Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nekako sam jedva čekao da vam ponudim svoj prvi tekstualni osvrt na njihov nastupni album. Oni su Johnny & The Mongrels, a 17. srpnja, preko vlastite izdavačke kuće Synesthesia, objavljuju svoj studijski uradak "Creole Skies".

Johnny & The Mongrels su snažni, impresivni bend koji su osnovali Johnny Ryan (vokal) i Jeff Bostic (vokal i bas), a uz njih, na ovom nastupnom albumu, sviraju: Scott Sharrard (The Gregg Allman Band) na gitari, Bill McKay (Derek Trucks Band, Leftover Salmon), na klavijaturama, Eddie Christmas (Jon Cleary, New Orleans Suspects, Black Crowes), na bubnjevima i Erica Brown, Erin Callahan, Penny Lane (Johnnyjeva mama) i Scott Sharrard na pratećim vokalima. Gostujući glazbenici su: Craig Dyer na saksonu (#1), Bill Goss na udaraljkama (#9), Roddie Romero squeeze box (# 9), Charlie Wooton na basu (#3), Lee Allen Zeno na basu (#4) i Marty Rifkin (pedal steel). Ova ekipa na svoj vrlo nadahnuti način prezentira nam ovaj gazbeni žanr.

Ovaj nastupni abum producirali su: JoeBaby Michaels (Neville~Jacobs, Shaun Murphy) i Scott Sharrard (glazbeni direktor i gitarist The Gregg Allman Band), a isti je snimljen u poznatom Dockside studiju u Mauriceu, u Louisiani, koji je iznjedrio čak osam albuma koji su osvojili prestižnu nagradu Grammy.

Njihova glazba je impresivni spoj funka, R&B, soula, Americane i nezaobilaznih glazbenih ritmova New Orleansa, kada se tome pridoda iskrena prezentacija te opasni utjecaji The Metersa i Otis Reddinga, rezultat su svirke uz imena kao što su: George Porter Jr, Ivan Neville, Bob Malone (John Fogerty), Deanna Bogart, Shakedown Street, Samantha Fish, Honey Island Swamp Band i Bobby Messano (Steve Winwood). Što im je opet dalo potvrdu njihove umjetničke snage, kvalitete i neupitnog priznanja.

Johnny & The Mongrels vrlo često slušaju bendove poput, na primjer profesora Longhaira i drugih, ali ipak su u svojoj prezenatcijskoj formi i pristupu posebni i originalni.

Naravno, osjeti se njihov respekt prema glazbi, koja je bogata i nastala je na svim onim tradicijskim vrijednostima, koje se jednostavno moraju poštovati.

S druge pak strane, zanimljivo je promatrati u kojem smjeru ide ta njihova glazba, a budući da je ovo njihov nastupni album valja ih pratiti jer u budućnosti možemo očekivati još impresivnija, dojmljivija i atraktivnija ostvarenja.

PREPORUKA:
Malo koji album u posljednje vrijeme imao je takvu ekspresiju kao "Creole Skies" Johnny & The Mongrelsa pa bi doista sjajno bilo ih vidjeti i naravno čuti uživo! Tko zna, kada se ova zdravstvena situacija smiri i popravi možda će i biti prigode za to! A prije ili kasnije bend će objaviti i neki live album.. do tada na raspolaganju imamo ono što se može naći na netu.

Johnny & The Mongrels APSOLUTNO PREPORUČAM!

O svemu Jeff Bostic, kaže: “We have worked together to pour our heart and souls into “Creole Skies,”, “releasing our emotions and experiences through the songs. We hope It will make you feel and make you move.”

Više saznajte na:
www.johnnyandthemongrels.com
www.facebook.com/johnnyandthemongrels
AirPlayDirect.com/johnnyandthemongrels
music.apple.com/us/album/creole-skies/1518572742
open.spotify.com/artist/4sSSYAMk4iB3l3wurrAIvt

Popis pjesama:

1. Louisiana Girl/4:51
2. Drinking With Angels/5:45
3. Shallow Grave /3:49
4. Mama Said /2:52
5. True Life /3:51
6. Creole Skies /4:06
7. Saturday Night In Oak Grove, Louisiana /2:50
8. Hard Way/3:38
9. Music Man/3:37
10. Just Keep Walking/6:11

(Synesthesia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici