Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Svi vi koji posjećujete "Blues Corner" i slušate specijaliziranu radijsku emisiju "Blues za vas" upoznali ste glazbu Peter Veteska & Blues Train. 23. listopada u vlastitoj režiji i uz svjetsku radijsku promociju memfiške Blind Raccoon objavili su svoj već peti studijski uradak, album "Grass Ain't Greener On The Other Side".

Naravno, nikoga ove nevolje s pandemijom nisu zaobišle, pa ni Petera, i da bi dovršio ovaj svoj peti studijski album pregrupirao je i popunio i nadopunio svoj bend, Blues Train. Evo, kako sada izgledaju Blues Train: Peter V i dugogodišnji bubnjar benda, Alex D’Agnese udružili su svoje znanje, kvalitetu i moć s basistom Coo Mo Jheeom i Jeffom Levineom (poznatim klavijaturistom bluesa, rocka i funka, koji je snimao i radio s primjerce Joeom Cockerom, Hallom i Oatesom, Clarenceom Clemonsom, Chambers Brothersima i Johnom Fogertyjem). Ovaj četvorki još stižu u goste Mikey Junior (vokal i usnjak), Jen Jennes ("powerhouse" vokal) i Roger Girk (istinski veteran blues gitare iz Delawarea) a sve ih je u studijima Shorefire u Long Branchu, fino i vrlo domišljato posložio Joseph DeMaio.

Nakon što se Peter Veteska odmaknuo od jazzy i funky furke i okrenuo se svirci čvrstog rock n ' bluesa, stvari su se preokrenule i dobili smo ovaj nadahnuti album. Čine ga 10 pjesama, koje će vas svaka posebno ugodno iznenaditi svojim ugođajem i atmosferom.

Kroz gotovo 46 minuta ova ekipa znalački će vas odvesti na zanimljivo glazbeno putovanje i pružiti vam više razloga za zadovoljstvo! I to je evidentno tijekom cijelog albuma. A kako album odmiče, njihova svirka sve je bolja i neopterećena, albumom snažno odzvanja Jeffov Hammond B3, koji uz ostale članove benda zvuči zaista sjajno!

Nakon određenih uspona i padova, čak i potpunog odustajanja od glazbe, Peter je ipak odlučio ići dalje. I borba je krenula i na svu sreću, imao je dovoljno snage i želje, kako bi sve to prevladao i vratio se glazbi, bluesu koji je oduvijek bio dio njegovog glazbenog bića.

Sada Peter i bend idu dalje, više se osjeća taj rock n' blues štih, bogatiji su aranžmani, sve to ima funkciju da se pokaže kako ovi glazbenici nisu ograničeni, već teže toj progresiji, tom stalnom kretanju prema naprijed, prema drugačijem, raznovrsnijem glazbenom izričaju i u tome itekako uspijevaju. Moram priznati da mi album "Grass Ain't Greener On The Other Side" baš odgovara i doista uživam slušajući ga!

"Grass Ain't Greener On The Other Side"donosi deset skladbi, koje su zapravo glazbeni predlošci Peterovog viđenja prezentacijske forme bluesa. Na albumu zapravo vrlo plastično i izravno čujemo kako su Peter i njegov bend zamislili izvoditi baš ovakvu prezentacijsku formu bluesa. A tu formu opisuje naziv urbani, moderni blues, koji sve svoje polazišne točke nalazi u tradicionalnom bluesu. To svakako daje dodatnu snagu i kreativnost Peteru i njegovim Blues Train. Na kraju krajeva, Peter i bend stalno daju osjećaj izuzetne slušljivosti i ugode. Spoj starog i novog, spoj prošlosti i sadašnjosti, daju nam itekako velikog razloga za odvajanje našeg dragocjenog slobodnog vremena baš za albume poput ovog.

PREPORUKA:
"Grass Ain't Greener On The Other Side" Peter Veteska & Blues Train svakako je jedan od onih albuma kojima se uvijek rado vraćam, prvenstveno zbog njegove simplicifiranosti, izrazite snage i kvalitete. Osobno, duboko vjerujem da će mnogi u njemu uživati i da će mu se jednako tako rado vraćati.

Drugi to čuju ovako: "The drive and determination in the hearts of Peter Veteska & Blues Train have resulted in a strong presentation old and new fans will enjoy." - Rick J Bowen

"Now performing and recording as Peter Veteska and Blues Train, the band’s latest release reflects a return to a purer blues sound and a departure from previous albums that were rooted in the blues but in infused with elements of jazz and rock." - Blind Raccoon (press letter)

Više o svemu saznajte na:
www.peterveteskabluestrain.com
www.facebook.com/petervblues
www.instagram.com/petervblues
www.youtube.com/channel/UCryrdLWbvQUyeTDeYf3daOw
blindraccoon.com/clients/peter-veteska-blues-train

Popis pjesama:

1. Am I Wrong Pretty Baby /5:10
2. Baby You've Got What It Takes /4:26
3. Running Like A Dog / 4:41
4. I've Been Missing You /4:24
5. You Give Me Loving /3:29
6. Learning The Blues /4:03
7. Thinking And Drinking /4:08
8. Heartbreaker /5:05
9. You Don't Love Me /6:54
10. Grass Ain't Greener On The Other Side / 3:35

(Samostalno / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u