Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Od doista lijepe gomilice albuma koji baš danas imaju svoj "street date" odabrao sam "Bang At The Door" kojeg potpisuje i objavljuje sjajna čikaška blues glazbenica Donna Herula. Kao i puno puta do sada ekskluzivnu nam je osigurala memfiška promotorska kuća Blind Raccoon.

Ovo je treći studijski album ove nadahnute pjevačice i gitaristice, a uz nju je i u ovom projektu Tony Nardiello. Njih dvoje udružili su se s pobjednikom IBC-a 2019., producentom Jonom Shainom i basistom FJ Ventreom. A oko ove ekipe okupljen je impresivni bend kojeg čine Doug Hammer (klavir), Dana Thalheimer (bubnjevi) Tony Pons (turba) i Bill Newton (usna harmonika) a tu su i posebni gosti, violinistica Anne Harris i pijanist Daryl Davis.

U studiju Good Luck u Chapel Hillu nastao je album kojeg čine jedanaest autorskih skladbi i tri obrade. "Bang At The Door" izuzetan je album, koji u svojoj srži donosi sjajan blues u svom tradicionalnom ozračju. Njega, svi znamo, krasi nevjerojatno čisti, širom otvoren, opušten i spontan zvuk pa se bez imalo ustezanja osjeća kako glazbenici plove i svojom interaktivnom svirkom samo otkrivaju svu ljepotu bluesa.

Impresivna glazbena mješavina nošena utjecajem tradicije New Orleans, Delta, Piedmont i Hill Country Bluesa bez imalo dvojbe osvojit će vas, kao i mene osobno, na prvu. Da, upravo ova mješavina stvara, čini i donosi ono što možete, ako ste u tome, slušati, doslovno, jako puno vremena.

Donna se svojom svirkom i čistim, punim vokalom izvrsno nadovezuje na prateću ekipu i zajedno su nam isporučili album koji se može slušati u mnogim prigodama. Činjenica je da na "Bang At The Door" dobivamo snažnu Donninu poruku da u ovoj priči bez obzira na sve nije sama, da ju je suradnja s pridruženim glazbenicima jednostavno samo odvela na vrlo izazovnu, višu razinu prezentacijske forme. Više nije sama, Donna sada samo klizi uz ove glazbenike i zapravo čujemo da može ama baš sve. S jednakim intenziteom osjećajnosti forme, fura i uživa u sjajnoj paleti prezentacije raznih glazbenih stilova u kojima na razne načine odaje počast svom mentoru Sonnyju Payneu, ali i Bukka Whiteu u "Fixin' To Die". Osobno, držim da će instrumentalna "Black Ice", baš kao i “Who’s Been Cooking In My Kitchen” mnoge blues znalce baciti u "bad" baš zbog svoje autentičnosti i snažne gitarističke "pickin"' poruke. Izrazito prepuna emocijama "Something’s Wrong With My Baby”, kao i veliko finale albuma u legendarnoj "The Soul Of A Man" Blind Willieja Johnsona svakako je onaj upečatljivi pečat kojim Donna zatvara ovaj odlični album. Donna, svaka čast!

PREPORUKA

Treći studijski album Donne Herule donosi nam sjajnu glazbenu priču koju zapravo preporučujem svima da je poslušaju i vjerujem da tko nije mislio ili znao da tradicionalan blues može biti tako pitak i slušljiv, da on u svojoj jednostavnosti zapravo krije veliko glazbeno bogatstvo. Neka "Bang At The Door" Donne Herule svakako bude dio vaše fonoteke.

Više o svemu saznajte na:
www.donnaherula.com
www.facebook.com/DonnaHerulaMusic
www.twitter.com/DonnaHerula
www.instagram.com/donnaherula
www.youtube.com/c/DonnaHerula
blindraccoon.com/clients/donna-herula

Popis pjesama:

1. Bang at the Door
2. Pass the Biscuits
3. Can’t Wait to See My Baby
4. Promise Me
5. Not Lookin’ Back
6. I Got No Way Home
8. Fixin’ to Die
9. Jackson
10. Movin’ Back Home
11. Got What I Deserve
12. Who’s Been Cookin’ in My Kitchen
13. Something’s Wrong With My Baby
14. The Soul of a Man

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici