Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Baš danas, 9. travnja, čikaška diskografska kuća Alligator Records službeno objavljuje album "Raisin' Cain", kojeg potpisuje izuzetni Chris Cain.

Iako je ovaj album njegov nastupni za Alligator Records, Chris Cain je daleko od bilo kakvog debitanta. On je istinski majstor gitare o kome svi imaju samo riječi pohvala. Kada se njegovom osebujnom gitarističkom rukopisu doda i opori vokal, sve ide na doista visoke razine. Budite sigurni da ga ne časte ovakvim izjavama bez razloga i stoga moram ostati usredotočen na njegovu trenutnu glazbenu stvarnost, koja će upravo ovim izdanjem svakako dobiti svakako jednu novu i drugačiju dimenziju.

"Hands down my favorite blues player on the scene today. He's an absolute blinder of a guitarist, with the voice of B.B. King and the chops of Albert King", tvrdi Joe Bonamassa.

Naime, Chis Cain je osnovao svoj prvi bend te objavio svoj prvi album "Late Night City Blues", pod lokalnom izdavačkom kućom Blue Rock 'It i nije se ni okrenuo a već je u rukama držao četiri W.C. Handyja, a danas je to BMA. Sve to dovelo ga je do toga da je nastupao prije svojih istinskih glazbenih heroja Alberta Kinga i Alberta Collinsa. Pored toga, više je nastupao i snimao, to je njegov ugled bivao sve veći i veći. Snima još četiri albuma na Blue Rock 'It i tri za Blind Pig Records, što je stvorilo uvjete da bude rasprodan veći dio godine.

Chris Cain donosi nam moderni blues koji je definitivno atraktivan i nosi u sebi tu pozitivnu pokretačku energiju. Chris se doista poigrava i majstorski balansira između R&B-ja, funka, jazza, jump bluesa i čikaškog bluesa i stoga je njegova glazbena ponuda osvježavajuća i raznolika.

U protekla tri desetljeća Chris je nekoliko puta putovao oko svijeta, nastupao je na najvećim blues festivalima diljem svijeta, ali sada je s "Raisin 'Cain" spreman potpuno osupnuti gro svjetske blues publike i konačno i u potpunosti potvrditi sve svoje kvalitete. Ma da, "Raisin 'Cain" imao je "ono nešto" što mu tako snažno daje sve moguće reference da ponovno bude među onima koji vladaju svjetskom blues scenom.

PREPORUKA

Chrisove upečatljive autorske pjesme bez ikakve sumnje drže jednu nogu u blues tradiciji, a obje oči usmjerene su u budućnost, dok je druga noga u modernoj glazbi. Upravo taj pristup još više privlači obožavatelje i glazbenike.

"Raisin 'Cain" sadrži 12 novih elektrizirajućih blues pjesama punih emocionalne dubine, humora, gracioznosti i čvrstine. Chris Cain je etablirani gitarist, pjevač, pisac, a čak se ističe i na klavijaturama i saksofonu. On je jednostavno "real deal" a vi izvolite provjerite zašto.

Na kraju sam Chris kaže: "I'm as much a fan as a musician's and I'm as excited to be making music today as I was when I was a teenager. More than ever before, I just play what I feel."

Više o s vemu saznajte na :
chriscainmusic.com
facebook.com/groups/99180329434
facebook.com/ccc335
AirPlayDirect.com/Cain5003

Popis pjesama:

1. Hush Money 4:14
2. You Won't Have A Problem When I'm Gone 3:08
3. Too Many Problems 3:41
4. Down On The Ground 3:30
5. I believe I Got Off Cheap 3:20
6. Can't Find A Good Reason 3:06
7. Found A Way To Make Me Say Goodbye 3:07
8. Born To Play 3:18
9. I Don't Know Exactly What's Wrong With My Baby 4:39
10. Out Of My Head 3:21
11. As Long As You Get What You Want 4:14
12. Space Force 3:57

(Alligator Records)

Sve pjesme napisao Chris Cain
producirao, snimao, mixao i masterirao Kid Andersen u Greaseland Studios, San Jose.
Glazbenici: Chris Cain (gitara,vokali, piano (4, 8), Wurlitzer Electric Piano (6, 12), Clavinet (12), ARP Soloist (12) Greg Rahn (Fender Rhodes (1, 3, 9, 11, 12), Piano (2, 4), Organ (3, 4, 5, 6, 8, 10), Clavinet (5), Wurlitzer Electric Piano (7) Steve Evans Bass Derrick "D'mar" Martin (bubnjevi (1, 2, 3, 5, 7, 9, 11) i udaraljke (1, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 12) Sky Garcia (bubnjevi (4,6,8,10,12)) Kid Andersen (ritam gitara (3, 9), back vokali (6), akustična gitara (7), melodica (12) Lisa Leuschner Andersen (back vokali) (11) Michael Peloquin (tenor Sax (1, 3, 5, 8, 10), svi saxsofoni (2),puhački aranžmani (1, 3, 5) Mike Rinta (trombon (1, 3, 5, 8, 10) Jeff Lewis truba (1, 3, 5, 8, 10) Doug Rowan (bariton sax (1, 3, 5, 8, 10)

Diskografija

1987 Late Night City Blues (Blue Rock’It)
1990 Cuttin’ Loose (Blind Pig)
1992 Can’t Buy A Break (Blind Pig)
1995 Somewhere Along The Way (Blind Pig)
1997 Unscheduled Flight (Crosscut/Blue Rock’It)
1998 Live At The Rep (CCM)
1999 Christmas Cain (CCM)
2001 Cain Does King (Blue Rock’It)
2003 Hall of Shame (Blue Rock’It)
2010 So Many Miles (Blue Rock’It)
2015 King Of The Blues with the Rodger Fox Big Band (T-Bones, New Zealand)
2015 Solo Por Mi, Nasta Super feat. Chris Cain (Epsa Music, Argentina)
2017 Chris Cain (Little Village)
2017 Romaphonic Session, Nasta Super & Chris Cain (Epsa Music, Argentina)
2021 Raisin’ Cain,2021(Alligator Rec.)

Yours bluesy,
Mladedn Loncar - Mike