Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako se radi samo o izdanju kojeg je Mick Clarke namijenio za radijsko emitiranje i za publiku, svrha izdanja "Crazy with the Blues" je ispunjena. Izdanje je išlo preko vlastite izdavačke kuće Rockfold Records i službeni datum izdanja je 23.listopad. O čemu se radi?

U ovo vrijeme pandemije glazbenici moraju i živjeti i raditi u uvjetima koji su daleko od normalnih. Još tamo 30. rujna Mick me obvijestio o ovom izdanju i, naravno, ubrzo sam uživao u ovom albumu, kombinaciji nešto starih i novih pjesama, koje je Mick osmislio i snimio sam u uvjetima koje diktira ova situacija.

Mick Clarke je meni osobno itekako poznt. Naša suradnja traje već dugi niz godina i samo je pitanje trenutka kada je pred svima nama neki novi studijski uradak. U poslijednje vrijeme Mick sve više i više objavljuje svoje pjesme, čak u nekim trenucima činilo mi se da se radi o nekoj vrsti hiperprodukcije, ali Mick je jednostavno kvalitetom svojih pjesama pobijao sve te sumnje. Sada svojim novim studijskim albumom "Crazy with the Blues" kroz 15 pjesma on jednostavno nudi svoje dileme i osjećaje i teži k toj iskrenosti razmijene između autora i publike. Mislim i u neku ruku znam da je Mick stvarno iskren i da želi sve te svoje vibracije podijeliti sa svojom publikom.

A tko je Mick Clarke? On je britanski blues gitarist koji je započeo karijeru s bendom Killing Floor koji su bili dio britanskog blues buma kasnih 1960-ih i svirali i stvarali su rame uz rame s Freeovcima, Black Sabbath i Led Zeppelin. Uspješno su svirali i podržavali nastupe američkih blues glazbenika poput Freddieja Kinga, Howlin 'Wolfa i Otisa Spanna, po njihovom dolasku u V. Britaniju. A primjerice njihov album "Killing Floor" nedavno je naveden kao jedan od dvadeset najboljih britanskih blues albuma tog razdoblja.

Mick Clarke i njegov The Mick Clarke Band od 80-ih godina doista su puno nastupali na brojnim festivalima uz imena kao što su Rory Gallagher, Johnny Winter ili Joe Bonamassa; danas u ovim uvjetima Mick više radi u studiju i posljedica toga je i ovaj album. "Crazy with the Blues" donosi nam 15 skladbi upečatljivog rockin 'bluesa, uz 4 originalne, autorske skladbe. To je zapravo svoje vrsna prikupljena kolekcija snimljenog materijala tiekom ove godine. Da, Mick je sve odradio sam, osim što je u pjesmi "Rat Trap" usnjak svirao Dangerous Dave Newman. U ovim trenutnim uvjetima možda je i bolje da se sve što treba odrađuje baš na ovaj način.

PREPORUKA:
Meni osobno odgovara Mickov glazbeni izražaj i prezentacijska forma, a, iskreno, "Crazy with the Blues" nije album za one koji tek upoznavaju ovaj glazbeni stil. Stoga, svi mi koji smo u ovom filmu već dugi niz godina snažno ćemo primiti ovaj snimljeni materijal. Razlog je samo jedan: mi volimo blues i želimo uživati u ama baš svim prezentacijskim formama. Mick Clarke svojim novim studijskim projektom nudi nam definitivno svoje viđenje i umjetničku ekspresiju ovog glazbenog stila i to na vrlo upečtljiv i meni osobno poseban način. Stvar je samo afiniteta i osobnog glazbenog ukus kako ćete prihvatiti i doživjeti ovaj album. Osobno, nemam nikakvih problema i ovaj album jednostavno je ušao u moj glazbeni svijet i tu je i ostao.

Više saznajte na:
www.mickclarke.com
mickclarkeband.bandcamp.com

Popis pjesma:

1. Crazy with the Blues 04:46
2. Hip-Shakin' 02:55
3. Used To Do 04:20
4. Pretty Thing 03:01
5. Blues All Day Long 05:39
6. Tipitina 03:54
7. Jam Up 03:28
8. Rat Trap 03:33
9. Trouble In Mind 04:13
10. Sitting On Top Of The World 04:37
11. Let's Go To Town 04:46
12. Ain't Beggin' Nobody 04:48
13. Broke and Hungry 04:23
14. Now I Got A Woman 04:09
15. One Mind 03:50

(Rockfold Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike