da, dobro ste primijetili, tu su stari, ali i mladi blues glazbenici. Upravo ta činjenica opravdava njegov glazbeni izričaj. Shawn Kellerman na vrlo osobiti način miješa razne glazbene stilove i na vrlo zanimljiv i nadasve uzbudljiv način dobiva svoj originalni "sound'. Fuzija tradicionalizma i modernog glazbenog pristupa nikada do sada nije promašila pa tako nije i u slučaju albuma "Chocolate Cake".
Zapravo, nije nikakvo čudo što se vrlo brzo pronijela vijest o kvaliteti ovog albuma jer već prve reakcije, osobito onih mladih poklonika bluesa, bile su izrazito pohvalne i poticale su daljnji, izrazito pozitivan razvoj događaja.

PREPORUKA

Ovim albumom Zoom i Shawn Kellerman podižu veliku prašinu na blues sceni danas. S druge, pak, strane, karijera im ide dalje na jednu drugu razinu, a to je zapravo samo jedan pozitivan razvoj kako karijere, tako i općenito cijele pozitivne furke oko ovo dvoje glazbenika. Njih dvoje izuzetno kvalitetno i s mjerom povezuju sve moguće glazbene stilove i umataju ih u blues paket. Stoga, sve skladbe zvuče jednako snažno i izražajno, ma, jednostavno nema brige, pred vama je "ludilo" album!

A Zoom i Shawn Kellerman svojim albumom "Chocolate Cake" otvorli su širom vrata modernim i trendi glazbenim stilovima. Učinili su to vraški dobro i na taj način stvorili su neraskidivu poveznicu između onog tradicionalnog i onog što zovemo današnja moderna i urbana glazba.

Apsolutno preporučam poslušati!!!

Više o svemu možete saznati na:
www.shawnkellerman.com
https://shawnkellerman.bandcamp.com/t...
https://www.facebook.com/shawn.keller...
https://www.instagram.com/zoombluesmu...
https://www.instagram.com/shawn.kelle...
http://www.zoombluesmusic.com/
https://www.facebook.com/ZOOMBLUESMUSIC/
https://music.apple.com/ca/album/chocolate-cake/1583104042
https://soundcloud.com/user-629324477
https://music.amazon.com/artists/B08TY6Q86V/zoom-with-shawn-kellerman

Popis pjesama:

1. ARE YOU READY - 3:24
2. BIG BOSS WOMAN - 3:51
3. BORN TO SING THE BLUES - 3:48
4. STILL GOT THE RHYTHM - 3:58
5. CHOCOLATE CAKE - 4:23
6. TEMPTATION - 4:51
7. AMAZING NEPENTHE (WEED) - 4:20
8. DAMN WELL - 3:45
9. MY BABY DON’T LOVE ME KNOW MORE - 5:13
10. LOVE BONE – 5:13
11. TIRED OF THE HATE – 4:19

(Samostalno / ZEB MEDIA)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku