Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Whiskey Bayou Records ponosno predstavlja upravo danas, 23. listopada, "The New World Blues", novi studijski album kojeg potpisuje Alastair Greene.

Malo tko ne zna tko je Alastair Greene? Sjajan glazbenik, gitarist i pjevač, kojeg ste već više puta imali prigode upoznati u "Blues Corneru" ili ga pak čuti u radijskoj emisiji "Blues za vas", ali i u bratskoj nam emisiji "Rock-Oko".

Ovu glazbenu priču producirao je suosnivač Whiskey Bayou Records, sjajni blues glazbenik Tab Benoit, dok je njegov partner u kompaniji Rueben Williams menadžer i Tabu i Alastair Greeneu.

Nema nikakve sumnje, Alastair je ostavio dubok trag i iznio je neobično snažan osjećaj na ovom svom novom albumu.

Tab Benoit je uz sav producentski posao pjevao back vokale te svirao bubnjeve, a uz njega našao se tu i basist Corey Duplechin. Pa na kraju i nije nikakvo čudo što o svemu kaže sam Alastair: “This is definitely the most stripped down blues-based album I’ve ever made. The vast majority of this record is live in the studio with very few overdubs and many were first or second takes.”

Te tvrdnje itekako plastično opisuju kako je ovaj glazbenik jednostavno ušao u studio i naprosto je cijelu tu glazbenu priču izuzetno dojmljivo odradio i ponudio je publici snažne blues vibracije koje teško da se mogu danas susresti. Priča ima snažni osjećaj za bolje sutra, a to nam itekako treba u ovim ludim vremenima.

Sve pjesme su autorske i rad su Alastaira ili su nastale u suradnji s Tabom. Ma, naravno, nema tu greške, priča samo ide i razvija se u doista izražajnom smjeru i traži da se sva ta plavičasta vibra itekako pažljivo sluša i pokazuje koliko smo zapravo duboko u svemu tome.

A što možemo naći na ovom albumu? Glazbu koja vuče i na Garyja Moorea i na Petera Greena, ima tu odličnog " funky blues groovea". A tu je i Alastairova impresivna svirka slide gitare, na albumu uloviti možemo cajun glazbu i uvijek dojmljive ritmove "rock n' swamp bluesa" Louisiane. Sve to pod budnom producentskom palicom Taba Beniota, koji je doista maestralno sve odradio. Bitno je u cijeloj priči da svu svi odradili sve kako treba i rezultat jednostavno nije izostao.

Ako se malo pogleda unatrag njegov The Alastair Greene Band, mnogi ga uspoređuju s Govt Mule, ZZ Top i Cream, što svakako nije za zanemariti a bend je obilježio svojih prvih 20 godina s dvostrukim live CD–boxom.

A kad se već vraćam u prošlost, idemo onda još dalje i sjećam se kada mi je prije jako puno godina Alastaira Greenea predstavio Krunoslav Markutović, radijski DJ koji je među prvima krenuo u ovaj promotivni dio posla vezan uz predstavljanje novih izvođača. DJ Krunodlak bio je istinski ' 'križar" u tom dijelu i zasigurno je postavio neke temeljne postulate, koje su kasnije koristili mnogi. Naime, ponosan sam što sam imao priliku surađivati s njim i na taj način ući u taj "novi svijet" koji me je potpuno osvojio i obuzeo. Da, bilo je to davno, ali takve stvari se ne zaboravljaju.

Nakon što sam dobio album "The New World Blues" jedva sam čekao da krenem u preslušavanje i naravno, već od prve skladbe moje tijelo inervirala je neka struja koja je svako malo prolazila i poticala to moje tijelo na razne aktivnosti. U takvim trenucima čovjek ne zna bi li plesao, udarao rukama po nogama, tapkao stopalima po podlozi ili tresao glavom u frenetičnom ritmu. Ovo zadnje ne dolazi više u obzir da se izbjegne vertigo, no ritmično pomicanje glave u ovom zaraznom ritmu, dapače, odgovara i neobično paše. Kako samo ovaj čovjek poteže gitaru, zvučnicima se ori moćni, čvrsti rock n' blues slide a dlake idu na juriš. To znači samo jedno: na dobrom sam putu i zašto ne bih onda uživao! Sve ono što ste mogli čuti od Creamovaca, Wintera do S.R. Vaughana, ZZ Top i meni uvijek dragih Gov't Mule, to se sada slilo u snažne vibracije koje proizvodi ovaj bend.

U cijeloj ovoj glazbenoj priči zapravo me fascinira taj njihov spoj suptilnosti i čiste snage koji razaraju i osvajaju dio po dio svih koji se prihvate ovog sjajnog albuma. Da, to je materijal s čvrstom, odlučnom, snažnom ritmičkom pričom, tako da iz zvučnika ispadaju tonovi, kotrljaju se po sobi i vraćaju se natrag i tako stalno, u valovima, kao da nas svako malo preplavljuje ogromni tsunami, sjajna, odlična blues vibra odličnog Alastaira Greenea i ove nadahnute ekipe. No, to zapravo ne mora biti kraj priče, dapače, tu je samo tipka "ponovi" i idemo ispočetka!

PREPORUKA:
Alastair Greene s pridruženim mu glazbenicima tako sjajno kombinira svoje izrazito i duboko poštovanje prema tradicionalnim blues vrijednostima, no pored toga dodaju svoj suvremeni pristup kao urođenu sposobnost da se tako lagano prilagođavaju ovom glazbenom stilu koji izvode.

Odlična, čvrsta, snažna ritam sekcija uz efektnu gitaru i vokal Alastaira Greenea odvode nas na putovanje s kojeg se vraćamo bogatiji za 11 izuzetnih destinacija, ovjekovječenih s 11 izvrsnih tonskih zapisa. "The New World Blues" Alastaira Greenea je istinski i pravi "real deal"!

Više o svemu saznajte na:
www.alastairgreene.com/
www.facebook.com/AlastairGreeneOfficial
instagram.com/alastairgreene/
twitter.com/AlastairGreene
open.spotify.com/artist/77WACnfI6qX7MLBZeW7ntn
SOUNDCLOUD (The New World Blues)
soundcloud.com/alastair-greene/sets/alastair-greene-the-new-world-blues/s-MLKLyQK6H7M
https://www.youtube.com/agbluesband
Press/Pubicity: Radio Promotions:
Select-O-Hits 985-798-5665
Amy Brat 708-305-0778
Rick Lusher 917-742-0254
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.whiskeybayourecords.com

Popis pjesama:

1. Living Today
2. Lies And Fear
3. Bayou Mile
4. When You Don’t Know What To Do
5. No Longer Amused
6. Back At The Poor House
7. Find Your Way Back Home
8. Heroes
9. Wontcha Tell Me
10. Alone and Confused
11. The New World Blues

(Whiskey Bayou Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike