Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Baš sam se pitao kada će ovaj par objaviti svoj zajednički studijski album i evo to nam je upravo jučer, 10. rujna, isporučila izdavačka kuća VizzTone Label Group uz radijsku promociju BratGirlmedia. Lindsay Beaver i Brad Stivers su taj glazbeni par, supružnici koji potpisuju istoimeni album.

Lindsay Beaver je glazbenica koja će vas samo tako otpuhati svojom prezentacijom ove sjajne glazbe koju volimo, slušamo i pratimo. S druge pak strane, Brad Stivers bio je finalist IBC-a i on nam dolazi iz Austina u kojem su radili i snimali brojni poznati rock n' blues glazbenici i to su činili posebno za diskografsku kuću Antones.

Vlasnik VizzTone Label Group, Richard Rosenblatt, daje šansu mladim i uvjetno rečeno neafirmiranim glazbenicima, a sve to sjajno radijski promovira Amy Brat preko svoje promotivne kuće BratGirlmedia.

Preslušavajući ovih 12 pjesama vrlo brzo spoznajete da ovaj par s jednakom pasijom, snagom i ekspresivnošću izvodi R&B, soul i "old school rock ‘n’ roll " s gotovo čistom punk i rock energijom. Naime, kada Lindsay sjedne za svoju bateriju i krene njezina glazbena priča, a svaki prostor ispuni taj njen nevjerojatni, grleni vokal, moram priznati da sve staje. Pred vama je nevjerojatna glazbenica, čija će glazbena priča pokoriti i osvojiti srca i uši poklonika dobre glazbe.

Brad Stivers svirao je s poznatim glazbenicima Jimmiejem Vaughanom, Marcijom Ball, Kid Ramosom i Bobom Margolinom i nema nikakve dvojbe, stekao je dobru reputaciju i sve više i više dobivao povjerenje brojnih drugih glazbenika, ali i same VizzTone Label Group. Naravno, nikoga nije razočarao, baš suprotno! Bradov gitaristički rukopis krase ponajbolji glazbeni fragmenti velika tri Kinga (BB , Albert i Freddie), a pored njih tu su i sjajne bravure glazbenih utjecaja "West Coast Bluesa" i izvođača poput Hollywood Fatsa, Davea Gonzalesa iz The Paladinsa i uvijek nezaobilaznog Juniora Watsona. Još kada se tome dodaju glazbeni valovi Gulf Coast Sounda i snažnog New Orleans Rock and Rolla, onda sve to poprima zvučnu sliku koja apsolutno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Naime, ovdje je u pitanju baš "pure blues" i pored toga ovdje priča ide k izuzetno dojmljivom miksu svih već navedenih glazbenih usmjerenja. Jasno je da ta njihova glazbena fuzija itekako vuče prema korijenskoj glazbi, gdje zapravo sve počinje. Sve dalje pitanje je nadgradnje, stanja svijesti i samog odnosa i njih dvoje i benda prema onome što rade, a to rade uistinu dobro.

Od Little Richarda do The Ramonesa, od Billie Holiday preko Sam Cooke and The Detroit Cobras do Queens of the Stone Age, njih dvoje nam pokazuju da ništa nije nemoguće i da jednostavno sve to ima smisla i da je u konačnici povezano. S druge pak strane, treba znati ukrotiti sirovu snagu, treba znati kako uokviriti neobuzdanu energiju i svemu tome dati i dodati brojne i očaravajuće plavičaste tonove.

A upravo ta glazbena fuzija polučila je doista impresivan glazbeni spoj, koji će vas zasigurno osvojiti na prvu! Naime, ta sveprisutna snaga, čista nepatvorena energija mora prvotno njih same odvesti u neke nove sfere. U visine, gdje zvijezde imaju drugačiji sjaj i tada zasigurno više ništa neće biti isto i to se potom samo preslika na publiku i slušatelje. Kako i ne bi kada su sve odradili zajedno i producirali album i naravno sve na njemu i odsvirali uz svesrdnu pomoć već spomenutih glazbenika.

PREPORUKA

Ovaj album Lindsay Beaver i Brad Stivers snimili su uz pomoć nekih od najeminentnijih kanadskih blues glazbenika: Joea Murphyja i Barryja Cookea, uz gostujuće gitariste Kirka Fletchera i Zacha Zunisa. Ovih 12 snažnih, ekspresivnih pjesama uključuje čak 11 originala, čisto autorskih pjesama, i jednu obradu, a sve zajedno zvuči nevjerojatno moćno! Sve pjesme duboko su uronjene u blues, americanu, soul i onaj svima nama jako dobro znani "hard-driving Texas R&B".

Više o svemu saznajte na:
http://www.lindsaybeaver.com
www.facebook.com/lindsaybeaverdrummer/
www.instagram.com/lindsaybeaverofficial
https://www.facebook.com/lindsayandbradsing
https://twitter.com/linzandbradsing?lang=en
http://Bradstivers.com/
https://www.facebook.com/bradstivers/
https://twitter.com/thebradstivers?lang=en
https://soundcloud.com/vizztone/sets/lindsay-beaver-brad-stivers/s-pD1KRPdskMX
https://music.apple.com/us/artist/lindsay-beaver/1434902569
https://open.spotify.com/artist/0335mjeyPINgxiLdjrkpqJ?si=ZTruJgduSqG3BbQbsGC1dQ&dl_branch=1
www.vizztone.com

Popis pjesama:

1. One Condition (feat. Kirk Fletcher)
2. I Know What To Do (feat. Joe Murphy)
3. Hesitate
4. See You Again (feat. Garrett Morris)
5. Getting Gone
6. Take It Slow
7. Be Alright
8. You’ve Got No Right (feat. Zach Zunis)
9. It’s Love
10. Somebody Else Will
11. Slim Pickin’
12. You’re So fine

(VizzTone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike