Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U doista pravoj poplavi novih izdanja odlučio sam se ipak odvojiti svoje vrijeme za album prvotno objavljen 2007., dakle prije punih 13 godina, a sam album nastajao je tijekom 2005. i 2006. Sada, točnije 23. listopada, izdavačka kuća VizzTone Label Group uz medijsku promociju vrlo agilne i susretljive Amy Brat iz njezine BratGirlmedia donosi nam nastupni album sjajnog harpista Boba Corritorea i izuzetnog blues glazbenika Davea Rileyja "Travelin The Dirt Road". I da, ovo je zapravo prvi od tri albuma iz serije "From The Vaults" Boba Corritorea kojeg ću vam predstaviti.

Da, znam, malo kasnim, ali s obzirom da se radi o reizdanju uz dodatak pjesama koje nisu uvrštene u prvo izdanje sada je ta početna slika zaokružena.

Kako je ipak ovo nastupni album, dao sam mu prednost ispred drugog izdanja koje upravo danas ima svoj "street date", no znam da to i nije toliko važno. Ono što je važno je snažan glazbeni naboj i snaga koja dolazi od nevjerojatno impresivnog majstora usnjaka i apsolutno "deep down south" određenog Davea Rileyja. Zajedno su itekako odredili neke nove norme u bluesu, ali jednako tako su pokazali kako se taj "old school blues" prezentira i kako je u ustvari njihova priča i suradnja bila ispunjena kompletnim blues ugođajem u ama baš svakom segmentu glazbenih postulata koje važe za blues.

Album u potpunosti pokazuje prirodnu glazbenu kemiju i prijateljstvo koje u konačnici rezultira čistim bluesom. Album je prošireno reizdanje njihovog debitantskog albuma, nominiranog za Blues Music Award 2007., izvorno objavljeno za Blue Witch Records.

Moram priznati da mi je itekako drago što je VizzTone Label Group prepoznala značenje ovih albuma koje ću vam predstaviti iz ove doista vrijedne i na neki način povijesne serije "From The Vaults".

PREPORUKA:
Je li smiješno nakon 13 godina po prvom izdanju albuma davati preporuku? Pa baš i nije, jer duboko i istinski vjerujem da je doista mali broj onih koji su već 2007. imali ovaj album i to osobito u ovom dijelu Europe. Naravno, čast iznimkama ali teško je uvijek sve pratiti, to je priča koja se samo vrti i raste i svakim danom postaje sve veća i snažnija.

Izvorni gitarist i pjevač Dave Riley i haprist Bob Corritore svojim nastupnim albumom "Travelin ’The Dirt Road" vode slušatelja na istinsko i produhovljeno glazbeno putovanje Deltom. U produkciji Boba Corritorea, "Travelin 'The Dirt Road" donosi nam u originalnojm izdanju 10 skladbi , dok nam se ovdje nudi 12 pjesama izuzetno moćnog "down-home bluesa". Deset skladbi potpisuje Dave Riley i dvije ("I'm not your Junkman" i "Doggone Blues") napisao je njegov prijatelj (i bivši kolega iz benda ), pokojni John Weston.

Na kraju, važno je za istaknuti da su se Dave i Bob upoznali tamo negdje 2002. i ubrzo su postali bliski prijatelji ali i glazbeni suradnici. Rileyjev "škripavi" vokal oplahivan muljevitom Mississippijem i istinskom "down home blues" gitarom te pasioniranom, strastvenom i punom svirkom Bobova usnjaka dobili smo blues utovar koji se doista rijetko čuje.

Ako ste slučajno propustili ovaj album iz tko zna kojeg razloga sada je jedinstvena prigoda da to obavezno učinite. Vjerujte mi, nećete požaliti.

Više o svemu saznajte na:
www.bobcorritore.com
www.facebook.com/BobCorritore
www.rhythmroom.com
www.vizztone.com
www.bratgirlmedia.com

Popis pjesma:

1. I’m Not Your Junkman
2. Travelin’ the Dirt Road
3. Overalls
4. Come Here Woman
5. Let’s Have Some Fun Tonight
6. My Baby’s Gone
7. Voodoo Woman, Voodoo Man
8. Way Back Home
9. Doggone Blues
10. Country Tough
11. Friends
12. Safe At Last

(VizzTone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu