Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Upravo danas, 10. rujna, Continental Blue Heaven i Continental Record Services donose nam album "Hard Time Blues", o kojem puno informacija imam još od početka lipnja i samo sam čekao ovaj datum da bih s vama mogao podijeliti svoje zadovoljstvo snimljenim glazbenim sadržajem. Glavni "krivac" za to je Big Daddy Wilson.

Ovaj sjajni glazbenik potječe iz Sjeverne Karoline, ali već dugi niz godina živi i radi u Europi u kojoj je i izgradio vrlo zapaženu profesionalnu karijeru, što svjedoče i prošli albumi. Albumom "Deep In My Soul" iz 2001. Daddy Wilson načinio je potpuni zaokret u svojoj profesionalnoj karijeri i njegova glazba poprimila je još snažniji i intenzivniji tardicionalni soul/blues štih. Sam o svemu progovara: "It’s the journey of a man who found himself deep in this beautiful music called the blues and finally, after 25 years, made it back home!" No to putovanje nije završeno, ono se nastavlja i BDW ide dalje a ti novi snažni koraci dokaz su nevjerojatne stvaralačke i glazbene snage i neosporne kvalitete.

Ovaj album svakako da nam nudi bogatu paletu različitih glazbenih stilova u kojima se Big Daddy Wilson doista odlično snalazi: blues, soul, R & B, country i gospel samo su glavno ozračje u kojima BDW samo tako, lagano klizi i priča iz pjesme u pjesmu. Big Daddy samo radi istinsku nadogradnju svoje gotovo 30-ogodišnje profesionalne glazbene karijere.

I o tome BDW kaže: "My intent with this album was to show a more modern side of Big Daddy Wilson. To reach out a bit more, to use the Soul and R & B that has influenced me throughout the years. But I still wanted to be true to the blues and my spiritual roots." U svemu tome se primarno vodi izrekom Willie Dixona: "Blues is the root, everything else is the fruit."

Topli, baršunasti i puteni bariton zasigurno će uveseljavati sve one koji poslušaju i ovaj album Big Daddyja Wilsona, a pored toga producent Glenn Scott (radio s Ericom Bibbom, Mary J Blige, Backstreet Boysima, Shawn Mendesom i dr.) potrudio se i dodao je neke nove dimenzije Wilsonovoj glazbi. S druge pak strane, "Hard Time Blues" je izuzetno direktni opis trenutne situacije, opis društvenih odnosa i snaga, baš kao i vrlo osobito glazbeno iskustvo.

PREPORUKA

Big Daddy Wilson i njegovi kolege glazbenici snimili su i objavili vrlo svestran i iznenađujući album "Hard Time Blues", kojim su željelli doprijeti do što mlađe publike. Album nudi svojevrsni odmak od Wilsonovog tradicionalnijeg pristupa bluesu s ranijih izdanja. Sada nam BDW nudi moderan blues izričaj u atraktivnom spoju akustičnog i električnog zvuka, ali ipak u sebi zvuče kao tipučna "roots" glazba. I naravno da su u svemu tome i uspjeli.

Album će se tijekom listopada pojaviti i u vinilnom izdanju. A sam Big Daddy Wilson o svemu kaže: "This album is full of LOVE, FAITH and HOPE, this is my TESTIMONY. So I thought it be fitting to call the album HARD TIME BLUES. I just want to reach out to as many people as I can, with this message: put a little Love in your heart… we need each other."

Više o svemu saznajte na:
https://www.bigdaddywilson.com
https://www.facebook.com/bdwilsonblues/about/
www.wilsonb.de
www.bigdaddywilsonb.de
www.myspace.com/bigdaddywilsonblues
www.continental.nl

Popis pjesama:

1/A1 Yazoo City /4:03
2/A2 City Streets (Ps 23) /4:32
3/A3 Hard Time Blues /4:57
4/A4 Poor Black Children /3:47
5/A5 Meatballs/2:56
6/A6 He Cares For Me/4:21
7/B1 Dearly Beloved /5:56
8/B2 New Born /3:31
9/B3 I Can’t Help But Love You /3:46
10/B4 A Letter /3:58
11/B5 Maybe It’s Time/3:33
12/B6 Testimony /3:00
13/B7 He Cares For Me ( Remix ) 3:53

(Continental Blue Heaven / Continental Record Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike