Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije točno dva mjeseca izdavačka kuća Gulf Coast Records uz svjetsku radijsku promociju Michelle Castigliae i njezine MAC Radio Promo objavila je i podržala album "Relish" kojeg potpisuje Dave Kalz.

Za ovoga glazbenika osnivač i suvlasnik Gulf Coast Records, poznati glazbenik Mike Zito kaže: “I've known Dave Kalz for 30 years. He is an inspired guitarist and musician full of heart and soul.” Mike zapravo svima daje jasnu poruku o čemu se radi kada je u pitanju ovaj Daveov album. A Kalz je bio član Devon Allman’s Honeytribe, s kojima je nastupao kao predgrupa Devonovom ocu Greggu Allmanu. Isto tako, nastupao je uz The Allman Brothers Band, s Dickeyjem Bettsom, Chuckom Berryjem, Little Feat, Molly Hatchet, Night Ranger, Greggom Roliejem i drugima.

Nedvojbeno,veliki utjecaj na njega imao je nastup Alberta Collinsa u Mississippi Nights u St. Louisu, te Arc Angelsa. To je bilo ono što je pokrenulo lavinu, da se potpuno stvari okrenu i pokrenu u tom smjeru kojeg danas čujemo, a tada je Dave imao samo 21 godinu. Naravno, tu je došla do izražaja potreba da sve to upozna, savlada i da toj priči pristupi na potpuno novi, drukčiji način.

New Orleans, New Mexico i arizonska pustinja bili su ključ glazbenog sazrijevanja i određivanja glazbene biti ovoga glazbenika. Od tada sve je dobilo na duhovnosti, istinskom osjećaju i ekstrovertiranosti i tu priča dobiva svoj uobličeni i potpuni smisao, koji je opstao sve do današnjih dana. Njegova gitara, njegov vokal, njegovo stajalište kada je u pitanju ovaj glazbeni stil ima "ono nešto".

Ovih njegovih 11 autorskih pjesama snažno nas upućuju kako se treba nositi, ali i kako se treba odnositi prema onome što radite, što živite i što je vaš spektar zanimanja i to trebate furati pod svaku cijenu. Zajednička Daveova i Mikeova produkcija ponudila nam je album koji će vas defintivno odrediti da postanete istinski fan Davea Kalza.

A evo tko je sve "kriv" za ovaj album: Dave Kalz (gitare i vokali), Greg Hulub (bas gitara i back vokal), Kevin McDonald (bubnjevi), Mike Zito (slide gitara na “Werewolf Blues”, gitara na "Playing The Blues With My Friends"), Tony Campanella (gitara na "Playing The Blues With My Friends") i Lewis Stephens (klavijature na "Mexico").

Na kraju cijela poanta priče je ono što s događa u pjesmi “Playing The Blues With My Friends", a to je samo jednostavna činjenica da ova ekipa voli svirati zajedno, da se vole družiti i da se jednostavno okupe i tada počinje njihova priča koja uvijek znači puno dobre glazbe, odlične zabave i vrlo motivirajuće atmosfere.

PREPORUKA

Blues je "ono nešto", to je moja osobna i vrlo posebna priča, koja mi itekako puno znači i to je jednostavno tako. S druge pak strane uvijek uživam kada osjetim da druga strana odnosno, glazbenik nije rob nekim ogradama, limitima niti da svira samo jednu vrstu glazbe. Ako je ta glazbena širina obostrana, moja radost i veselje su tim veći i snažniji. Drago mi je da se upravo to dogodilo s albumom "Relis" Dave Kalza, koji, eto, i sam sve ovo gore napisano potvrđuje, na način da nam sve pojašnjava upravo kroz pjesmu "Playing The Blues With My Friends’' i to ovim riječima: “The tune '‘Playing The Blues With My Friends’' is just a simple fact. I love all kinds of music, but I do especially love the blues, bluesinspired rock and anything with that shufflin' groove to it. And I love playing music with my friends. There's nothing else I enjoy more in this life than that. This song was a blast to play with Mike (Zito) and Tony (Campanella), and of course with Greg (Hulub) and Kevin (McDonald) making the groove happen...man this is what it's all about!”

Držim da doista više ne treba ništa dodati, to je bit svega!

Više o svemu saznajte na:
www.davekalz.com
www.facebook.com/davekalzmusic/
www.instagram.com/DaveKalzofficial/
www.gulfcoastrecords.net
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
RADIO:
Michelle Castiglia
954-854-2916
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
PRESS:
Mark Pucci Media
770-804-9555
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
smarturl.it/DaveKalzRelish

Popis pjesama:

1. Mexico
2. Relish
3. Flying High
4. Werewolf
5. Stone Cold Stuck
6. Route 666
7. She’s Got A Hemi
8. Taxman
9. Coffee With Muffin
10. I Can’t Quit Ya Baby
11. Playing The Blues With My Friends

(Gulf Coast Records / MAC Radio Promo)

Yours bluesy,
Mladn Loncar - Mike