Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

I ponovno zahvaljujući odabranim ljudima, konkretno Bertu Pijpersu iz Continental Record Services, imamo novi ekskluzivni osvrt, jer upravo danas, 9. listopada, ova izdavačka kuća u Europi objavljuje album "Take Me Back!" istinske blues legende Kima Wilsona.

Naime, Kim se vratio u M.C. Records nakon punih 17 godina i već u drugom tjednu listopada izdaje svoj novi studijski album, koji još jednom potvrđuje zašto je jedan od ponajboljih blues glazbenika.

Frontmen Fabulous Thunderbirdsa, čarobnjak "usnjaka" Kim Wilson odlučio je kroz 16 skladbi koje su se našle na njegovom sedmom solo albumu dati svoj upečatljivi obol pjesmama. One svakako spadaju u staru školu bluesa i potiču sve koji to vole na pažljivo i intenzivno slušanje i preslušavanje. Moram priznati da sam ostao doista vrlo ugodno iznenađen, jer priča svakako ima svoju glavu i rep.

Zahvaljujući svom izgrađenom renomeu i reputaciji, Kim Wilson za ovaj album okupio je samo glazbenu kremu: Billy Flynn, Barrelhouse Chuck, Big Jon Atkinson, Rusty Zinn i Kid Andersen. I ova ekipa snimila je ovaj sjajan album u Big Tone Studios Jona Atkinsona.

Slušajući snimljeni materijal osjeća se i, naravno, čuje taj zvuk koji kao da je ostao u vremenskoj kapsuli Windy Cityja šezdesetih ili sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Barrelhouse Chuck Goering je, nažalost, umro prije izdanja ovog albuma. A gitaristu Big Jonu Atkinsonu pridružuju se Billy Flynn, Rusty Zinn i Kid Andersen. Bilo kako bilo, ova ekipa učinila je doista sjajnu stvar. Naime, ovakvom glazbenom ponudom nitko neće biti zakinut, baš suprotno! Kim Wilson i bend pokazuju nam da straha nema kada je pitanje opstanka ovog glazbenog stila.

U gotovo 47 minuta albuma osjeća se utjecaj i snažno naglašavanje tradicije bluesa uz direktan doprinos novih elemenata i kretanja modernog bluesa. Album "Take Me Back!" već na prvo slušanje osvojit će vaša istančana osjetila. Shodno tome svaki ozbiljniji poklonik blues glazbe doći će na svoje. Slušljive, prihvatljive, ritmične i bluesom obojene skladbe sigurno moraju osvojiti ama baš svakoga. Takva izuzetno uspješna formulu kada je u pitanju i izbor glazbenika, ali i pjesama koje će se snimati, doista daje najbolje rezultate.

Kim Wilson je "stari mačak" koji zna što treba i kako treba i on to upravo i čini. Stoga, ova ekipa će vas naprosto pomesti svojim bluesom. Pitate se a gdje je Kim Wilson? Pa, naravno, on je preuzeo glavnu ulogu u cijelom projektu. On je istinski i jedini broj 1 cijele ove priče i stoga bez ustezanja samo ću napisati – kapa dolje, majstore!

PREPORUKA:
"Take Me Back!" je nevjerojatno dubok, autentičan i 100% iskren glazbeni uradak Kima Wilsona. I da, već više od 40 godina Kim Wilson nas uveseljava svojim unikatnim glazbenim trenucima. A njegova trenutna ponuda sastoji se od glazbe njegovih heroja iz zlatnog doba ovog glazbenog stila 50-ih godina prošloga stoljeća.

Kroz 16 skladbi Kim Wilson i njegov "All-star band" sjajno nas vode kroz nove autorske pjesme ali i kroz impresivnu miksaturu odličnih R&B i blues ostvarenja, koje potpisuju velikani kao što su Jimmy Rogers, Jimmy Nolan,Larry Williams i drugi.

I posebna napomena: sve je u redu s vašim uređajima… opustite se! Album je snimljen u mono tehnici!

Više o svemu saznajte na:
www.kimwilson.com
www.facebook.com/kim.kwblues
www.fabulousthunderbirds.com
continentalrecordservices.bandcamp.com/album/take-me-back
www.mc-records.com
www. continentalrecordservices,com

Popis pjesama:

1. You Been Goofin' (2:40)
2. Wingin' It (2:44)
3. Fine Little Woman (3:32)
4. Slow Down (3:10)
5. No Place To Go (3:56)
6. Strange Things Happening (2:58)
7. Play Me (2:47)
8. f It Ain't Me (3:02)
9. Strollin' (2:49)
10. The Last Time (2:51)
11. Money, Marbles & Chalk (3:40)
12. Take Me Back (2:42)
13. Rumblin' (2:34)
14. I'm Sorry (2:24)
15. Goin Away Baby (3:49)
16. Out Of The Fryin' Pan (3:41)

(Continental Record Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike