Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prošla su već puna četiri mjeseca, a evo, tek sada pred vama se našao još jedan sjajan album, "Consider This", izvrsne Patty Tuite. Album je objavljen u vlastitoj režiji uz svjetsku radijsku promociju Franka Roszaka.

U malo više od 44' svi vi koji volite ovaj glazbeni žanr dobiti ćete pravu porciju odlične svirke, izvrsnog pjevanja i sjajnog blues ugođaja. Naravno, tu Patty nema ama baš nikakvog problema, Patty u svemu tome pliva ko' riba u vodi i, priznajem, sjajno nas drži u permanentnoj neizvjesnosti, tipa, hoće li to izvesti i kako. A potom svima postaje jasno da ona samo pliva i ide naprijed, nije ju briga za ono što je bilo, već samo i stalno gleda da se smjesti u nekoj glazbenoj priči poput ove i naravno, ona to i čini bez imalo razmišljanja. Moram im se nekako približiti i samo postati dio ove jedinstvene glazbene priče.

Patty Tuite je američka glazbenica koja je itekako duboko zagazila u "roots" glazbu, koja je toliko raznolika, prpošna, razigrana i lijepa u toj svojoj očiglednoj jednostavnosti. Nekako mi se čini da je ova glazbenica, multi-instrumentalistica zapravo i morala snimiti album poput ovog. Album "Consider This” demonstrira kako se treba nositi s ovakvim glazbenim sadržajem punim autorske snage i nepatvorene osebujnosti.

Patty je svoje glazbeno biće produhovila nevjerojatno snažnim utjecajima Bonnie Raitt, Elle Fitzgerald, Ette James i Susan Tedeschi, koji su potom samo nestali i pretopili se u jedinstveno i originalno glazbeno stvaralaštvo ove doista izuzetne glazbenice. Osobno, baš zbog toga joj "skidam kapu", jer je ostala svoja, originalna i jedinstvena. Patty nam svojim pjesmama donosi istinsku čistoću, iskrenost i apsolutnu prosvjećenost, kako sebe kao autorice, izvođača, tako i samog slušateljstva. Ili, jednom riječju, SJAJNO!

PREPORUKA

Osobno, svakom imalo ozbiljnijem pokloniku ovog glazbenog žanra od srca preporučam album "Consider This" Patty Tuite. Nema nikakve sumnje, pred vama je album istinskog nepatvorenog blues ugođaja i atmosfere koja samo teče. Stoga, straha nema, što prije osigurajte svoj primjerak i prepustite se snažnom "blues feelingu" kojeg je samo tako stvorio i osigurao njegovu prisutnost od prve do zadnje sekunde sjajni Grammyjevac Paul Nelson.

Više saznajte na:
www.pattytuite.com
https://www.facebook.com/PattyTuiteMusicPage/
https://www.instagram.com/patuite/?hl=en
https://www.deezer.com/hr/artist/132093852?autoplay=true
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Consider This
2. Wanna Go To Memphis
3. Get Up n Go
4. Go Where It Takes You
5. Feel The Heat
6. Dreams
7. Power of Nature
8. I Can't Lose Tonight
9. Please Don't Feel Lonely
10. True Love
11. Since You've Been Around

(FRP)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike