Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nije da se nešto hvalim, ili ne znam nešto u tom smislu, ali doista mi imponira kada materijale dobijem puno prije nego što isti bivaju službeno objavljeni. U tome se očituje svojevrsno povjerenje koje sam stekao kod ljudi. Naime, ukoliko netko ne želi da se nešto objavi prije službenog datuma, onda to valja poštivati i uvažavati.

Još tamo 10. prosinca dobio sam album "Nowhere Left To Go", koji ima službeni datum objave ili tzv. "street date" upravo danas, 8. siječnja i baš zato je upravo danas pred svima vama. Meni je osobito zadovoljstvo što sam jedan među prvima na ovim prostorima koji vam daje informaciju o ovom, novom, studijskom albumu glazbenice, pjevačice, osobitog, opojnog i gordog glasa... doista jedinstvene Layle Zoe.

Layla Zoe nam dolazi iz Kanade i, vjerujte mi da ju ne zovu samo tako "Canadian darling of the blues". Davno prije već sam upoznao njeno glazbeno djelovanje i jednostavno sam ostao zatečen, opčinjen i zaprepašten s kolikom snagom i izrazitom ekspresijom Layla izvodi brojne glazbene stilove, od ritam i bluesa preko gospela, soula, funkya i jazza do rocka i bluesa. U svima je jednako jedinstvena, osebujna i nadasve autentična. Njen vokalni potencijal doslovno će vas dići s podloge na kojoj jeste i jednostavno vas tresnuti negdje drugdje. Vrlo je teško, zapravo, opisati što se događa kada slušate kako Layla izvodi neku pjesmu. U svakoj izvedbi čujete nešto novo, drugačije i osjetite taj njen doživljaj, ali i baš njenu percepciju određene skladbe.

"Nowhere Left To Go" nastao je u suradnji, između ostalih, i s Jackie Venson, sjajnom glazbenicom iz SAD-a, koju sam i sam "otkrio" tek nešto više od prije godinu i pol dana. Potražite više o njoj na netu i vjerujem da ćete i sami biti iznenađeni koliko ova mlada dama ima "ono nešto"!

Naslovna pjesma biva puštena u opticaj kao singl 30. studenog prošle godine, dok sam album u trgovine diljem svijeta dolazi upravo danas, 8. siječnja 2021. godine.

"Nowhere Left To Go" nastao je kao posveta svima onima, koji su pogođeni australijskim šumskim požarima 2019./2020. Naravno, svi smo suočeni s ovom proteklom godinom, koja je bila ko' ni jedna do sada, puna borbe i turbulencija, dok se mi ovdje u Hrvatskoj i u ovoj novoj 2021. godini dodatno suočavamo s razornim potresima, koji nikako da prestanu. Mnogi su skloni pribjegavati nekom pesimizmu i defetizmu, govoriti da nas stiže zaslužena kazna za sve one što smo činili i činimo ovoj Planeti, no to su područja koja sada doista ne treba otvarati. Ono što je bitno da jednostavno moramo ići dalje, život mora ići dalje i ništa ne može stati i stoga priča je tu gotova jer živjeti se mora!

U tom smjeru sada ide i moj promotivni rad i djelovanje. Doista nisam opušten, ali svjestan sam da moram raditi ono što volim, što me drži i to jednostavno činim i tu je kraj moje refleksije na sve ovo što nam se događa.

U proteklih 20 godina impresivne karijere ove kanadske pjevačice, ali i kompletne glazbenice, stalno je prisutna činjenica da Layla svakako još nije spremna odustati i stalno ide dalje, ide naprijed, radi i surađuje s brojnim kolegama, glazbenicima, to je njen životni put i Layla uopće ne misli odustati. Naravno, i sam, kao dio njene publike, to zdušno podržavam i pozdravljam!

"Nowhere Left To Go" sadrži deset prekrasnih pjesama, koje su nastale u suradnji s renomiranim umjetnicima i prijateljima iz Europe, Kanade i SAD-a. Evo ih redom: Bob Fridzema (Nizozemska / Danska), Suzie Vinnick (Kanada), Jackie Venson (SAD), Alastair Greene (SAD), Dimitri LeBel (Kanada), Brandi Disterheft (SAD / Kanada) i Guy Smeets (Nizozemska), ovaj album sadrži sve, od bluesa do rocka, folka, gospela i još mnogo toga.
Zbog trenutnih okolnosti i ograničenja došlo je do brojnih promjena i otkazivanja termina u studiju, ali ipak, na posljetku sve je ispalo i više nego odlično, a cijela ova situacija itekako pokazuje kako umjetrnici, poglavito glazbenici, jednostavno moraju funkcionirati i raditi i biti spremni da se nose s ovako teškim i nepredvidljivim vremenima i životnim, ali i radnim uvjetima. Glazebnici moraju raditi, stvarati, ali i moraju nastupati i to im svakako najviše nedostaje, taj bliski kontakt s publikom, ta međusobna interakcija, sinergija, "feedback" koji sve pokreću i glazbenike i publiku, jednostavno mora postojati.

Renomirana, nevjerojatna kanadska pjevačica i skladateljica, apsolutno fantastična Layla Zoe je bez ikakve dvojbe još jedna dama izuzetnih vokalih mogućnosti. Phuuu... sjećam se kada sam ju prvi puta čuo, doslovno sam se oduzeo. Tako nešto rijetko se čuje i nema se što reći samo se trebate duboko, duboko nakloniti.

Layla u svojoj glasovnoj modulaciji zvuči samouvjereno i odmah publiku baca u svojevrsni trans. Naime, teško da se itko može oduprijeti dojmu kada se čuje kako ova pjevačica sjajno modulira svoj vokalni potencijal, i to ne samo u studiju, gdje su moguće tehničke intervencije, već izvedbom uživo, a tu nema muljanja ili znaš ili ne. Nema trećeg, nema ti tko pomoći.

Dragi moji "blues lovers", Layla će vas pomesti svojom izvedbom. Jasno vam je da se radi o nevjerojatno nadarenoj pjevačici, koja permanentno radi na sebi i što to duže radi, to je sve bolja, interesantnija i sve više otvorena prema publici. S jednakom snagom izvodi blues, funky, soul i rock, otvorena je za sve glazbene opcije i u njima daje 100% svog grlenog arsenala. Mogao bih pisati, zapravo, u nedogled o tom njenom talentu, ali ako poslušate i ovaj njezin novi studijski uradak sve će vam biti kristalno jasno!

PREPORUKA:
Layla Zoe svojim novim studijskim albumom "Nowhere Left To Go" voditi će vas na fenomenalno blues i ino putovanje i to rutom koju ona odabire i pri tome će vas na svakoj od odabranih 10 destinacija oduševiti, raspametiti svojom izvedbom, a vi ćete se osjećati povlašteno što možete biti i putovati u takvom društvu. Tu privilegiju nema svatko! Zapamtite!

I stoga, ne propustite ovaj njezin 15. album u vlastitoj produkciji i objavljen za vlastitu nezavisnu izdavačku kuću Layla Zoe Music.

"Nowhere Left To Go" definitivno će vas osvojiti svojim glazenim sadržajem i vjerujem da će biti itekako dobrodošao dodatak bogatoj i živopisnoj diskografiji istinski vješte i predane glazbenice, kantautorice, pjevačice i nadarene umjetnice Layle Zoe.

OBAVEZNO provjerite!

Ili možda kako je na kraju svoje priče ustvrdio Pete Feenstra: "Contemporary blues-rock is in safe hands."

Više o svemu saznajte na:
www.layla.ca
Instagram: Laylazoemusic
www.facebook.com/laylazoefanpage

Popis pjesama:

1. Pray
2. Nowhere left to go
3. Sometimes we fight
4. Don't wanna help anyone
5. This love will last
6. Susan
7. Little boy
8. Might need to fly
9. Lies
10. Dear Mom

(Layla Zoe Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike