Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Drago mi je da imam još jednu prigodu odraditi ekskluzivnu promociju albuma "Blues Without Borders" odlične blues glazbenice Debbie Bond. Album ima svoj "street date" baš danas, 9. srpnja, a sve to ide preko Blues Root Productions iz Northporta uz globalnu radijsku promociju memfiške Blind Raccoon.

Nakon preslušavanja albuma "Blues Without Borders" čovjek pronalazi baš tu činjenicu da je blues glazba koja nema granica, uostalom kao i sama glazba općenito. A kada se samo sjetim da sam prije nekih devet godina o Debbie pisao na ovaj način:

"Debbie Bond djeluje već više od 30 godina na sceni, a mnogi je uspoređuju s legendarnom Janis i fenomenalnom Bonnie Riatt. Ma nije nikakvo čudo jer njihova glazba dosta je utjecala na Debbiein glazbeni izričaj i ona to uopće ne skriva, dapače! Glazba koju tako iskreno i nadahnuto prezentira nevjerojatno je originalna, dinamična, osjećajna i apsolutno atraktivna."

Ma, ruku na srce, neizrecivo mi je drago što se ama baš ništa promijenilo nije i da je ta cijela njezina priča i nakon toliko godina otišla još jednu stepenicu više, dalje k boljem, upečatljivijem zvuku i kompletnom atmosferom.

Na albumu "Blues Without Borders" Debbie je realizirala svoje novo studijsko izdanje na kojem se ne rastaje od svojih blues korijena, ali svakako je prisutan određeni stilski iskorak, što je svakako zasluga odličnog pratećeg benda, kojeg predvodi njezin suprug, multinstrumentalist i producent Rick Asherson (klavijaturist, ‘key-bass player’, usna harmonika, back vokali), Micky Barker na bubnjevima i još pridruženi im gostujući američki i engleski glazbenici: pjevačica Lea Gilmore, saksofonist Brad Guin, udaraljkaši Joelle Barker i Dave Crenshaw uz prateće vokale iz Meshon Omoregiea, Gabrielle Semoine, Carla Don i Rachel Edwards (AfroUnicorn). No, nekako ispred svih je sjajna solo i ritam gitaristica i pjevačica Debbie Bond, koja svojom osobnošću, ali i snažnom glazbenom aurom osvaja i publiku, ali i službenu kritiku i, što je još važnije, struku. Kolege glazbenici itekako poštuju tu njezinu spremnost na transformaciju, na inventivna glazbena rješenja i na izrazito snažnu emociju. Zapravo ovom postavom uvjetovanom pandemijskim ograničenjima i zabranama za ovo studijsko snimanje bend je dao svoj maksimum, a Debbie naprosto blista i iz pjesme u pjesmu, te biva sve bolja i zanosnija u svojoj prezentacijskoj formi.

PREPORUKA

Glazba Debbie Bond, nikako ne može biti drukčija od onog što je godinama razvijala radeći s brojim glazbenicima Alabame, pa stoga album "Blues Without Borders" doista duboko cijenim. Glazba Debbie Bond sadrži moderni, urbani 'sound' isčupan iz korijena tradicionalne glazbe. Ta glazba je originalna a u sebi spaja soul, blues, rock, jazz pa čak i country tonove.

Drugi to čuju ovako: “... a genuinely gripping blues offering that slips along purposefully and strongly from start to finish, covering all those essential blues bases with a confidence and command that makes this an essential release for blue lovers everywhere.” - Blues Matters

"Patience, persistence and innovation brought the "Blues Without Borders" project to fruition. Debbie Bond and her whole team should be proud of the accomplishment." - Rick J Bowen

Više o svemu potražite na:
www.debiebond.com
www.facebook.com/debbiebondblues
www.instagram.com/debbiebondblues/
www.youtube.com/user/BluesRoot/videos
www.blindraccoon.com/clients/debbie-bond/

Popis pjesama:

1. High Rider Blues 2:48
2. Blues Without Borders 5:28
3. Let Me Be 4:55
4. Blue Rain 3:20
5. Radiator 4:05
6. Heart Of The Matter 6:14
7. Winds Of Change 4:58
8. Let Freedom Ring 4:40
9. Shades Of Blue 4:57
10. Road Song 3:39

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike