Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije mjesec dana Jonathon Long objavljuje preko Wild Heart Records svoj novi studijski album "Parables of a Southern Man", kojeg je producirala izuzetna Samantha Fish, koju pak svi mi jako dobro znamo, pratimo i slušamo. Samantha se, osim što izvrsno pjeva i svira gitaru, bavi i drugim vidovima glazbenog biznisa. Nema nikakve dvojbe, Jonathon i ona izuzetno se dobro nadopunjuju, prate i razumiju i njihova glazbena suradnja itekako ima smisla i daje sjajne rezultate a tome svjedoči i ovaj novi studijski album, kojeg diljem svjeta radijski promovira Amy Brat preko svoje BratGirl Media.

Jonathon Long (gitara, vokal) uspio je angažirati opaku ekipu, koja se svojski potrudila da album zvuči ovako dobro: Charlie Wooton (bas), Nicholas David (klavijature) i Scott Graves (bubnjevi).

Prije samo tri godine Jonathan nas je pomeo albumom ''Bury Me'', ali, dragi moji, sada to sve ide na još veću potenciju na priču od koje možete samo uživati i željeti da ovaj glazbenik još dugo, dugo obitava na glazbenoj sceni, što, vjerujem, i hoće jer ima tek 31 godinu života. Evo ovim novim albumom on ide još dalje, još dublje i svojim novim materijalima ponovno oduševljava sve koji vole ovaj glazbeni stil.

Da, znam, mnogi će kazati kako čuju Allman Brothers Band, Warrena Haynesa ili Claptona i da, sve su to refleksije, sve su to činjenice koje možemo prihvaćati kada slušamo skladbe s ovog albuma, ali to su samo mali fragmenti, osjećaji, to su samo prisjećanja, asocijacije, jer ovdje je zapravo riječ o nevjerojatnoj glazbenoj osobnosti. I pred svima nama nalazi se i čuje se snažna osobna i originalna glazbena vizija i prezentacija ovog nesumnjivo izvanserijskog glazbenika.

Ma zapravo što napisati kada glazbenik baš tako sagledava stvari? Što napisati kada ovaj mladi glazbenik izgara u svojoj glazbi? A ono što čujem strašno je dobro, strašno mi odgovara i naprosto se nalazim u toj njegovoj glazbi. A ona doista privlači sve… Naime, čim sam prvi put preslušao album, odmah mi je postalo jasno zašto je oko Jonathona okupljena ovakva ekipa. A nisu se ti ljudi našli na ovom projektu bez veze, oni su jednostavno željeli raditi sa Jonathonom. Pa, tko je on?

Johathon Long je glazbenik koji njeguje poznatu tradiciju bluesa, ali i općenito glazbe, koja nam dolazi iz Baton Rougea. Ova glazbena scena Louisiane dala nam je doista velike glazbenike kao što su Slim Harpo, Silas Hogan, Lightnin' Slim, Lazy Lester, Tabby Thomas, Kenny Neal, Tab Benoit i svakako Buddy Guy. Naravno, tu su i svi oni drugi glazbeni inovatori, koji su svojom umjetnošću potaknuli da se pojave glazbenici kao što je Jonathon Long.

Za njega mnogi tvrde da je zaista impresivan glazbenik, pravi virtuoz na gitari, ali i svestrani ''showman''. Primjerice, za njega Samantha Fish kaže: ''Kada Jonathon uzme stvar u svoje ruke, svima donja čeljust padne na pod!'' Nije da se baš često čuje tako suptilna, ali i vatrena, eksplozivna svirka u kojoj nam Johnathon jednostavno predaje svoj kompletni osjećaj kada je u pitanju ovaj glazbeni stil. U toj njegovoj glazbenoj priči on se zapravo daje 100% i to se itekako prepoznaje od doista svih, i publike i kolega glazbenika, ali i službene kritike. Nikako ne treba smetnuti s uma da ovaj glazbenik ima ''samo'' 31 godinu i da je pred njim itekako blistava budućnost. Naravno, bez obzira na te njegove godine doista vrlo rijetko možemo čuti glazbenika koji svoju glazbenu priču donosi tako iskreno i koji zapravo svu tu svoju glazbenu priču sagledava vrlo realno. Nema tu neke ''napuhanosti'', Jonathon je vrlo jednostavna osoba koja svima pokušava donijeti sreću, uživanje i zadovoljstvo svojom glazbom iz srca i duše. I doista mi je drago da mu to i uspijeva u potpunosti!

PREPORUKA

Ako je 2018. svojim nastupnim albumom ''Jonathon Long'' zasjeo na visoko 11. mjesto moje top liste 50 najboljih blues izdanja godine, doista ne vidim niti jedan razlog zašto sada ne bi otišao još više i bolje na kraju ove kalendarske godine. Poslušajte obavezno zašto! Jer sam Jonathon kaže: ''I like to see people dancing and enjoying themselves. That’s why I love making music.''

Više o svemu saznajte na:
https://www.jonathonlongmusic.com/
www.jonathonboogielong.com
https://www.facebook.com/public/Jonathon-Long
https://twitter.com/jblblues?lang=en
https://www.instagram.com/boogielongblues/?hl=en
www.wildheartrecords.com
https://www.americanbluesscene.com
APD:AirPlayDirect.com/JonathonLongParables
Soundcloud
Link: https://soundcloud.com/thunderbirdmanagement/sets/jonathon-long-parables-of-a/s-4TMeymr3LXV
Smartlink:https://smarturl.it/JLongParables

Popis pjesama:

1. Madison Square Garden
2. The Ride
3. My Kind of Woman
4. Pain
5. Landline
6. All I Need
7. Dangerous
8. Savior's Face
9. My Kind of Crazy
10. That Ain’t Love
11. Cheap Romance
12. Jenny

(Wild Heart Records / BratGirl Media)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike