Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Do sada nisam baš imao prigode slušati ovog glazbenika, no stvari su se promijenile 13. travnja, kad mi je Adrian Collis ukazao na njega i poslao mi materijale. Stephen Foster & Howler preko nezavisne izdavačke kuće Thoroughbred Music tog su dana objavili singl "You Can't Take Me Home" i njime zapravo najavili izlazak svog novog albuma "Southern".

Uvijek zapravo volim ispred sebe imati materijal koji nisam prije slušao, volim osjetitti to svojevrsno iznenađenje i uzbuđenje koji proizlazi od te neizvjesnosti. Predmet mog zanimanja je sve, od same glazbe, izvedbe, snažne priče koja želi biti ispričana do kompletne atmosfere albuma. Naravno, kao i mnogi, tako i Stephen Foster & Howler moraju mi pružiti ono nešto. Što će to biti i kako će se to odraziti, pitanje je onoga što čujem. Da, neću vas držati u neizvjesnosti, već ću vam samo za početak napisati da je pred vama sjajni Muscle Shoals Sound. Naime, "You Can't Take Me Home" je pjesma napisana o pokojnom Ronnieju Van Zantu (ex Lynyrd Skynyrd). Svi znamo, Ronnie je s ostalim članovima benda tragično poginuo u zrakoplovnoj nesreći 1977. Pjesma zapravo govori o glasinama da su obožavatelji Lynyrd Skynyrda za uspomenu otkinuli komadiće njegovog nadgrobnog spomenika! O svemu sam Stephen kaže: "’I was friends with Ronnie until his passing after writing some songs which Lynyrd Skynyrd used for their first audition in Muscle Shoals at Quinvy studio in early 1970. Rest in peace Freebird."

Stephen Foster & Howler je bend koji praši odličnu mješavinu americane, rocka, countryja, boogie-woogieja i bluesa, puno nastupa i kao solo glazbenik i s bendom i sve do ove boleštine u tom dijelu bio je u obje kombinacije vrlo, vrlo aktivan.

Sam Stephen Foster je odličan, kompletni glazbenik, tekstopisac, klavijaturist i gitarist koji sa svojih 50 godina spada u "mlađe" veterane ove glazbene scene. Sama činjenica da je od 1969. radio je Percyjem Sledgeom i skladao za Lynyrd Skynyrd svima nama koji poznajemo ovu materiju govori jako puno. Svakako valja spomenuti da se među članovima Howlera nalaze gitaristički čarobnjak Kelvin Holley, dugogodišnji gitarist Little Richarda, zatim basist J.R. Byrd (svirao je s Jerryjem Lee Lewisom, i to punih 10 godina na turnejama po Europi i Sjedinjenim Državama), a tu je "mlado čudovište" u bendu, Evan Lane na bubnjevima i vokalima.

Stephen je svirao i dijelio pozornicu s Percyjem Sledgeom, North Mississippi Allstars, Drive-By Truckers, Jasonom Isbellom, Jimmyjem Hallom, Rickyjem Nelsonom, The Wailers, Bonnie Bramlett, The Cars te 5th Dimension, što samo govori o njihovim kvalitetama. Valja tu spomenuti da su SF & Howler poznati po hitovima "Mad As Hell", "Medicine Man", "Mango Tree", "Mama's Goin 'Dancin' When The Train Comes Home" i "Cathead Blues", te da su posljednjih 10 godina objavili 8 studijskih albuma. Sve u svemu, bend i sam Stephen jako dobro znaju što moraju raditi i kako i na koji način doći do slušatelja. Naravno, niti ovaj album nije izuzetak i ovih snimljenih gotovo 45 minuta nude nam odlični glazbeni sadržaj.

PREPORUKA

Svi vi koji znate o čemu sam do sada pisao, vjerujem da ćete bez ikakvog razmišljanja i nedoumice potražiti i nabaviti album "Southern" sjajnih Stephen Foster & Howler. Svi ostali, samo naprijed, nema frke, ekipa zna što je dobro!

Više o svemu saznajte na:
www.howler.biz
www.facebook.com/StephenFosterHowler

Popis pjesama:

1. You Can't Take Me Home
2. When you Love Somebody
3. Little Things
4. Too Late
5. Tied Up In The Blues
6. Cathead Blues
7. Baby Blue
8. Can't Go Home
9. Biloxi
10. Arkansas
11. Rock My World
12. One More Link in The Chain

(Thoroughbred Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike