Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

13 novih tonskih zapisa našlo se na albumu "Tommy Castro Presents A Bluesman Came To Town", kojeg je upravo jučer, 17. rujna, službeno objavila jedna od najvećih blues izdavačkih kuća Alligator Records.

Nije suvišno da vam i predstavim sve koji su snimili ovaj album: Tommy Castro (gitara i vokali), Tom Hambridge (bubnjevi, udaraljke i back vokali), Rob McNelly (gitara), Tommy MacDonald (bas) i Kevin Kendreen (klavijature). A uz njih tu su bili i Randy McDonald (bas), Bowen Brown (bubnjevi), Mike Emerson (klavijature), Keith Crossan (saksofoni i puhački aranžmani), Deanna Bogart (saksofoni i puhački aranžmani), Terri Odabi (vokali) te Jimmy Hall (harp, back vokali).

Album "Tommy Castro Presents A Bluesman Came To Town" Tommyja Castra na prvo će vas slušanje podići svojom upečatljivom mješavinom funky bluesa, soula, pa čak ritmovima, riffovima i ugođajem hard rocka. Da, dobro ste pročitali, nije greška: Tommy i ekipa sjajno to "praše".

Gore navedena sjajna ekipa glazbenika snimila je album koji će vas samo nositi, kao da plovite na splavi po vrlo uzburkanim vodama navedenih glazbenih stilova. Priznajem da bi na ovakvom raftingu plovio jako, jako dugo i ne bih se umorio i zamorio! Uistinu, volim se spuštati i balansirati na glazbenim predlošcima za koje u konačnici ne znam kako će se sve završiti i da, to je taj čar, ta neizvjesnost i spoznaja da ne znate što vas čeka iza sljedećeg brzaca i zavoja. Hoće li će vas Tommyjeva gitara razvaliti svojim riffom ili će vas ubojita ritam sekcija smlaviti svojim ubitačno točnim ritmom ili su tu pak klavijature koje popunjuju sve ono što treba popuniti i još pri tome sjajno vode glavnu riječ tamo gdje je potrebno? Bilo kako bilo, Tommy je uspio i sada je tu, ne samo sada, već i dugi niz godina, još od sredine devedesetih. Put do afirmacije nije bilo nimalo lagan ni jednostavan, ali svojom upornošću i vjerom u ono što radi Tommy je uspio i sada radi doista ono što voli. A to se i osjeća na ovom albumu gdje dominira snažna mješavina blues-rocka kojeg je Tommy oduvijek volio, te soula, funka, r&b i bluesa. Sve to je dobitna formula koja je u potpunosti odredila i zapravo iznjedrila Tommvjev "sound".

Bitno je istaknuti da je Tommy glazbenik koji stalno traži svaku i najmanju moguću soluciju za inspiraciju, pa nije zapravo nikakvo čudo da je sada svoje mjesto našao u okrilju jedne od najvećih svjetskih blues izdavačkih kuća, poznate Alligator Records. Na ovom tonskom zapisu osjeća se sva snaga, njegova prilagodljivost i spremnost na snažne i osjećajima prožete svirke od pjesme do pjesme. S druge pak strane, blues je tlo gdje se vidi tko koliko zna i može, a i aranžmanska rješenja u pojedinim skladbama ukazuju koliko je bitna izuzetno brza prilagodljivost kada je u pitanju bilo trenutna improvizacija ili pak općenito prezentacijska forma.

Tommy Castro i ekipa, kako na svojim koncertima, tako i u samom studiju, proizvodi tu neodoljivu i opuštajuću atmosferu. Razlog tome je činjenica da sami glazbenici nisu pod ama baš nikakvim pritiskom. U tom i takvom ozračju imamo prigode čuti i osjetiti kako njihova svirka naprosto pršti od osebujnog R&B, rocka, soula i bluesa u ama baš svakom segmentu njihove glazbene forme.

PREPORUKA

Od prve do zadnje pjesme albuma "Tommy Castro Presents A Bluesman Came To Town" Tommy Castro i ekipa neće vam dati da predahnete i stoga dobro se pripremite i pazite da vas njihov jureći, ponoćni rock/blues/funk/soul ekspres ne smlavi! Pazite se!

The Washington Post: "Castro is "phenomenal and funky" with "soulful vocals and inspired blues guitar."

No Depression tvrdi: "Castro plays gritty, string-bending blues like a runaway train...a glorious blend that rocks the soul and lifts the spirits."

A na samom kraju album ponajbolje opisuje sam autor, odlični Tommy Castro, koji kaže: "I've made seven albums for Alligator and I've never made the same record twice. I will always try to be my most authentic self. I give it all I've got every time we hit the stage!"

Više o svemu saznajte na:
www.tommycastro.com
https://www.facebook.com/TommyCastroBand/
https://twitter.com/tommycastroband
www.alligator.com
AirPlayDirect.com/5006Castro

Popis pjesama:

1. Somewhere 3:30
2. A Bluesman Came To Town 3:57
3 Child Don't Go 2:49
4. Hustle 3:36
5. I Got Burned 3:36
6. Blues Prisoner 5:416
7. I Caught A Break 2:38
8. Women, Drugs and Alcohol 4:19
9. Draw The Line 4:14
10. I Wanna Go Back Home 3:41
11. Bring It On Back 3:44
12. Somewhere (Reprise) 2:39

(Alligator Records)

TOMMY CASTRO diskografija za Alligator Records:

2021 A Bluesman Came To Town
2019 Killin’ It — Live
2017 Stompin’ Ground
2015 Method To My Madness
2014 The Devil You Know
2011 The Legendary Rhythm & Blues Revue — Live!
2009 Hard Believer

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike