Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Još tamo 2018. godine Sugar Queen & The Straight Blues Band svojim je albumom "340 Blues" zauzela 17# na ljestvici Top 50 blues albuma, što nikako nije mala stvar. Sada je pred nama njen novi studijski album "Better Days", koji je prije samo devet dana službeno objavila upravo preko svoje izdavačke kuće Sugar Queen Blues i uz svjetsku radijsku promociju nizozemske promotivne kuće ABIK Radio Promotions, koju vrlo agilno i znalački vodi izvrstan Leen Velthuis.

"Better Days" is an originally written personal narrative which explores Sugar Queen’s African-American roots. With her unique Chicago blues style, Sugar Queen sings this rich history with an edge of gospel and soul." I što sad ovo naprosto objašnjava ama baš sve i niti treba što dodati, niti oduzeti to je baš tako!

Nevjerojatna je činjenica da je upravo album "340 Blues" bio prvi iz promotivne kuće Leena Velthuisa ABIK Radio Promotions koji sam vam predstavio. Od tada do danas Leen i moja malenkost "odradili smo" brdo materijala i mnogi od njih doista su ostavili značajan trag na svjetskoj blues sceni i priča je samo tako poprimila nevjerojatne konotacije. Još kada je Vanja Sky potaknula moj kontakt s Michele Denise aka Sugar Queen sve je zaista otišlo na n-tu potenciju.

Ovih punih 43' i 12" snažno će djelovati na vaše osjećaje i glazbeno biće i vjerujte mi nećete samo tako moći prestati slušati što vam se nudi na ovom novom albumu "Better Days".

U njenon je novom glazbenom sadržaju preko 11 pjesama, a poklonici ovog glazbenog stila itekako će doći na svoje. Naime, sve ono što smo nekada mogli čuti od pokojne Koko Taylor, a danas to itekako nadahnuto izvodi, primjerice sjajna Shemekia Copeland uz nevjerojatni gospel "štih" u stilu velike Mavis Staples, e baš takav sraz, spoj posložio se u grlu izvrsne vokalistice Michele Denise aka Sugar Queen.

A kako i na koji način ona izvodi taj svoj blues? Vrlo ekspresivno sa toliko strasti,ona doista plijeni pozornost publike diljem svijeta tim svojim jedinstvenim i osobitim Chicago bluesom,kojeg itekako poznaju svi oni, koji vole i prate blues glazbu. Njen opori, sirovi vokal sa odličnim snažnim i dinamičnim bandom dobitna su kombinacija ... koja ruši sve pred sobom. A ponajbolje ju je opisala, Nicolette Johns, Managing Editor/Reporter/The Blues Alone: "Singer, Michele Denise, lives up to her band name which is immediately apparent in her first song, it is straight blues indeed. This 'Sugar Queen' is sometimes sweet-voiced and sometimes bombastic."

Ma, naravno Sugar Queen izgradila je na najboljim temeljima svoj vlastiti i ijedinstveni glazbeni izričaj i od toga ona naprosto ne odustaje.

Album "Better Days" Sugar Queen And The Straight Blues Band, sve iznenađuju s koliko strasti i osjećaja se susreću i kako oni samo tako dolaze s ovog albuma. Michele Denise aka Sugar Queen oko sebe okupila odlične glazbenike iz Belgije i Nizozemske i tako je nastao ovaj bend, koji snima i nastupa i sve do ove boleštine ekipa je dobro istesala svoje vibre i sve je to zapravo rezultiralo ovim nadahnutim albumom. U vrijeme pandemije glazbenici su "osuđeni" na rad u studiju, kako bi ostali u formi i pokazali svojoj publici da su itekkao "IN" u ovoj vrlo čupavoj životnoj priči. Prepustili su se soulu, rock n' bluesu, R&B, jazzu i gospelu, a to su ključni glazbeni stilovi koje preferira Michele. U vrlo impresivnoj sinergiji Michele i bend zvuče doista "američki", a cijela priča zapravo je nastala ovdje u Europi. Nema dvojbe slušajući kako ovi glazbenici prezentiraju svoj blues, stječe se dojam kao da su izrasli iz mulja Mississippija, a ruku na srce nisu baš svi stigli i potekli odtuda.

Baš zato atmosfera na ovom albumu je izuzetno "cool" i opuštena. I možda je to najveća i najsnažnija poruka cijelog albuma. Mogao bih sada izdvojiti neke pjesme, ali neću, jer vrijedi slušati album od početka do kraja kako bi osjetili tu snažnu vibru koja ga okružuje.

PREPORUKA

Album Album "Better Days", Sugar Queen And The Straight Blues Band se ponovo sjano predstavljaju širokom dijapazonu publike koja voli ovu glazbu. Album je zaista pravi pogodak! Malo tko će odoljeti glazbi, koju nam Sugar Queen And The Straight Blues Band nude i tako direktno i iskreno isporučuju. O tome primjerice Leo Gabriels, Blues Photographer (NL) piše:"Sugar Queen took us to her family in Alabama for a moment and there was a moment when you could almost smell the moonshine from her father."

A evo kako to i drugi čuju: "We hear a phenomenal voice that sings its own roots, deeply penetrating in heart and soul. Spiritual with full spirit."- Guy Cuypers, Rootstime Belgium

Više o svemu saznajte na:
www.sugarqueenblues.com
www.facebook.com/SugarQueenStraightBluesBand
https://itunes.apple.com/us/album/340-blues/1337659180
RADIO AND ARTIST CONTACT: Radio Promotion: Leen Velthuis
www.facebook.com/ABIKradiopromotions
Booking: King Bee Music Agency
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. I’m That Kinda Woman 3:25
2. Better Ways 5:42
3. Change My Name 3:39
4. Lolly’s Place 3:06
5. Looking Back 3:55
6. Mr. Calhoun 3:46
7. Are You Gonna Do Right 4:41
8. Lovin’ Only Keeps A Man 3:33
9. Creeping Going On 3:11
10. Better Ways (Radio Edit) 4:49
11. Shake Off Dem Blues 3:20

(Sugar Queen Blues / ABIK Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike