Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ne postoji ništa bolje i snažnije od onog trenutka i zvuka nekog benda koji svira u prepunoj dvorani, klubu ili baru. Taj "feeeling" i obostrani "feedback" i sinergiju vibracija doista ništa ne može zamijeniti. A jedan takav trenutak dogodio se 1. rujna 2019., kada je svoj koncert održao The Halley DeVestern Band u Wisconsinu. A kako opisati ovaj bend? To je zaista vrlo komplicirano, ali od nekoliko usporedbi, opisa, meni  se osobno ovaj najviše sviđa: "Zamislite Janis Joplin iza koje stoje Red Hot Chilli Peppers i The Mothers of Invention s full opremom koja se sprema ispaliti brdo sjajne i kvalitetne glazbe, koju tako izuzetno objedinjuje i oplahuje nevjerojatni vokal Halley DeVestern." Novi album "Money Ain't Time", koji baš danas, 30. travnja, ima svoj službeni datum izlaska, to će vam itekako snažno potvrditi. I da, bend je sve odradio u vlastitom aranžmanu i uz svjetsku radijsku promociju memfiške Blind Raccoon.

Kako ovo nije moj prvi susret s njihovom glazbom - a vođen vrlo upečatljivim informacijama koje sam dobio i podijelio s Betsie Brown, kada su u pitanju upravo njihovi nastupi uživo - doista sam jedva čekao čuti kako sve to zvuči. Moram priznati da nisam iznenađen jer sam upravo tako nešto očekivao i bio sam iskreno sretan što se nisam zeznuo.

Pjevačica Halley DeVestren svojim će vokalnim sposobnostima svakoga iznenaditi, ali i zaprepastiti mnoge iskusne poznavatelje ovog glazbenog stila. O kakvom se ovdje glazbenom stilu radi? Osobno, ovo svrstavam u eksponirane rock n' blues albume u čijim skladbama primarni je utjecaj rocka a tek potom u tragovima se provlači blues. No, te moje tvrdnje nikako ne moraju točne niti relevantne sve ovisi o tome kako sami precipirate ono što čujete. Nema dvojbe, The Halley DeVestern Band nam donosi doista vrlo nadahnutu i reprezentativnu i respektabilnu glazbenu podlogu. A na njihovu impresivnu glazbenu matricu slaže se vokal ove sjajne pjevačice, koja u svojem iskonskom zvuku vuče na Janis Joplin, ali Halley je uspjela izmaknuti se poistovjećivanju s legendarnom Janis i otići u potpuno svoju i nadasve originalnu interpretaciju. Povrh svega toga tu svakako još valja spomenuti važnu činjenicu da je Halley nastupala s Big Brother & the Holding Company i da je ostala svoja! Doista, nevjerojatno veliki uspjeh!

Sa svojih deset pjesama ovaj album nudi pravu nisku odličnih glazbenih brojeva snažno obojenih bluesom a ta njegova prisutnost, obojenost i presvučenost svake pojedine pjesme donosi vam neke nove glazbene vidike, horizonte, koji jednostavno govore o tome, da glazbeni izričaj nema apsolutno nikakvih granica. Baš zato sva ta soul, funk, r&b, ali i rock, gospel furka osvježit će kako vas same, tako još više i snažnije vaše unutarnje biće.

U cijelini može se slobodno ustvrditi da "Money Ain't Time" itekako jasno i čisto potvrđuje istinu da je ovakva glazba itekako stvarna i da je, onako iskreno, moj favorit. I naravno, da to nije bez vraga: sjajna ritam sekcija, klavijature, još suptilnija gitara uz neponovljivu vokalnu izvedbu ova ekipa doslovno razvaljuje sve oko sebe. 

Ovako nešto napisati odmah na početku možda nije pametno, jer što dalje? Ali meni to nije problem jer o ovom bendu pisao sam na ovom mjestu već nekoliko puta i uvijek stvari idu samo u dobrom, pozitivnom smjeru i njihova glazbena priča se razvija u apsolutno pravom smjeru.

Njihova glazba jednostavno vas mora na prvu osvojiti i zapanjiti... taj funkirani ritam i ta raznovrsna ritmična međuigra gitare i ritam sekcije na koji se nadovezuje STRAHOVITI vokal doista IMPRESIVNE Halley. Ma, izuzetno sam sretan kada mogu čuti da neko tako svijetle puti u sebi imao nešto tako tamno, duboko, osjećajno i nadasve efektno. Album sam slušao puno puta za redom i svaki puta kretao bih ispočetka, što samo govori o njegovoj ekspresivnosti i snazi. Doista IMPRESIVNO!

I sada bih trebao povući ručnu, ali moja priča ide dalje, moja želja je da vam približim ovih izuzetnih gotovo 55 glazbenih minuta u kojima taj "groove", taj "feeling" ne prestaje i samo se nadograđuje, raste i postaje nevjerojatno IMPOZANTAN!

Halley jednako dobro zvuči kada pjeva blues, soul, gospel funk ili kada pjeva Janis, ali ona to čini na svoj način i ona to čini tako dobro i jedinstveno i ne da se smesti i stalno teži biti svoja i u tome vraški dobro uspjeva.

Članovi benda su: Halley DeVestern (vokal), David Patterson (gitara), Rich Kulsar (bubnjevi), Tom Heinig (bas), Steve Jabas (gitare, klavijature i prateći vokali) a svi zajedno zvuče "pakleno" dobro i vjerujem da ćete i sami vrlo brzo postati svjesni te činjenice, ova ekipa to jednostavno zaslužuje!

PREPORUKA

Sve ove rečenice nisu dovoljne kako bi opisale sve ono što nam dolazi s ovog albuma i zato preporučujem da što prije sami poslušate o čemu se ovdje radi. Naime, "Money Aint Time" podsjeća sve nas koji volimo istraživati, slušati i duge i drugačije pristupe ovoj glazbi koju volimo. Na kraju mora se priznati da je ovo što čujemo baš ono što trebamo! S druge pak strane kada vam se čini da ste sve čuli grdno se varate a The Halley Devestern Band pravi su dokaz za to!

A evo što i drugi pišu, misle i govore: “There are few singers who can deliver the strength, pathos and credibility as Halley DeVestern can.” - Peter Merrett, PBS106.7, Melbourne, Australija

“Halley DeVestern is a pop pugilist. When she lashes out at her targets, she doesn't swing wildly, she lands a shattering uppercut.” Newsday

"Raw and passionate and totally mesmerizing.... Yes, Halley sings a mean note, but she's more than that, and her ability to articulate such complex and dark emotions while still keeping the songs accessible is nothing short of remarkable." - Independent Songwriter

"Halley DeVestern has a big, ballsy voice and knows how to use it. She's got the funk too!...harkens to the great Maria McKee and Lone Justice." - Ear Candy

Više o svemu saznajte na:
www.halleydevestern.com
www.facebook.com/thehalleydevesternband
www.twitter.com/halleydevestern
myspace.com/halleydevester
www.reverbnation.com/thehalleydevesternband
store.cdbaby.com/Artist/TheHalleyDeVesternBand
www.amazon.com/Keep-Playin-Halley-DeVestern-Band/dp/B071P9MJJF
itunes.apple.com/us/album/keep-on-playin-ep/id1240647829
blindraccoon.com/clients/halley-devestern-band/
www.youtube.com/channel/UCT69LnfDzOd5VUTUWnrGOnw

Popis pjesama:

1. Chain Of Fools 6:30
2. Muscle Memory 5:05
3. Try 3:56
4. Money Ain't Time 6:37
5. I'm Ready 4:42
6. American Pain 4:26
7. Dancing In The Streets 5:56
8. Boil 5:04
9. Stormy Monday 7:08
10. Mighty Love 4:57

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike