Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pred nama je nova akustična priča izuzetnog Boba Margolina. Naime, niti 25 minuta EP-ja "Star of Stage and Screens", kojeg je objavila 23. listopada VizzTone Label Group uz promociju BratGirlmedia, ponovno sve nas koji volimo blues baca na koljena.

Bob i njegova Gibson slide gitara iz tridesetih godina prošloga stoljeća vraća nas u ono doba kada su blues glazbenici dolazili u studio, sjeli u kut i svirali i pjevali u "kantu". Kao vrsni blues glazbenik Bob jednostavno nije mogao odoljeti i nakon vrlo uspješnog albuma "This Guitar and Tonight” iz 2019., za kojeg je dobio Blues Music Award za najbolji akustični album, traži nastavak ove akustične priče. I evo ga u vidu ovog EP-ja koji nam nudi šest autorskih pjesama nastalih u ovo vrijeme epidemije Corona virusa. Prokleta boleština zaustavila je sve, i live nastupe i druženja i sve svodi na minimume koji više i nisu ni blizu nekog ljudskog dostojanstva. Svi se boje, boje se za svoje najbliže, za djecu, za egzistenciju i goli život. Pitanje je tko je kriv za ovo što nam se sada događa...

Bob Margolin pokušava kroz ove pjesme sa svima nama podijeliti svoje osjećaje straha za svijet, svoj bijes, tugu, ali i nove vještine snalaženja i pronalaženja novog načina predstavljanja svoje glazbe. Kako je sve snimio sam, kod kuće nema nikakvih dodatnih cifranja pa sve zvuči tako kao jest i to je, barem meni, odlično!

Provjereni blues znalci itekako cijene upravo takav potpuno ogoljeli i pojednostavljen blues izričaj. Neki ga još zovu i tradicionalni blues, ali to je zapravo iskonska blues glazba.To je glazba kada su se glazbenici služili onime što imaju, a to je njihov vokal, ruke, noge i priručno izrađeni instrumenti. No, bez obzira na sve, ta glazba je ljude dizala, bodrila i jednostavno davala im je debele razloge za život i da izdrže sve ono što je pred njima.

Ući u studio, pjevati direktno u mikrofon, bez dodatnih "peglanja" snimanja i tehnikalija već dobiti i snimiti samo ono, što stvarno ide iz glazbenika, iz njegovog grla i ruku i instrumenta ima tu svoju posebnu čar.

Iskonski "roots – old school blues" je tu pred nama i, da, znam, mnogi od njega bježe i zaziru, jer to je zapravo prijenos određenih vibracija i poruka, koje se tek trebaju posložiti, a potom će se ta prekrasna plavičasta bajka sama od sebe uzdići i postati ono što mnogi nazivaju iz čistog neznanja dosadnom i jednostavnom glazbom.

Istovremeno će istinski znalci uživati i tražiti još. Ta i takva vrlo prizemna i pojednostavljena glazba zapravo je fenomenalna glazbena priča u kojoj se pronalaze svi oni razlozi zašto se voli upravo takva glazba.

PREPORUKA:
Akustični EP "Star of Stage and Screens" Boba Margolina snimljen je ciljano za blues sladokusce i u ovih šest skladbi ogleda se sva veličina ovog istinskog majstora blues gitare. Ako se držite za jednog od takvih, ako imate tri čiste, izvolite, provjerite svoje mogućnosti slušanja upravo ovakvog bluesa.

A na kraju cijele priče, sam Bob Margolin kaže: "The music is right in front of you, no sugar added, just wood, steel, body and soul."

Više o svemu saznajte na:
www.bobmargolin.com
www.facebook.com/BobMargolinFanPage
www.facebook.com/BobMargolin
www.vizztone.com

Popis pjesama:

1. Star of Stage and Screens
2. Love And Thanks
3. After Party
4. For My Teachers
5. Let it Go 2020
6. March 2020 In Stop Time

(VizzTone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - MikeIzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka