Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

21. svibnja nizozemska izdavačka kuća Continental Records Services objavljuje album "By No Means", kojeg potpisuje Jim Keller, glazbenik o kojem mnogi ne znaju baš previše. Ono što je definitivno prevagnulo u cijeloj priči jest činjenica da malo tko ostaje imun ili indiferentan na ovaj kejlovski štih koji se osjeća i čuje na cijelom albumu. Iako je ovo Jimov "tek" četvrti solo album, on je na sceni tamo još od 1978. a o svemu više svakako proguglajte netom i sve ćete saznati.

Samom nastanku albuma puno su doprinjeli producent Mitchell Froom i David Boucher, tu je i sjajni David Hidalgo i njegova gitara koja je svakako dala onaj svoj doprinos i štih. To doista nije lagano postići i to samo mogu oni koji imaju "puno utakmica u nogama", koji znaju što žele, koji to žele i teže da sve bude još jače, snažnije, izražajnije i kvalitetnije. Sve to ovom albumu daje predznak izvrsnosti, daje obol neslagledivih mogućnosti i kod samih glazbenika, ali i kod slušatelja. I nekako, onako čista srca i mirne duše, mogu ovdje napisati da "By No Means" pretendira na mjesto najboljeg izdanja ove godine kada je u pitanju "Blues Eyed Roots" glazba.

A evo i onih koji su "krivi" za ovaj nadahnuti album: Jim Keller (akustična gitara i vokali), David Hidalgo (gitare, back vokal u “Find My Shadow”), Bob Glaub (bas), Michael Urbano (bubnjevi i udaraljke), Mitchell Froom (klavijature) te Vonda Shepard (back vokali u “Wild Love”).

Sve u svemu, doista se nema što progovoriti ovoj ekipi i ako ste u tom glazbenom ozračju, priči jednostavno nema loših trenutaka niti bilo kakvih zamjerki. Što biste dobili da izmiksate glazbu John Lee Hookera, Kraftwerk, The Lumineersa, Levon Helma, Los Lobos, Crowded House i Randy Newmana? Da, znate… vjerojatno ovo što čujete ! Radi se o tome da je na kraju ove glazbene priče, u tom ludom miksu i spoju nespojivog, čujemo itekakvu nevjerojatnu glazbenu prezentaciju. Istovremeno, do nas dopire zarazno fraziranje, koje vas osvaja i kao da nam samo govori da itekakvog smisla čitav ovaj ludi, kreativni nered.

PREPORUKA

Izuzetno suptilni i osjećajni glazbenik ili, kako ga tituliraju, "Soulful Roots Rocker" Jim Keller svojim četvrtim samostalnim albumom "By No Means" slušateljstvu u nepredvidljivom miksu otkriva čaroliju jednostavnosti. Njegove soulfistične americana pjesme donose vrlo izraženu oštrinu i intimnost, istovremeno aranžmani suptilno otkrivaju izrazito stručno osmišljenu težinu, koja "By No Means" prezentira kao jednu potpuno novu prekretnicu u njegovoj karijeri. A samo kao primjer što nam se to nudi ponajbolje opisuje poznati Tom Waits, koji tvrdi: “Listening to Jim Keller’s music makes me feel like I have big plans, no worries and all of my hair.”

Više o svemu saznajte na:
www.Jimkellermusic.com
RADIO PROMOTION CONTACT:
Brad Paul | Brad Paul Media
617-413-7821 | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Easy Rider 02:23
2. Laying on the Tracks 02:32
3. I Don't Want To Fight Anymore 02:37
4. Mistakes 03:35
5. Find My Shadow 02:20
6. Maria Come Home 02:56
7. Don't Get Me Started 03:40
8. Pretending 02:59
9. Love on the Line 02:48
10. Wild Love 02:03
11. Done Walking the Line 02:14

(Continental Records Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima