Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Album "Beware of Worthless Imitations V1 (1999-2019)", još 23. listopada prošle godine objavila je nizozemska izdavačka kuća Continental Record Services (CRS) i, onako, na prvu, sve oko njega činilo mi se li-la, a onda, nakon preslušavanja, jednostavno sam po tko zna koji puta otkrio i sam sebi potvrdio nepobitnu istinu, nikada ne donositi nikakve preuranjene zaključke prije nego što se presluša kompletni album. Nije da sam znao i slušao potpisnika ovog albuma, ali Jeffrey Halford doslovno me izuo iz cipela.

Da, istina, nisu baš sve ponuđene i snimljene pjesme takvog karaktera, ali velika većina je, i to je ono što svakako fascinira svakog tko će prionuti i poslušati ovih 20 snimljenih skladbi. Da, nisu sve "fiju-briju", ali "gro" materijala je i, ponavljam, ta će činjenica doista fascinirati onoga tko poznaje materiju i koji sluša i preslušava ovaj album.

Naravno, niti instrumentalno umijeće samog glazbenika nije za zanemariti i ono će itekako ostaviti traga na vašem unutarnjem biću.

Neki ovu glazbu zovu Americana, netko je naziva rock 'n' roll country soul s posebnom nijansom plave boje. Osobno, volim to nazivati moderna i kvalitetna glazba i to je to!

Jeffrey Halford je jedan od najboljih kalifornijskih tekstopisaca. Rođen u Dallasu, migrirao je u Los Angeles (krajem 60-ih i 70-ih), a zatim se stacionirao u bluesu i rocku u Oaklandu i San Franciscu. Jeffrey Halford i The Healers svirali su doista neumorno uživo, nastupajući s Ettom James, Taj Mahalom, Jimmyjem Cliffom, Los Lobosima, Guyem Clarkom, Johnom Hammondom i Greggom Allmanom, a to su samo neki. Da, doista nisu bez veze pisali u Los Angeles Weeklyu na način da su Halforda nazivali "jednim od najboljih glasova u Americani danas". A uvijek povučen i šutljiv Bill Wyman iz Stonesa rekao je: "Stvarno mi se sviđa način na koji ovi dečki rade i doslovno razvaljuju." Bilo kako bilo, ljudima se mora vjerovati, ali zaista se volim sam uvjeriti da li je to baš tako.

Ovdje u pojedinim pjesmama Halfordu se pridružuju izbrsni glazbenici, poput: Augie Meyers (Bob Dylan, Texas Tornadoes), The Gospel Hummingbirds (Oakland, Kalifornija), Chuck Prophet (Green on Red) i Myron Dove (Santana). Svaki je u svom segmentu odradio odlične stvari i zato je i ovaj album naprosto presjek Jeffreyevih težnji i stremljenja.

Naime, na samom albumu imamo izvorni klasični američki rock 'n' roll, na trenutke stvari idu u frenetične glazbene sfere pa sve do prekrasnih balada koje će vas jednostavno odvesti u neke potpuno druge, drugačije i apsolutno opuštene životne situacije i stanja. Možda je i upravo zato, barem po meni, primjereniji naziv Americana jer to je glazba prilagodljiva, prilagođena za sve situacije i ambijente.

PREPORUKA:
Svim onima koji su vični i koji imaju silovitu želju čuti nešto na potpuno novi i drugačiji način predlažem da poslušaju ovaj album i da se i sami uvjere koliko je dobar i slušljiv, a budite sigurni "Beware of Worthless Imitations V1 (1999-2019)" Jeffreya Halforda to svojim glazbenim sadržajem itekako zaslužuje!

Više o svemu saznajte na:
sunvalleyrecords.com/band/jeffrey-halford
www.facebook.com/jeffrey.w.halford
www.continental.nl/
www.facebook.com/CRS.Continental
www.youtube.com/channel/UC8PXc-apDMzEpTRH4ezu8Tw/videos

Popis pjesama:

1. Bad Luck
2. Creole Moon
3. Radio Flyer (Chuck Prophet)
4. Lost and Found (Chuck Prophet)
5. Satchels Fastball (The Gospel Hummingbirds)
6. Nine Hard Days
7. Watching the Trains
8. Railbirds
9. Louisiana Man (Augie Meyers)
10. In a Dream (Augie Meyers)
11. Mexico
12. Rainmaker
13. North Beach
14. Two Jacksons
15. Door #3
16. Elvis Shot the Television
17. 10.000 Miles
18. West Towards South
19. Deeper Than Hell
20. Sea of Corte

(Continental Record Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike